- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- VOICE RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η Κούβα πρέπει να προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές και να μην περιμένει ότι με το που τελειώσει η θητεία Τραμπ θα σταματήσει η πίεση των ΗΠΑ, το μήνυμα Ρούμπιο
Νέα αυστηρή προειδοποίηση προς την Κούβα απηύθυνε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο, καλώντας την Αβάνα να επιλέξει «έναν διαφορετικό δρόμο» και προειδοποιώντας ότι όσοι θεωρούν πως μπορούν απλώς να περιμένουν να ολοκληρωθεί η θητεία της κυβέρνησης Τραμπ «θα πάρουν το μάθημά τους με τον σκληρό τρόπο».
Μιλώντας στην εκπομπή «Hannity» του Fox News, ο Ρούμπιο εξέφρασε την ελπίδα πρόσωπα που βρίσκονται στην ηγεσία της Κούβας να «ανοίξουν τα μάτια τους» και να αντιληφθούν, όπως είπε, τη νέα πραγματικότητα που αντιμετωπίζει η χώρα.
«Πολλοί εξακολουθούν να πιστεύουν ότι μπορούν να περιμένουν να τελειώσει η θητεία αυτής της κυβέρνησης χωρίς να κάνουν αλλαγές. Κάνουν λάθος», ανέφερε, εντείνοντας την πίεση της Ουάσιγκτον προς την κουβανική κυβέρνηση.
Εντείνεται η πίεση των ΗΠΑ στην Αβάνα
Η κυβέρνηση Τραμπ έχει σκληρύνει τη στάση της απέναντι στην Κούβα, επιβάλλοντας μεταξύ άλλων περιορισμούς στις πετρελαϊκές ροές προς το νησί, την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις καυσίμων και εκτεταμένες διακοπές ηλεκτροδότησης.
Οι ΗΠΑ διατηρούν εδώ και περισσότερες από έξι δεκαετίες εκτεταμένο οικονομικό εμπάργκο κατά της Κούβας, ενώ η σημερινή κυβέρνηση έχει εντείνει περαιτέρω την πίεση προς την Αβάνα.
Η Αβάνα ρίχνει «γέφυρες»
Παρά το ιδιαίτερα τεταμένο κλίμα, ο υπουργός Εξωτερικών της Κούβας Μπρούνο Ροντρίγκες δήλωσε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ ότι η χώρα του παραμένει ανοιχτή σε διάλογο με τις ΗΠΑ.
Από τη μεριά του, ο Ντόναλντ Τραμπ εξέφρασε το Σαββατοκύριακο την εκτίμηση ότι Ουάσιγκτον και Αβάνα θα μπορούσαν να καταλήξουν σε συμφωνία, προσθέτοντας ότι δεν θεωρεί πως θα χρειαστεί στρατιωτική δράση.