Ελλαδα

Τα μηνύματα της οδού Αθηνάς (εικόνες)

Κολλημένα στις κολώνες του κεντρικού δρόμου

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
128569-290192.jpg

Όσοι διέσχισαν τη Δευτέρα την οδό Αθηνάς διαπίστωσαν πως οι κολόνες του κεντρικού δρόμου, πολύ κοντά στο ύψος της Ομόνοιας, είχαν «ντυθεί» με λευκές αφίσες στις οποίες αναγράφονταν μηνύματα σε ελληνικά και αγγλικά.

Όλα τους δείχνουν ότι έχουν γραφτεί από χέρια πρόσφυγα και στην ουσία δεν είναι τίποτε άλλο από το κάλεσμα στο διώξιμο του φόβου.

image

image

image

image

Όμως, παρόμοιες αφίσες δεν υπάρχουν μόνο στην οδό Αθηνάς. Όσοι σταθήκατε στη στάση του ΟΑΣΑ επί της λεωφόρου Αμαλίας, ακριβώς μπροστά από την είσοδο του Εθνικού Κήπου θα είδατε στη θέση της διαφήμισης μια παρόμοια αφίσα στην οποία αναγράφεται: We need to fear each other less (πρέπει να φοβόμαστε λιγότερο τον άλλο).

Σίγουρα θα αναρωτηθήκατε αν είναι μέρος μιας καμπάνιας ή μιας διαφήμισης. Γιατί όμως δεν γράφει τίποτε παραπάνω πέρα από αυτή τη φράση;

Ο λόγος είναι ο εξής: Όλες οι αφίσες είναι μέρος του Fast Forward Festival της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών. Δημιουργός τους είναι ο ιδρυτής και σκηνοθέτης της θρυλικής πειραματικής ομάδας «Forced Entertainment», Tim Etchells. Ο ίδιος δεν κάνει κάτι άλλο παρά να γεμίζει τους δρόμους της Αθήνας με μηνύματα όσων δεν μπορούν να ψηφίζουν, είτε αυτοί είναι παιδιά είτε ενήλικες χωρίς δικαίωμα ψήφου.

Στόχος του καλλιτέχνη είναι να ρίξει φως στις επιθυμίες εκείνων που παραμένουν εκτός του δημόσιου διαλόγου, εν προκειμένω πρόκειται για τους πρόσφυγες, τους αιτούντες άσυλο και τους μετανάστες.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο και οι αφίσες περιλαμβάνουν μόνο τα μηνύματα αυτών των ανθρώπων και τίποτα για το Φεστιβάλ στο οποίο εντάσσονται. 

ΦΩΤΟ: Athens Voice

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ