Ελλαδα

Εμπρησμός (;) μηχανημάτων στις Σκουριές

Τι λένε Αρχές - σωματεία εργαζομένων

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δυο βαριά αυτοκινούμενα μηχανήματα έργων της εταιρίας «Ελληνικός Χρυσός», στις Σκουριές Χαλκιδικής, παρκαρισμένα έξω από τον περίβολο ενός εργοταξίου της επιχείρησης σε δύσβατη δασική περιοχή, κάηκαν και καταστράφηκαν Τετάρτη προς Πέμπτη ξημερώματα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, από τη φωτιά υπήρξε σχεδόν πλήρης καταστροφή των μηχανημάτων. Αυτοψία για τα αίτια της φωτιάς έκανε κλιμάκιο της πυροσβεστικής, ενώ προανάκριση για την υπόθεση εκτελεί το τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους, τα σωματεία εργαζομένων στα μεταλλεία της Χαλκιδικής κάνουν λόγο για εμπρηστική επίθεση, την καταδικάζουν, και καλούν την Πολιτεία - αρμόδιο υπουργό «να σταθεί στο πλευρό των Ελλήνων εργαζομένων και εργολάβων των Μεταλλείων Κασσάνδρας και φορολογούμενων πολιτών και να μας προστατεύσει από τις εγκληματικές διαθέσεις όσων μας έχουν στοχοποιήσει και επιβουλεύονται το ιερό δικαίωμά μας στην εργασία».

Υπενθυμίζεται ότι στο παρελθόν έχουν σημειωθει βεβαιωμένοι εμπρησμοί στους ίδιους τόπους, κατά της ίδιας εταιρίας.