- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γεωργιάδης σε Κωνσταντοπούλου: «Κάνετε εκμετάλλευση όποιου βρίσκετε μπροστά σας»
Αντιπαράθεση και για τα Τέμπη
Ένταση στη Βουλή για τη φονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη – Στα άκρα Γεωργιάδης και Κωνσταντοπούλου
Σφοδρή αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου, με αφορμή τη φονική εμπρηστική επίθεση στη Θεσσαλονίκη, στην οποία έχασε τη ζωή της η μητέρα της πολιτεύτριας της Νέας Δημοκρατίας Αφροδίτης Νέστορα.
Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε την κ. Κωνσταντοπούλου ότι αμφισβήτησε τη δήλωση του πρωθυπουργού για την επίθεση, κάνοντας λόγο για «υποκρισία» και «εργαλειοποίηση» της τραγωδίας.
«Χθες η μεγάλη οικογένεια της ΝΔ είχε ανθρώπινο θύμα. Βγήκατε και είπατε ότι είναι ύποπτη η δήλωση Μητσοτάκη. Ντροπή σας», ανέφερε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι η Πλεύση Ελευθερίας κατηγορεί την κυβέρνηση για εργαλειοποίηση νεκρών, ενώ, όπως είπε, η ίδια η Ζωή Κωνσταντοπούλου έχει δεχθεί επικρίσεις για τη στάση της στην υπόθεση των Τεμπών.
«Δεν έχετε καμία ενσυναίσθηση ούτε για τα Τέμπη ούτε για τη νεκρή μητέρα. Κάνετε εκμετάλλευση όποιου βρίσκετε μπροστά σας», είπε ακόμη, καλώντας την να ζητήσει συγγνώμη από τη Νέα Δημοκρατία.
Η απάντηση της Κωνσταντοπούλου
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απέρριψε τις κατηγορίες, δηλώνοντας ότι βρίσκεται «πάντα με τα θύματα» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης της επίθεσης.
Νωρίτερα στην ομιλία της είχε υποστηρίξει ότι η κυβερνητική στάση απέναντι στο περιστατικό «δείχνει πολύ ισχυρή περίπτωση προβοκάτσιας που βολεύει το κυβερνών κόμμα», ενώ επανέλαβε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να εργαλειοποιήσει την υπόθεση.
Παράλληλα, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να συνδέσει την τρομοκρατική επίθεση με το προσφυγικό και να στοχοποιήσει ολόκληρη κοινότητα, χαρακτηρίζοντας τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς «άθλιους ψεύτες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι γιατροί προειδοποιούν
Η αστυνομία ειδοποιήθηκε και προχώρησε στην άμεση σύλληψή του αλλά και στην κατάσχεση του «όπλου»
Μαζί τους ο 7χρονος πρίγκιπας Άρτσι και η πριγκίπισσα 5χρονη Λίλιμπετ
«Η Τουρκία διαμορφώνει την πορεία της ιστορίας μέσω των ευσυνείδητων και ειρηνικών πολιτικών της»
«Θέλουμε να τελειώσει ο πόλεμος στην Ουκρανία», τόνισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Το μυστικό σχέδιο για περικοπές έως 60%
Το σενάριο που προκαλεί αντιδράσεις
384 ταξιδιώτες δεν έχουν εντοπιστεί
Αποφεύγει μια ετυμηγορία σε δίκη που αφορούσε τον σχεδιασμό εθιστικών λειτουργιών σε Facebook και Instagram
Λουλούδια στο αστέρι της στη Λεωφόρο της Δόξας - Εκατοντάδες θαυμαστές συγκεντρώθηκαν έξω από την κατοικία της
O εκπρόσωπος του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε την επίσκεψη του Τζον Ράτκλιφ στη Ρωσία
Ανάμεσά τους 514 παιδιά κάτω των τριών ετών
Αυξάνονται οι νεκροί, εκατοντάδες οι αγνοούμενοι
Η αναφορά στην Κύπρο και την στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Ισραήλ
Το Κίεβο ζητάει έγκριση για να χρησιμοποιεί το Starlink στις επιθέσεις drone εναντίον της Ρωσίας
H σταρ της κάντρι μουσικής έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 80 ετών
Ο συγγραφέας Τομ Μπάουερ εξηγεί γιατί επιστρέφουν τώρα η Μαρκλ και ο σύζυγός της
Το βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου
TikTok, Instagram και Snapchat είναι ακόμα εδώ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.