- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Σήμερα Παρασκευή αναμένεται να ολοκληρωθούν στην Λευκωσία οι διαβουλεύσεις για την έκτη επικαιροποίηση του Μνημονίου της Κύπρου.
Οι επικεφαλής της τρόικας θα συναντηθούν σήμερα με την Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου, Χρυστάλλα Γιωρκάτζη, με την οποία αναμένεται να κλείσουν και τυπικά τα θέματα που αφορούν το χρηματοπιστωτικό τομέα.
Σε σχέση με το πλαίσιο αφερεγγυότητας, αποφασίστηκε να τεθεί σε εφαρμογή όπως αυτό ψηφίστηκε από την κυπριακή Βουλή. Εν συνεχεία η τρόικα θα προχωρήσει σε αξιολόγηση του κατά πόσο κρίνεται αναγκαίο να υπάρξουν κάποιες αλλαγές. Εχθές, σε μία πολύωρη συνάντηση πέραν των έξι ωρών καλύφθηκαν όλα τα εκκρεμή θέματα.
Σύμφωνα με αναφορές κυπριακών ΜΜΕ στις συζητήσεις συμφωνήθηκε το μακροοικονομικό πλαίσιο και υιοθετήθηκε η πρόβλεψη της Κομισιόν για συρρίκνωση της οικονομίας σε ποσοστό 0,5% αντί ανάπτυξη 0,4%. Ωστόσο, ο στόχος επίτευξης πρωτογενούς πλεονάσματος 1,5%, έχει επιβεβαιωθεί ένα χρόνο νωρίτερα από την αρχική εκτίμηση.
photo © EPA/KATIA CHRISTODOULOU