- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- VOICE RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επιδιώκει συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, παρουσία του Ντόναλντ Τραμπ
Σημαντικές εξελίξεις, υπό προϋποθέσεις, μπορεί να φέρει στο Ουκρανικό η ετήσια Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.
Την ώρα που ο Ντόναλντ Τραμπ εντείνει τις προσπάθειες ώστε το Κίεβο να προχωρήσει σε σημαντικές υποχωρήσεις απέναντι στη Μόσχα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δηλώνει έτοιμος για μια απευθείας συνάντηση με τον Βλαντίμιρ Πούτιν.
«Είμαι έτοιμος ανά πάσα στιγμή» δήλωσε ο Ζελένσκι σε συνέντευξη Τύπου στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ την Τρίτη. Και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι όλοι πρέπει να κινηθούμε το συντομότερο δυνατό».
Σε ανάρτησή του στο X, περιέγραψε τη συνάντησή του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ως «θετική και παραγωγική» και είπε ότι εξέτασαν «πιθανά βήματα αποκλιμάκωσης που μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για τη διπλωματία».
Παράλληλα, συζήτησαν για μια πιθανή «ενεργειακή εκεχειρία» με τη Ρωσία, η οποία θα προβλέπει ότι τόσο η Μόσχα όσο και το Κίεβο θα σταματήσουν να χτυπούν υποδομές ενέργειας.
«Οποιαδήποτε διαπραγμάτευση από τη ρωσική πλευρά θα δώσει ένα μήνυμα ότι είναι έτοιμοι να κινηθούν» συνέχισε ο Ζελένσκι.
Και ξεκαθάρισε ότι δεν έλαβε «συγκεκριμένη απάντηση» από τον Τραμπ για το αν οι ΗΠΑ θα προμηθεύσουν την Ουκρανία με επιπλέον όπλα αεράμυνας.