- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ένοχος για δύο βιασμούς ο γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας, Μάριους Μποργκ Χόιμπι
Οι τρεις δικαστές που εξέτασαν την υπόθεση τον αθώωσαν για δύο ακόμη κατηγορίες βιασμού
Ένοχος για δύο βιασμούς ο γιος της πριγκίπισσας της Νορβηγίας, Μάριους Μποργκ Χόιμπι
Ο Μάριους Μποργκ Χόιμπι, γιος της πριγκίπισσας διαδόχου της Νορβηγίας, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών, αφού κρίθηκε ένοχος για σειρά αδικημάτων, μεταξύ των οποίων δύο περιπτώσεις βιασμού. Το δικαστήριο του Όσλο επέβαλε επίσης περιοριστικό μέτρο διάρκειας δύο ετών υπέρ ενός από τα θύματά του.
Η απόφαση εκδόθηκε τη Δευτέρα από το δικαστήριο του Όσλο, σχεδόν τρεις μήνες μετά τη δίκη που διήρκεσε έξι εβδομάδες και είχε προκαλέσει έντονο δημόσιο ενδιαφέρον. Ο δικαστής Τζον Σβέρντρουπ Έφγεσταν έκρινε τον Χόιμπι ένοχο, μεταξύ άλλων, για επίθεση στην πρώην σύντροφό του Νόρα Χάουκλαντ, τη μοναδική από τα θύματα που έχει κατονομαστεί δημόσια. Διατάχθηκε επίσης να καταβάλει αποζημιώσεις στη Χάουκλαντ και σε άλλα τρία θύματα.
Ο Χόιμπι απαλλάχθηκε από δύο ακόμη κατηγορίες βιασμού. Συνολικά αντιμετώπιζε 40 κατηγορίες, μεταξύ των οποίων τέσσερις για βιασμό και επιθέσεις, παραβίαση περιοριστικών όρων, καθώς και αδικήματα που σχετίζονται με ναρκωτικά και οδήγηση. Μία από τις κατηγορίες για παραβίαση περιοριστικού όρου ακυρώθηκε αργότερα. Ο ίδιος αρνήθηκε τις βαρύτερες κατηγορίες, αν και παραδέχθηκε ορισμένα μικρότερα αδικήματα, και μπορεί να ασκήσει έφεση.
Η δίκη πραγματοποιήθηκε σε μια δύσκολη περίοδο για τη νορβηγική βασιλική οικογένεια, καθώς η μητέρα του, Μέτε-Μάριτ της Νορβηγίας, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ έχει βρεθεί και στο επίκεντρο ελέγχου λόγω παλαιότερης σχέσης της με τον εκλιπόντα καταδικασμένο για σεξουαλικά εγκλήματα Τζέφρι Έπσταϊν. Ο Χόιμπι εμφανίστηκε στη δίκη μέσω τηλεδιάσκεψης από τις φυλακές Ίλα για λόγους υγείας, ενώ η υπόθεση προσέλκυσε έντονη δημοσιότητα στη Νορβηγία και διεθνώς, με δημοσιογράφους να σχηματίζουν ουρές έξω από το δικαστήριο του Όσλο πριν από την έναρξη της συνεδρίασης.
Πηγή: Guardian
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Λίγες μέρες μετά την παραίτηση του
Συνολικά 19 σπίτια καταστράφηκαν ολοσχερώς και 18 υπέστησαν ζημιές στις πρόσφατες πυρκαγιές
Η υπόθεση που διχάζει τις ΗΠΑ
Ο Ντέιβιντ Όκλεϊ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση, υπό τον όρο να μην επικοινωνήσει με το φερόμενο θύμα ή την οικογένειά της
Πλέον, οι δύο άνδρες φέρονται να μιλούν περίπου μία φορά τον μήνα
Για την δολοφονία του CEO μεγάλης ασφαλιστικής
Ο απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου αναλαμβάνει διπλωματική πρωτοβουλία
Η κλοπή κράτησε λιγότερο από τρία λεπτά
Στο επίκεντρο βρίσκεται ο Ντανιέλ Σιάντ, πρώην scouter
Οι στρατιωτικές ταυτότητες ίσως οδηγήσουν στην ταυτοποίηση των ανδρών
Το Συνταγματικό Συμβούλιο επικαλείται «δυσανάλογη παραβίαση» της ελευθερίας της έκφρασης
Ο τίτλος του περιοδικού: «Το τελευταίο καλοκαίρι στο τιμόνι»
Οι θερμοκρασίες έφτασαν χθες τους 38,1 βαθμούς Κελσίου στο Λονδίνο
Το έργο, με τίτλο «Torero» – «Ταυρομάχος» στα ισπανικά – δημιουργήθηκε το 1949
Η υπόθεση που φτάνει 40 χρόνια πίσω
Η αλλαγή στη γραμματοσειρά προκάλεσε απορίες και ειρωνικά σχόλια, με αρκετούς να το θεωρούν απαίσιο
Η φωτιά εντάθηκε χθες, τροφοδοτούμενη από τις υψηλές θερμοκρασίες και τους ισχυρούς ανέμους
Μποϊκοτάζ από τα μεγάλα κόμματα - Ο σατιρικός του αντίπαλος συγκέντρωσε πάνω από 26%
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.