- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Τραγωδία στην Ταϊλάνδη - Στους 30 ανέρχονται οι νεκροί μετά τη φωτιά σε παμπ
Πώς ξεκίνησε η φωτιά - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Τραγωδία στην Ταϊλάνδη - Στους 30 ανέρχονται οι νεκροί μετά τη φωτιά σε παμπ
Ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά που ξέσπασε σε παμπ σε προάστιο της Μπανγκόκ, ανήλθε σήμερα σε 30, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι, ενώ ο κυβερνήτης της πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης δεσμεύτηκε για την επιβολή αυστηρότερων ελέγχων και η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνα για πιθανή αμέλεια και παραβιάσεις των κανονισμών ασφαλείας.
Η πυρκαγιά, μια από τις πιο φονικές των τελευταίων ετών στην Ταϊλάνδη, ξέσπασε στην παμπ Rong Beer Na Lat Phrao στην περιοχή Τσάτουτσακ στο βόρειο τμήμα της πόλης περί τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Σήμερα 24 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση και δεκάδες άλλοι, στους οποίους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, πήραν εξιτήριο.
Τρεις άνθρωποι που νοσηλεύτηκαν μετά την πυρκαγιά κατέληξαν, σύμφωνα με αξιωματούχους.
H παμπ, που βρίσκεται σε μια πολυσύχναστη διασταύρωση δίπλα σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και δύο εμπορικά κέντρα, είναι ένα από τα μπαρ της περιοχής που συχνά γεμίζουν με κόσμο τα βράδια του Σαββατοκύριακου, και τα οποία σερβίρουν φαγητό και αλκοόλ, έχουν ζωντανή μουσική και τηλεοράσεις με ζωντανή μετάδοση ποδοσφαίρου.
Πώς ξεκίνησε η φωτιά - Τι εξετάζουν οι Αρχές
Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ένα ηλεκτρικό βραχυκύκλωμα σε κλιματιστικό οροφής μπορεί να πυροδότησε την πυρκαγιά στην παμπ, η οποία είχε υποβληθεί σε έλεγχο ασφαλείας τον Απρίλιο. Η αστυνομία ερευνά εάν οι έξοδοι ήταν φραγμένες και εάν χρησιμοποιήθηκαν εύφλεκτα υλικά για τη διακόσμηση της σκηνής και την ηχομόνωση.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι 34 άτομα έχουν ανακριθεί μέχρι στιγμής και ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο να απαγγελθούν κατηγορίες αφού θα έχουν συλλεχθεί αποδεικτικά στοιχεία. Ο ιδιοκτήτης είναι μεταξύ αυτών που νοσηλεύονται σε μονάδα εντατικής θεραπείας.
Η διεύθυνση της παμπ στη σελίδα της στο Facebook ζήτησε συγγνώμη για την πυρκαγιά και ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται πλήρως με την έρευνα.
«Ζητούμε ειλικρινή συγγνώμη για τα πολύ θλιβερά γεγονότα που έλαβαν χώρα, εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες όσων έχασαν τη ζωή τους και στέλνουμε την υποστήριξή μας στους τραυματίες», ανέφερε σε μια ανάρτηση που συγκέντρωσε εκατοντάδες σχόλια, πολλά από τα οποία εξέφραζαν θυμό και αμφισβητούσαν ότι είχαν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Η διεύθυνση της παμπ δεν απάντησε σε κλήσεις ούτε σε αίτημα για σχολιασμό των προκαταρκτικών ευρημάτων της έρευνας.
Η εφαρμογή των κανονισμών ασφαλείας —ειδικά της πυρασφάλειας—, υπερβολικά χαλαρή σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, όπως μπαρ και νυχτερινά κέντρα, προκαλεί ανησυχίες εδώ και χρόνια στο κράτος αυτό της νοτιοανατολικής Ασίας.
Το 2022, 25 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας πυρκαγιάς σε ντισκοτέκ στην ανατολική επαρχία Τσονμπουρί.
Και το 2009, πυρκαγιά σε κλαμπ στην Μπανγκόκ εν μέσω των εορτασμών για το νέο έτος είχε στοιχίσει τη ζωή σε 67 ανθρώπους και είχε τραυματίσει άλλους 200 και πλέον.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νεκρός ο δράστης από πυρά κατοίκου που τον καταδίωξε
Τα σχόλια για την πρώτη ενημέρωση στον Λευκό Οίκο
HARD NEWS: Η αμερικανική πίεση στην Ευρώπη μέσω της ματωμένης Ουκρανίας | Οι μόνιμες αλλαγές στο εμπόριο | Ο παγκόσμιος συναγερμός για την ΤΝ
Σενάριο πρόωρης αποχώρησης από την ΕΚΤ
Τα προηγούμενα σχόλια για τις γυναίκες στα γυμναστήρια
Ο «πιο διάσημος» podcaster του κόσμου στρέφεται εναντίον του προέδρου
Ποιους συγγραφείς θεωρεί πιο ρεαλιστικούς
Κρυμμένα σε μπουκάλια σαμπουάν και κρέμας τα ερπετά
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα
Οι άλλοι ενδιαφερόμενοι και ο ρόλος της Μποτσουάνας
Η αντιπαράθεση εκτείνεται από τα Στενά του Ορμούζ, στην είσοδο του Περσικού Κόλπου, έως τα Στενά Μπαμπ ελ Μαντέμπ
Μπαράζ επιθέσεων με drones και πλήγματα σε διυλιστήρια σηματοδοτούν την αποτυχία της πρωτοβουλίας
Η συμπλοκή καθυστέρησε την προσγείωση
Από το περιβάλλον του Τραμπ παραδέχονται τώρα ότι δεν χειρίστηκαν σωστά την απομάκρυνσή της
Τι απαντά ο Λευκός Οίκος
Το ενοίκιο αυξάνεται από 450 σε 1.200 ευρώ.
Η ανάρτηση του Τραμπ στο Truth Social
Τραγικός απολογισμός και τέσσερις αγνοούμενοι - Πλημμύρισαν δρόμοι, σπίτια και καταστήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.