Κοσμος

Ο Άντριου περνά στην αντεπίθεση: Πάει την αστυνομία στα δικαστήρια μετά τη σύλληψή του για τις σχέσεις με τον Επστάιν

Το χρονικό της υπόθεσης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Άντριου περνά στην αντεπίθεση: Πάει την αστυνομία στα δικαστήρια μετά τη σύλληψή του για τις σχέσεις με τον Επστάιν - Το χρονικό της υπόθεσης

Κατά της Αστυνομίας του Τέιμς Βάλεϊ θα κινηθεί ο Άντριου Μαουντμπάτεν-Ουίνδσορ, μικρότερος αδελφός του βασιλιά Καρόλου, αμφισβητώντας τη νομιμότητα της σύλληψής του ως υπόπτου για παράβαση καθήκοντος σε δημόσιο αξίωμα, σύμφωνα με την Telegraph.

Ο Άντριου είχε συλληφθεί τον Φεβρουάριο, στο πλαίσιο έρευνας για φερόμενη διαρροή κυβερνητικών εγγράφων προς τον Τζέφρι Επστάιν, όταν υπηρετούσε ως ειδικός εμπορικός ακόλουθος από το 2001 έως το 2011. Πλέον, ζητά δικαστική κρίση για τις ενέργειες της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Telegraph, έχει αιτηθεί δικαστικό έλεγχο των ενταλμάτων που επέτρεψαν έρευνες στο σπίτι του στο Σάντριγχαμ και στην πρώην κατοικία του στο Royal Lodge στο Ουίνδσορ. Μετά τη σύλληψή του, ανακρίθηκε από αστυνομικούς της συγκεκριμένης υπηρεσίας.

Η αστυνομία διερευνά ισχυρισμούς ότι παρέδωσε έγγραφα στον Επστάιν την περίοδο που είχε τον ρόλο του εμπορικού ακολούθου. Ο ίδιος αρνείται οποιαδήποτε αξιόμεμπτη πράξη που να συνδέεται με τον Αμερικανό χρηματιστή και δηλώνει ότι έχει μετανιώσει για τη φιλία τους.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα το δημοσίευμα, ενώ ούτε η Αστυνομία του Τέιμς Βάλεϊ ούτε το Μπάκιγχαμ σχολίασαν άμεσα. Ο πρώην πρίγκιπας αποσύρθηκε από τα βασιλικά καθήκοντα το 2019, ενώ πέρυσι του αφαιρέθηκαν τίτλοι και τιμές.