- CITY GUIDE
- PODCAST
-
18°
Ο Τραμπ δεν θα παρέμβει στην έκδοση των αδελφών Τέιτ στη Βρετανία, μετά τη σύλληψη τους στο Μαϊάμι
Τα δύο αδέλφια κατηγορούνται για βιασμούς και εμπορία ανθρώπων
Η σύλληψη των αδελφών Τέιτ ήταν «πολιτικά υποκινούμενη», υποστηρίζει ο δικηγόρος τους
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δεν θα αντιταχθεί στην έκδοση του αμφιλεγόμενου influencer Άντριου Τέιτ και του αδελφού του Τρίσταν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου κατηγορούνται για βιασμούς και εμπορία ανθρώπων, ανακοίνωσε σήμερα ο Λευκός Οίκος.
Τα αδέλφια Τέιτ συνελήφθησαν το Σάββατο στο Μαϊάμι, με τον δικηγόρο τους να ισχυρίζεται ότι η σύλληψη ήταν «πολιτικά υποκινούμενη». Οι Τέιτ έχουν προσφύγει στα δικαστήρια κατά της έκδοσής τους.
Δείτε παρακάτω το βίντεο από τη στιγμή της σύλληψης:
Όταν ρωτήθηκε, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, αν ο Αμερικανός πρόεδρος σκοπεύει να παρέμβει στη διαδικασία, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λέβιτ απάντησε μονολεκτικά: «Όχι».
Ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο πήρε επίσης αποστάσεις από την υπόθεση αυτήν. «Δεν υπάρχει κανένας ρόλος να παίξουμε εμείς σε αυτό το στάδιο, ίσως και ποτέ, σε αυτήν την υπόθεση» είπε την Τετάρτη από τις Φιλιππίνες όπου μετέχει στη σύνοδο της Ένωσης Χωρών Νοτιοανατολικής Ασίας (ASEAN).
Οι αδελφοί Τέιτ δηλώνουν ένθερμοι υποστηρικτές του Τραμπ και ανήκουν στη «ανδρόσφαιρα», (manosphere) ένα κίνημα που προωθεί τους πατριαρχικούς ρόλους και την ανδρική κυριαρχία, το οποίο συνέβαλε στη νίκη του Ρεπουμπλικάνου στις προεδρικές εκλογές του 2024. Στο παρελθόν ο Άντριου Τέιτ προσπάθησε να καλλιεργήσει σχέσεις με τους γιους του Ντόναλντ Τραμπ, Ντον Τζούνιορ και Μπάρον, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Οι βρετανικές εισαγγελικές αρχές τους κατηγορούν για βιασμούς, εμπορία ανθρώπων για σεξουαλική εκμετάλλευση και επίθεση. Ο Άντριου βαρύνεται με 42 κατηγορίες και ο Τρίσταν με 17.
«Προφανώς αντιτασσόμαστε στην έκδοση επειδή ο Άντριου και ο Τρίσταν είναι αθώοι», είπε ο δικηγόρος τους, Τζόζεφ Μακμπράιντ, σε δικαστήριο του Μαϊάμι.
Στο παρελθόν οι δύο αδελφοί είχαν φυλακιστεί για μερικούς μήνες στη Ρουμανία, όπου έζησαν για πολλά χρόνια, αφού κατηγορήθηκαν για σεξουαλική εκμετάλλευση γυναικών, μεταξύ των οποίων και ανηλίκων. Τον Μάρτιο του 2025 η Πολιτεία της Φλόριντας ξεκίνησε ποινική έρευνα σε βάρος τους, αλλά δεν είναι γνωστό σε ποιο στάδιο βρίσκεται σήμερα.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σε κλίμα έντονης πόλωσης η αναμέτρηση
Ποτέ δεν υπήρξε χειρότερη εποχή να σημειώσεις σερί 52 χρόνων ελλειμματικών προϋπολογισμών
Αντιμέτωπος με τη «Φοιτητική Λίστα» ο παραιτηθέντας πρόεδρος Αλεξάνταρ Βούτσιτς
Σε κλοιό οικονομικής πίεσης η χώρα ως αποτέλεσμα του πολέμου
Έπειτα από ιατρική εξέταση, εγκρίθηκε η προσωρινή νοσηλεία του σε ψυχιατρικό ίδρυμα
Οι δύο υποψήφιοι διασταύρωσαν τα πυρά τους για την ακρίβεια, τη φορολογία και την οικονομική κατάσταση των Βραζιλιάνων
Αρνείται τις κατηγορίες ο πατέρας της Μέγκαν Μαρκλ κάνοντας λόγο για «σωρό από ψέματα»
Παρών στη διαδήλωση στο Παρίσι και ο Μελανσόν
Επανήλθαν οι επικοινωνίες στην πρώτη γραμμή του μετώπου
Επικοινωνία Δένδια και Τασούλα με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων
Χαοτική η κατάσταση στην καρδιά της αλβανικής πρωτεύουσας
«Εγγυημένες συντάξεις» έγραφαν τα πλακάτ στα χέρια 25.000 διαδηλωτών
Με τη στήριξη των Πατριαρχείων και των Εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου θωρακίζεται το καθεστώς της Μονής
Δεύτερος γύρος κινητοποιήσεων κατά της κυβέρνησης - Αυξημένα μέτρα ασφαλείας
Ο Γάλλος πρόεδρος καταδικάζει την αιματηρή επίθεση με έναν νεκρό και πέντε τραυματίες
Η Ελλάδα ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ο.Η.Ε. το 1945.
Η πρώην εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου σχολίασε τη σύντομη θητεία της Κέιτι Ζακάρια
Χιλιάδες memes δημιουργήθηκαν, περιγελώντας τον πανικό και την απόγνωση της
Η κυβέρνηση Τραμπ προσφεύγει πριν βγουν τα αποτελέσματα
«Πρέπει να βοηθήσουμε τις γυναίκες να ξαναβρούν την εμπιστοσύνη στον εαυτό τους», δηλώνει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.