Κοσμος

Η Ρωσία ζητά χειριστές drones για την άμυνα της Μόσχας μέσω... αγγελίας

Αναφέρεται μάλιστα ότι δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η μεγαλύτερη πλατφόρμα εύρεσης εργασίας της Ρωσίας αναζητά χειριστές drones

Η μεγαλύτερη πλατφόρμα εύρεσης εργασίας της Ρωσίας, η HeadHunter, δημοσίευσε αγγελία για την πρόσληψη χειριστών drones που θα συμμετέχουν στην προστασία του εναέριου χώρου της Μόσχας, καθώς η χώρα ενισχύει την άμυνά της απέναντι στις ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με την αγγελία, οι υποψήφιοι θα ενταχθούν σε εθελοντική μονάδα της Ρωσίας με την ονομασία Combat Army Reserve Force, η οποία έχει ως αποστολή τη διασφάλιση της ασφάλειας της ρωσικής πρωτεύουσας μέσω σύγχρονων τεχνολογικών μέσων και συστημάτων επιτήρησης.

Τα καθήκοντα περιλαμβάνουν την προετοιμασία των drones πριν από τις πτήσεις, τον χειρισμό τους, την εκτέλεση αποστολών αναγνώρισης, καθώς και πτήσεις ημέρα και νύχτα για τη συλλογή δεδομένων.

Η αγγελία αναφέρει ότι δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στον χειρισμό μη επανδρωμένων αεροσκαφών. Αρκούν βασικές τεχνικές γνώσεις και διάθεση για εκπαίδευση και εξέλιξη στον συγκεκριμένο τομέα.

Οι αποδοχές ξεκινούν από 150.000 ρούβλια (περίπου 1.950 δολάρια) τον μήνα, ποσό που, σύμφωνα με στοιχεία της αγοράς εργασίας, υπολείπεται του μέσου μηνιαίου μισθού στη Μόσχα, ο οποίος ξεπερνά τις 200.000 ρούβλια.

Η αγγελία ενημερώθηκε την 1η Ιουλίου, αν και δεν είναι γνωστό πότε δημοσιεύθηκε για πρώτη φορά.

Τον Ιούνιο, η Ουκρανία ενέτεινε τις επιθέσεις με drones εναντίον της Μόσχας, πραγματοποιώντας μεταξύ άλλων δύο πλήγματα μέσα σε τρεις ημέρες σε μεγάλο διυλιστήριο πετρελαίου κοντά στα όρια της πόλης. Από την πλευρά του, το Κρεμλίνο έχει δηλώσει ότι λαμβάνει πρόσθετα μέτρα για την ενίσχυση της αεράμυνας της ρωσικής πρωτεύουσας.

Οι εξελίξεις σημειώνονται ενώ η Ρωσία εξακολουθεί να πραγματοποιεί εκτεταμένες επιθέσεις στην Ουκρανία. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα εξαπέλυσε το φονικότερο πλήγμα της χρονιάς στο Κίεβο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 30 άνθρωποι.

Πηγή: Reuters