Ελλαδα

Ελεύθεροι Μαυρίκος και Φράγκου - προφυλακιστέος ο Μουσσάς

Περιοριστικοί όροι και εγγύηση 50.000 ευρώ 

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο δημοσιογράφος Τάκης Μουσσάς από τον ανακριτή και τον Εισαγγελέα για το κύκλωμα των εκβιαστών.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν ο εκδότης Παναγιώτης Μαυρίκος και ο δημοσιογράφος Χρήστος Φράγκου. Συγκεκριμένα τους επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 50 .000 ευρώ και απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Και οι τρεις κατηγορούμενοι κατά την απολογία τους αρνήθηκαν τις κατηγορίες.

Ο Μαυρίκος υποστήριξε ότι είναι «θύμα επιχειρηματικών συμφερόντων εξαιτίας της αδέσμευτης δημοσιογραφικής μου πένας. Η δικογραφία είναι αποτέλεσμα κατασκευής με σκοπό την ηθική και σωματική εξόντωσή μου και την απαξίωση του δημοσιογραφικού και επαγγελματικού μου προφίλ. Λόγω των θεμάτων που καλύπτω και των προτάσεων μου που είναι προσωπικές απόψεις και όχι κατευθυνόμενες από συμφέροντα, έχω αναπόφευκτα δημιουργήσει πολλούς αντιπάλους και ανταγωνιστές που κρυφά και φανερά έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να με βλάψουν».

Και πρόσθεσε μεταξύ άλλων: «Είμαι εντελώς ξένος ως προς αυτά που συμβαίνουν σε συνεννοήσεις και συνομιλίες πίσω από την πλάτη μου ανάμεσα σε πρόσωπα που γνωρίζονται άριστα και συνεργάζονται επί σειρά ετών, δηλαδή την καταγγέλλουσα και τους δύο συγκατηγορούμενους μου».

Ο Μουσσάς σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή, υποστήριξε ότι η επικοινωνία και οι διάλογοι είναι στο πλαίσιο της επαγγελματικής του δραστηριότητας και της επιδίωξης του για εξασφάλιση διαφημιστικής ύλης στα έντυπα που συνεργάζονταν.

Χαρακτήρισε θεμιτό να προσπαθεί να συγκεντρώνει διαφημιστική ύλη είτε από δημόσιο φορέα είτε από ιδιωτική επιχείρηση. Όσον αφορά στις ηχογραφημένες συνομιλίες στις οποίες ο ίδιος ακούγεται να απειλεί την καταγγέλλουσα Αμαλια Κάτζου βάζοντας στο στόχαστρο το ανήλικο παιδί της, ο κατηγορούμενος φέρεται να υποστήριξε ότι: «Σε καμία περίπτωση δεν υπήρξε επιδίωξη απειλής για το παιδί, πολύ περισσότερο αφού υπήρχε πολυετής γνωριμία. Γνώριζα το παιδί από μωρό. Από τις αποσπασματικές απομαγνητοφωνήσεις δεν προκύπτει καμία απειλή, αντίθετα προκύπτει ο διάλογος που υπήρχε και το ενδιαφέρον μου να ρωτάω τη μητέρα για το παιδί της».