Κοσμος

Kαλιφόρνια: Ένα πόνι το έσκασε και έβγαλε την αστυνομία στους δρόμους του Σαν Χοσέ

Η ασυνήθιστη επιχείρηση είχε τελικά αίσιο τέλος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Kαλιφόρνια: Ένα πόνι το έσκασε και έβγαλε την αστυνομία στους δρόμους του Σαν Χοσέ

Μια αρκετά διαφορετική «καταδίωξη» από αυτές που συνήθως αντιμετωπίζει η αστυνομία σημειώθηκε στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνιας, όταν ένα μικρό πόνι βρέθηκε να περιφέρεται μόνο του στους δρόμους της πόλης.

Το περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης, όταν η αστυνομία δέχθηκε κλήση για ένα πόνι ράτσας Σέτλαντ που είχε ξεφύγει από τον ιδιοκτήτη του. Οι αστυνομικοί το εντόπισαν να κινείται σε κατοικημένη περιοχή της Καλιφόρνιας και ξεκίνησαν να το ακολουθούν με περιπολικό. Βίντεο από κάμερα του οχήματος δείχνει το μικρόσωμο άλογο να τρέχει στη μέση του δρόμου, με το περιπολικό να κινείται αργά πίσω του.

Η ασυνήθιστη επιχείρηση είχε τελικά αίσιο τέλος. Οι αστυνομικοί κατάφεραν να σταματήσουν το πόνι και, έπειτα από έρευνα, εντόπισαν τον ιδιοκτήτη του.Όπως διαπιστώθηκε, το ζώο είχε δραπετεύσει από το προηγούμενο βράδυ και ο ιδιοκτήτης του ανακουφίστηκε όταν ενημερώθηκε ότι είχε βρεθεί σώο.

Η αστυνομία του Σαν Χοσέ δημοσίευσε φωτογραφίες από το περιστατικό, στις οποίες οι αστυνομικοί ποζάρουν δίπλα στο πόνι και το χαϊδεύουν μετά το τέλος της μικρής περιπέτειάς του. «Χαιρόμαστε που αυτός ο μικρός εξερευνητής επέστρεψε ασφαλής στο σπίτι του», ανέφερε με χιούμορ η αστυνομία.

Τα πόνι Σέτλαντ κατάγονται από τα νησιά Σέτλαντ της Σκωτίας και είναι γνωστά για το μικρό τους μέγεθος, αλλά και για τη δύναμη και την αντοχή τους.