Ελλαδα

Ιντερνετική συλλογή υπογραφών για να φύγει ο Λαζόπουλος από τον Alpha

Εξακολουθεί να προκαλεί αντιδράσεις η δήλωση για τον «καθηλωμένο στην καρέκλα και στο μυαλό» Σόιμπλε

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τη δήλωση του Λάκη Λαζόπουλου στην εκπομπή του για την αναπηρία του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Η ιστοσελίδα avaaz.org ξεκίνησε διαδικτυακή εκστρατεία για την απομάκρυνση του παρουσιαστή από τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, η οποία συγκεντρώνει ήδη περισσότερες από 5.600 υπογραφές.

image

Είναι η ίδια ιστοσελίδα που έκανε έκκληση για συγκέντρωση υπογραφών ώστε οι Έλληνες νησιώτες να είναι υποψήφιοι για Νόμπελ Ειρήνης. «Στο χθεσινό επεισόδιο της εκπομπής "Αλ Τσαντίρι Νιουζ", ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος, στην προσπάθειά του να προπαγανδισει εναντίον του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσέβαλε με τον πιο απαράδεκτο τρόπο όλους τους ανθρώπους που βρίσκονται καθηλωμένοι σε αναπηρικό αμαξίδιο, με την φράση:

'Όταν ένας άνθρωπος είναι καθηλωμένος σε καρέκλα, σιγά σιγά το μυαλό του καθηλώνεται και σε μια ιδέα. Αυτό το λέω παράνοια, το λέω παραφροσύνη'.

Γι' αυτό το λόγο, ζητούμε από τη διοίκηση του Alpha TV, την απομάκρυνση του Λάκη Λαζόπουλου από τον σταθμό, ως παραδειγματισμό για τέτοιες απαράδεκτες ρατσιστικές συμπεριφορές» αναφέρει η avaaz.org. «Σύμμαχος» στην εκστρατεία κατά του Λαζόπουλου και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος προώθησε τον ιστότοπο της avvaz μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.