- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρίξτε την ψήφο σας στον κάδο, λέει ο Στάρμερ πριν τις εκλογές στις οποίες ο Φάρατζ διεκδικεί την επανεκλογή του
Ο ηγέτης του Reform UK θέλει να κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά
Η παράδοξη συμβουλή του Κιρ Στάρμερ ενόψει των εκλογών στις οποίες ο Φάρατζ διεκδικεί την επανεκλογή του: Ρίξτε την ψήφο σας στον κάδο
«Ρίξτε την ψήφο σας στον κάδο των απορριμμάτων»: ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ έδωσε σήμερα μια «παράδοξη » συμβουλή στους ψηφοφόρους, πριν από τις συμπληρωματικές εκλογές της 13ης Αυγούστου στις οποίες ο ηγέτης του Reform UK, ο Νάιτζελ Φάρατζ, διεκδικεί εκ νέου την έδρα από την οποία παραιτήθηκε, απέναντι σε έναν υποψήφιο με «τενεκεδένιο κεφάλι».
Οι εκλογές αυτές προκηρύχθηκαν εκτάκτως μετά την απόφαση του Νάιτζελ Φάρατζ να παραιτηθεί από βουλευτής και να θέσει ξανά υποψηφιότητα, στην ίδια περιφέρεια. Ο ηγέτης του αντιμεταναστευτικού κόμματος και πρόμαχος του Brexit, ελπίζει ότι έτσι θα κλείσει τα στόματα όσων τον κατηγορούν για διαφθορά επειδή δεν δήλωσε τις δωρεές που έλαβε από πλούσιους υποστηρικτές του.
Καταγγέλλοντας τη «μηχανορραφία» του, τα μεγάλα κόμματα αποφάσισαν να μην κατεβάσουν υποψηφίους σε αυτές τις εκλογές. Ο Φάρατζ, έτοιμος να καταγγείλει το «κατεστημένο», βρίσκεται αντιμέτωπος με υποψηφίους μικρών κομμάτων ή ανεξάρτητους, ένας εκ των οποίων έχει κάνει ιδιαίτερη αίσθηση.
Πρόκειται για τον «Κόμη Τενεκεδόφατσα», μια περσόνα δημιουργημένη από τον κωμικό ηθοποιό Τζον Χάρβεϊ. Είναι εύκολα αναγνωρίσιμος, χάρη στο κράνος του που θυμίζει μεσαιωνικό ιππότη –σε σχήμα κάδου απορριμμάτων– τη μακριά κάπα του, τη μεταλλική στολή του και το χιουμοριστικό εκλογικό μανιφέστο του. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο «Κόμης» κατεβαίνει στις εκλογές, μάλιστα πρόσφατα είχε διεκδικήσει και την έδρα του Μέικερφιλντ, την οποία κέρδισε ο Άντι Μπέρναμ, ο διάδοχος του Κιρ Στάρμερ στην ηγεσία των Εργατικών και την πρωθυπουργία.
Ο «Κόμης Τενεκεδόφατσας», που αυτοχαρακτηρίζεται «διαγαλαξιακός πολεμιστής» έγινε αντικείμενο συζήτησης σήμερα, στην τελευταία συνεδρίαση του κοινοβουλίου όπου ο Στάρμερ κλήθηκε να απαντήσει σε επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών.
Χαριτολογώντας, η επικεφαλής της συντηρητικής αντιπολίτευσης Κέμι Μπάντενοκ ρώτησε τον απερχόμενο πρωθυπουργό αν πιστεύει ότι πρέπει να γίνει ντιμπέιτ μεταξύ του Φάρατζ και του Κόμη. «Το Reform UK έχει την πρόθεση να περάσει το καλοκαίρι καυγαδίζοντας με τον σκουπιδοντενεκέ» απάντησε ο Στάρμερ. «Η συμβουλή μου σε όλον τον κόσμο είναι να ρίξετε την ψήφο σας στον κάδο», πρόσθεσε, προκαλώντας τα γέλια των βουλευτών.
Ο ηγέτης των κεντρώων Φιλελεύθερων Δημοκρατών Εντ Ντέιβι υπερθεμάτισε. «Δεν μπορώ να στηρίξω φαντασιόπληκτους χαρακτήρες με γελοία προεκλογικά προγράμματα, για αυτό και στηρίζω τον Κόμη Τενεκεδόφατσα», είπε.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόσβαση που μειώνει τη διαδρομή από 28 σε 11 μίλια
Συνελήφθη ο καπετάνιος και επτά μέλη του πληρώματος
Οι πολίτες της χώρας αποφάσισαν μέσω δημοψηφίσματος
Διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά και βασανιστήρια
Η εφαρμογή Edge και η βοήθεια της AI
Έτοιμη να συνδράμει η Κυπριακή Δημοκρατία
Τριπλασιάζεται ο πληθυσμός το καλοκαίρι
«Μακάρι να μπορούσα να την αγκαλιάσω», δήλωσε η γυναίκα
Από το Τέξας στη Σικελία
Ο Χρίστος Γεωργάλας στο βιβλίο του «Ημερολόγιο Γάζας» περιγράφει την αποκλεισμένη Παλαιστίνη ως μια συλλογικότητα που για χάρη της το άτομο υπερβαίνει εαυτόν, ακόμα και τον φόβο του θανάτου
Σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Τι υποστήριξε για το επίμαχο καρέ και ποιους «βλέπει» πίσω από το σχέδιο εκβιασμού της
Αναφορές για τραυματίες
Σχεδόν τρεις ημέρες μετά τις φονικές πλημμύρες
«Αρνήθηκε να εγκαταλείψει το σκάφος του» - Η μοιραία στροφή και η επέμβαση των αρχών
Απευθύνει έκκληση για την ενότητα των μουσουλμανικών χωρών
Στο νοσοκομείο η σύντροφος και η κόρη του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.