- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η ανάληψη από τον κ. Νίκο Φίλη του χαρτοφυλακίου της Παιδείας και των Θρησκευμάτων δίνει νέο τόνο στο πάγιο ενδιαφέρον της Εκκλησίας για την κυβερνητική πολιτική.
Και αυτό διότι ο κ. Φίλης από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, τον περασμένο Μάιο είχε καταφερθεί με οξύτατες δηλώσεις κατά της μεταφοράς του λειψάνου της Αγίας Βαρβάρας σε νοσοκομεία, ώστε να μπορέσουν να το προσκυνήσουν ασθενείς.
Μάλιστα, για το ίδιο έγινε ο πρώτος καβγάς ανάμεσα σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της Εκκλησίας.
Ειδικότερα, όπως γράφει σε ρεπορτάζ της η εφημερίδα «Καθημερινή», η Αρχιεπισκοπή Αθηνών δεν θέλησε να σχολιάσει χθες την υπουργοποίηση Φίλη, περιμένοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης, καθώς και την αναμενόμενη επίσκεψη του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων στον αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο.
Ωστόσο, οι δηλώσεις του Μαΐου είναι νωπές. Χαρακτηριστικά, ο κ. Φίλης έκανε λόγο για εμπόριο λειψάνων. Ο κ. Ιερώνυμος, σε μία από τις ελάχιστες φορές που σχολίασε δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων, είπε: «Ακούγονται διάφορα σχόλια από διαφόρους, επισήμους και μη. Δεν θέλω να σχολιάσω, τα αφήνω να περάσουν. Γι’ αυτά θα μιλήσει η Ιστορία. Θα ήθελα όμως να πω ότι κυρίως αυτοί οι άνθρωποι είναι άνθρωποι των λόγων και τα λόγια μάς έχουν κουράσει. Τα λόγια έφεραν αυτό τον τόπο σε αυτή την κατάσταση, γιατί έλειψε ο Λόγος. Χρειαζόμαστε Λόγο και όχι λόγια». Από την πλευρά του, ο διευθυντής Τύπου της Αρχιεπισκοπής Χάρης Κονιδάρης τόνισε: «Εμπόριο λειψάνων κάνει ο κ. Φίλης. Εμπορεύεται τα λείψανα ενός δήθεν αριστερού αντικληρικαλισμού, ο οποίος και παραπέμπει σε περιόδους Μεσαίωνα, αφού επιδιώκει να περιορίσει την ελευθερία της θρησκείας».