- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μεξικό: Νεκρή η δημοσιογράφος Ροξάνα Γκουζμάν μετά την απαγωγή της στα μέσα Ιουνίου
Η έρευνα οδήγησε στη σύλληψη οκτώ ανθρώπων, οι οποίοι διώκονται για ανθρωποκτονία
Το Μεξικό είναι από τις πιο επικίνδυνες χώρες για τους δημοσιογράφους, με περισσότερους από 150 επαγγελματίες να έχουν δολοφονηθεί από το 1994
Το άψυχο σώμα της δημοσιογράφου Ροξάνα Γκουζμάν, διευθύντριας ενός τοπικού ενημερωτικού μέσου στο Μεξικό, την οποία είχαν απαγάγει στα μέσα Ιουνίου από την οικία της, εντοπίστηκε, ανακοίνωσε σήμερα η εισαγγελία της Βέρακρους.
Οι πραγματογνώμονες συμπέραναν πως η σορός που βρέθηκε μέσα σε ένα σπίτι στο Μεξικό «ανήκε στη δημοσιογράφο», ανέφερε σε ένα δελτίο Τύπου η περιφερειακή εισαγγελία, η οποία απαλλάχθηκε από την έρευνα που εντέλει ανέλαβε η ομοσπονδιακή εισαγγελία μπροστά στα έντονα συναισθήματα που προκάλεσε στην κοινή γνώμη η υπόθεση της απαγωγής.
Δύο κουκουλοφόροι απήγαγαν την Γκουζμάν από το σπίτι της, σύμφωνα με τα πλάνα ενός βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος διάρκειας 35 δευτερολέπτων, το οποίο προβλήθηκε στο Μεξικό.
Ένας άνδρας ορμάει στην είσοδο της κατοικίας της δημοσιογράφου χτυπώντας την με μια βαριοπούλα, κατόπιν ένας άλλος, που οπλοφορεί, καταφέρνει να την ανοίξει με κλωτσιές. Στη συνέχεια το βίντεο διακόπτεται.
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Η έρευνα οδήγησε στη σύλληψη οκτώ ανθρώπων, οι οποίοι διώκονται για ανθρωποκτονία, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μελών της δημοτικής αστυνομίας που «παρείχαν πόρους, τρόφιμα και μια υλικοτεχνική υποστήριξη στις επιχειρήσεις της εγκληματικής οργάνωσης», που απήγαγε τη δημοσιογράφο, σύμφωνα με την εισαγγελία.
Η Βέρακρους είναι μία από τις πολιτείες όπου καταγράφονται τα περισσότερα εγκλήματα σε βάρος δημοσιογράφων. Ένας δημοσιογράφος ελεύθερου ρεπορτάζ, ο Λουίς Άνχελ Λόπες Βαλδές, δολοφονήθηκε τον Ιούνιο μέσα σε ένα ταξί.
Το θύμα επωφελείτο από μέτρα προστασίας εκ μέρους των τοπικών αρχών καθώς είχε δεχθεί απειλές λόγω του δημοσιογραφικού έργου του.
Η Γκουζμάν είναι η τρίτη κατά σειρά δημοσιογράφος που δολοφονείται στη Βέρακρους το 2026. Τον Ιανουάριο, ο Κάρλος Κάστρο έπεσε νεκρός από πυρά μέσα σε ένα εστιατόριο.
Το Μεξικό είναι μία από τις πιο επικίνδυνες χώρες για την άσκηση του επαγγέλματος της δημοσιογραφίας, με περισσότερους από 150 επαγγελματίες να έχουν δολοφονηθεί από το 1994, σύμφωνα την οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα. Το 2025, εννέα δημοσιογράφοι δολοφονήθηκαν εκεί, σύμφωνα με την οργάνωση.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αντιπροσωπείες από περισσότερα από 30 κράτη βρίσκονται ήδη στην πρωτεύουσα του Ιράν
O πρόεδρος εμφανίζεται στο κέντρο αφίσας με τίτλο «America's Eras Tour»
Η έρευνα οδήγησε στη σύλληψη οκτώ ανθρώπων, οι οποίοι διώκονται για ανθρωποκτονία
Ο κόσμος που έχει συγκεντρωθεί θα περιμένει έως και 10 ώρες μέχρι να ξεκινήσει το προσκύνημα στη σορό
Ο άνεμος ενίσχυσε τις φλόγες, με αποτέλεσμα ένα πυκνό σύννεφο καπνού να καλύψει την περιοχή
Για χρεοκοπημένο κράτος κάνει λόγο η εξόριστη ηγέτιδα της αντιπολίτευσης
«Εμετικές οι δηλώσεις Φιντάν», λέει ο Γκίντεον Σάαρ
...ή μήπως έχουμε ήδη μπροστά μας την επόμενη Πρώτη Κυρία της Γαλλίας;
O Ρώσος πρόεδρος είναι πιθανό να ανατραπεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, αναφέρει το δημοσίευμα
Eίχε προγραμματίσει να αναχωρήσει από την Αθήνα στις 5 Ιουλίου
Φέρει χαραγμένο σε λευκό κεχριμπάρι ένα πορτρέτο της
Αναφέρεται μάλιστα ότι δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία
«Παγωμένο» το πολεμικό μέτωπο τους τελευταίους μήνες
Διεθνές ένταλμα σύλληψης για 39χρονη Ουκρανή - Εντοπίστηκαν ίχνη της στο κρατίδιο της Έσσης
Αντάλλασσαν οδηγίες, βίντεο και φωτογραφίες από σεξουαλικές επιθέσεις
Από τις 15 έως τις 30 Ιουνίου
Εκατομμύρια Ιρανοί προετοιμάζονται για τον τελευταίο αποχαιρετισμό στον επί 36 χρόνια ηγέτη τους
Οι αρχές κάνουν λόγο για σημαντική αύξηση της θνησιμότητας, κυρίως σε άτομα άνω των 45 ετών
Συγκίνηση, αγκαλιές και χειροκροτήματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.