- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- VOICE RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Έρευνα και στην Κύπρο: Στο μικροσκόπιο κέντρα και μηχανήματα για θεραπείες πλασμαφαίρεσης
Στο μικροσκόπιο των κυπριακών Αρχών βρίσκονται κέντρα στα οποία πραγματοποιούνται θεραπείες πλασμαφαίρεσης, με την έρευνα να βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Την αποκάλυψη έκανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Μιχάλης Αναστασιάδης, μιλώντας στο «Weekend Live» του ΣΚΑΪ.
Όπως διευκρίνισε, η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί και μέχρι στιγμής δεν έχει αποσαφηνιστεί ο ακριβής αριθμός των κέντρων που έχουν τεθεί υπό έλεγχο. Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα του SigmaLive, αστυνομική έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη στη Λάρνακα, μετά από καταγγελία που αφορά τη διενέργεια θεραπειών πλασμαφαίρεσης σε συγκεκριμένο ιατρικό κέντρο.
Στο πλαίσιο των ελέγχων, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, μηχανήματα πλασμαφαίρεσης εντοπίστηκαν σε ένα από τα δύο ιατρικά κέντρα που ελέγχονται στη Λάρνακα. Το ΤΑΕ Λάρνακας, σε συνεργασία με τις Ιατρικές Υπηρεσίες, εξετάζει εάν ο συγκεκριμένος εξοπλισμός χρησιμοποιείται και οι θεραπείες πραγματοποιούνται σύμφωνα με όσα προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της κυπριακής Αστυνομίας, Βύρωνας Βύρωνος, ανέφερε ότι η έρευνα ξεκίνησε μετά την καταγγελία που υποβλήθηκε στις Αρχές και έχει ως στόχο να διαπιστωθεί εάν από την υπόθεση προκύπτουν ποινικά αδικήματα. Για τη διερεύνηση έχει συγκροτηθεί ανακριτική ομάδα, ενώ έχει ήδη αρχίσει η λήψη καταθέσεων. Παράλληλα, οι αστυνομικές Αρχές συνεργάζονται με τις Ιατρικές Υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και, εφόσον απαιτηθεί, θα αναζητηθεί και πρόσθετη εξειδικευμένη εμπειρογνωμοσύνη.
Το ζήτημα έχει απασχολήσει και την κυπριακή Βουλή, καθώς η Επιτροπή Υγείας έχει προγραμματίσει να εξετάσει το θεσμικό πλαίσιο που αφορά την πλασμαφαίρεση. Στο επίκεντρο αναμένεται να βρεθούν οι προϋποθέσεις και οι διαδικασίες για τη διενέργεια της συγκεκριμένης ιατρικής πράξης, οι άδειες λειτουργίας των κέντρων και των επαγγελματιών υγείας που την πραγματοποιούν, αλλά και ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός που χρησιμοποιείται.