Κοσμος

Έκλεισε το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης λόγω έκτακτου περιστατικού

Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Έκλεισε το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης λόγω έκτακτου περιστατικού - Τι αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες

Σε κινητοποίηση τέθηκαν οι γερμανικές Αρχές στο αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης, έπειτα από πληροφορίες για πιθανό έκτακτο περιστατικό σε πτήση από την Κέρκυρα. Η αστυνομία απέκλεισε τις εγκαταστάσεις, ενώ, σύμφωνα με την Bild, μαχητικά Eurofighter συνόδευσαν το αεροσκάφος μέχρι την ασφαλή προσγείωσή του.

Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο πριν φτάσει στη Νυρεμβέργη η πτήση XR456 της Corendon Airlines, που είχε αναχωρήσει από το ελληνικό νησί. Η προγραμματισμένη ώρα άφιξης ήταν στις 12:15, ενώ, σύμφωνα με το Flightradar24, το αεροπλάνο προσγειώθηκε τελικά στις 12:16, χωρίς προβλήματα.

«Εκτιμούμε ότι πρόκειται για πιθανή κατάσταση έκτακτης ανάγκης στον αέρα, ωστόσο αυτό δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί», ανέφερε εκπρόσωπος της γερμανικής αστυνομίας. Παράλληλα, απέφυγε να αποκαλύψει τον αριθμό των αστυνομικών που συμμετείχαν στον αποκλεισμό, με τις ακριβείς συνθήκες του περιστατικού να παραμένουν αδιευκρίνιστες.