- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μαλδίβες: Καθηγήτρια πανεπιστημίου, η κόρη της και δύο ερευνητές νεκροί μετά την κατάδυση σε σπηλιά
Πληροφορίες ότι στην περιοχή είχε εκδοθεί «κίτρινη προειδοποίηση»
Μαλδίβες: Καθηγήτρια πανεπιστημίου, η κόρη της και δύο ερευνητές νεκροί μετά την κατάδυση σε σπηλιά
Τραγικό θάνατο βρήκαν πέντε Ιταλοί κατά τη διάρκεια κατάδυσης στις Μαλδίβες. «Πιστεύεται ότι οι δύτες πέθαναν ενώ προσπαθούσαν να εξερευνήσουν σπηλιές σε βάθος 50 μέτρων», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας, προσθέτοντας ότι αυτό συνέβη στην ατόλη Βάαβου.
Ο στρατός των Μαλδίβων δήλωσε ότι ένα πτώμα βρέθηκε σε μια σπηλιά περίπου 60 μέτρα κάτω από το νερό και πιστεύεται ότι οι άλλοι τέσσερις δύτες βρίσκονται επίσης εκεί. Ανέφερε ότι δύτες με ειδικό εξοπλισμό έχουν σταλεί στην περιοχή, χαρακτηρίζοντας την επιχείρηση έρευνας ως πολύ υψηλού κινδύνου. Το περιστατικό πιστεύεται ότι είναι το χειρότερο μεμονωμένο ατύχημα κατάδυσης στο μικροσκοπικό έθνος του Ινδικού Ωκεανού, έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό λόγω της σειράς κοραλλιογενών νησιών του.
Οι πέντε Ιταλοί μπήκαν στο νερό το πρωί της Πέμπτης, ανέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. Το πλήρωμα του καταδυτικού σκάφους με το οποίο ταξίδευαν ανέφερε ότι ήταν αγνοούμενοι καθώς δεν κατάφεραν να αναδυθούν. Η αστυνομία ανέφερε ότι ο καιρός ήταν άσχημος στην περιοχή, περίπου 100 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Μαλέ. Εκδόθηκε κίτρινη προειδοποίηση για επιβατηγά σκάφη και αλιείς.
Μαλδίβες: Καθήγητρια πανεπιστημίου, η κόρη και οι δύο ερευνητές μεταξύ των νεκρών
Το Πανεπιστήμιο της Γένοβας δήλωσε αργότερα ότι μεταξύ των θυμάτων ήταν μια καθηγήτρια θαλάσσιας βιολογίας, η κόρη της και δύο νεαροί ερευνητές. Σε ανακοίνωσή του για το X, το πανεπιστήμιο εξέφρασε τα «συλλυπητήρια» του για τον θάνατο τους.
Τα ατυχήματα κατά τις καταδύσεις και την κολύμβηση με αναπνευστήρα είναι σχετικά σπάνια στις Μαλδίβες, αν και έχουν αναφερθεί αρκετοί θάνατοι τα τελευταία χρόνια. Τον περασμένο Δεκέμβριο, μια έμπειρη Βρετανίδα πνίγηκε σε ατύχημα με καταδύσεις στα ανοιχτά του νησιωτικού θέρετρου Ελαϊντχού. Ο σύζυγός της πέθανε πέντε ημέρες αργότερα, αφού αρρώστησε. Το 2024, ένας Ιάπωνας νομοθέτης πέθανε ενώ έκανε κολύμβηση με αναπνευστήρα στην ατόλη Lhaviyani.
Με πληροφορίες από BBC
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πληροφορίες ότι στην περιοχή είχε εκδοθεί «κίτρινη προειδοποίηση»
Έναν χώρο που έχουν επισκεφθεί ελάχιστοι Αμερικανοί ηγέτες
Η Κίνα δεσμεύτηκε να βοηθήσει να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ
Την άφησε τραυματισμένη έξω από νοσοκομείο πριν εξαφανιστεί
Νέες απειλές από τον Αμερικανό πρόεδρο
Γιατί ονομάστηκε έτσι, πώς λειτουργούσε και πόσους κατοίκους μετρούσε το 2017
Μια ανάγνωση της Ιλιάδας μέσα από τις γυναίκες, τη βία και τη μίξη των πολιτισμών της Ανατολικής Μεσογείου
Ο Βλαντίμιρ Πούτιν και ο εχθρός που χρειάζεται η χώρα σε κάθε φάση της μεταπολεμικής ιστορίας
Η απόφαση τίθεται επίσημα σε εφαρμογή από τις 9 Ιουλίου
«Θέτω σε πρώτο πλάνο τον λαό που εκπροσωπώ και τη χώρα που αγαπώ», δήλωσε ο βουλευτής
Η Κούβα έτοιμη να εξετάσει πρόταση βοήθειας εκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ
Η μοναδική κατοικημένη περιοχή στον κόσμο όπου θα φανεί ολόκληρο το φαινόμενο
Ο βασιλιάς έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και οι συγκεντρωμένοι του φώναζαν «ευχαριστούμε»
Το πλοίο με ινδική σημαία χτυπήθηκε πιθανότατα από drone ή πύραυλο στα ανοικτά του Ομάν
H μετεωρολογική υπηρεσία είχε εκδώσει κίτρινο συναγερμό για την περιοχή
Μετά τον Καναδά και τη Γροιλανδία, ο Αμερικανός πρόεδρος «προσαρτά» ψηφιακά τη λατινοαμερικανική χώρα
Αγωγή για συκοφαντική δυσφήμιση από Νετανιάχου και Σάαρ
«Η Μεγαλειότητά της αισθάνεται κόπωση, όμως είναι ευδιάθετη», αναφέρει η ανακοίνωση
ΕΕ και ευρωβουλευτές ζητούν από τον Στάρμερ βαθύτερη οικονομική και πολιτική προσέγγιση
Tο ποσοστό σε χώρες των Βαλκανίων είναι ακόμα μεγαλύτερο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.