- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο βουλευτής των Εργατικών, Τζος Σίμονς παραιτείται για να διεκδικήσει την πρωθυπουργία από τον Στάρμερ
«Θέτω σε πρώτο πλάνο τον λαό που εκπροσωπώ και τη χώρα που αγαπώ», δήλωσε ο βουλευτής
Βρετανία: Ο βουλευτής Τζος Σίμονς παραιτείται για να πάρει τη θέση του ο δήμαρχος του Μάντσεστερ και να διεκδικήσει την πρωθυπουργία από τον Κιρ Στάρμερ
Ο βουλευτής των Εργατικών Τζος Σίμονς ανακοίνωσε σήμερα ότι θα παραιτηθεί από την έδρα του στη Βουλή των Κοινοτήτων, ώστε να δώσει στον δήμαρχο του Μείζονος Μάντσεστερ Άντι Μπέρναμ μια ευκαιρία να επιστρέψει στο κοινοβούλιο και να διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος και την πρωθυπουργία από τον Κιρ Στάρμερ.
Ο Κιρ Στάρμερ είχε δηλώσει σε συμμάχους του ότι θα αγωνιστεί, στην περίπτωση που ο υπουργός Υγείας Γουές Στρίτινγκ καταφέρει να κινήσει τη διαδικασία αμφισβήτησης της ηγεσίας του
«Σήμερα, θέτω σε πρώτο πλάνο τον λαό που εκπροσωπώ και τη χώρα που αγαπώ και θα παραιτηθώ από βουλευτής του Μέικερφιλντ», έγραψε σε ανάρτησή του ο Τζος Σίμονς στην πλατφόρμα Χ.
«Παραμερίζω ώστε ο Άντι Μπέρναμ να μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του, να αγωνιστεί για να επανεκλεγεί στο κοινοβούλιο και, εάν εκλεγεί, να οδηγήσει στην αλλαγή που έχει απεγνωσμένα ανάγκη η χώρα μας».
Ο δήμαρχος δήλωσε αμέσως ότι θα ζητήσει την άδεια να θέσει υποψηφιότητα για την κάλυψη της κενής βουλευτικής έδρας. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι θα ζητήσω την άδεια της Εθνικής Εκτελεστικής Επιτροπής (NEC)» ώστε να κατέβει υποψήφιος στην περιφέρεια του Μέικερφιλντ.
«Υπάρχουν όρια στο τι μπορεί να επιτευχθεί από το Μείζον Μάντσεστερ. Απαιτείται πολύ μεγαλύτερη αλλαγή σε εθνικό επίπεδο, ώστε η καθημερινότητά μας να ξαναγίνει πιο ανεκτή οικονομικά. Για αυτόν τον λόγο ζητώ τώρα τη στήριξη των πολιτών για να επιστρέψω στο κοινοβούλιο: για να φέρω την αλλαγή που πετύχαμε στο Μείζον Μάντσεστερ και στο υπόλοιπο Ηνωμένο Βασίλειο», ανέφερε.
Ο Σίμονς δεν μπορεί να παραχωρήσει την έδρα του στον Μπέρναμ. Θα πρέπει να διεξαχθούν επαναληπτικές εκλογές για την αντικατάστασή του, με τη συμμετοχή και των άλλων κομμάτων. Το 2024 είχε κερδίσει την έδρα του Μέικερφιλντ με διαφορά 5.399 ψήφων από τον υποψήφιο του εθνικιστικού κόμματος Reform UK του Νάιτζελ Φάρατζ. Έκτοτε, η δημοτικότητα του Reform έχει αυξηθεί κατακόρυφα, κάτι που σημαίνει ότι η μάχη για την έδρα μπορεί να αποδειχθεί αμφίρροπη.
Ο Άντι Μπέρναμ, 56 ετών, είναι ο δημοφιλέστερος πολιτικός των Εργατικών, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις. Όμως αναγκαία προϋπόθεση για να διατελέσει κανείς αρχηγός της κυβέρνησης είναι να είναι εκλεγμένο μέλος της Βουλής των Κοινοτήτων.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Περίπου έχουν ήδη επιστραφεί στους ιδιοκτήτες τους
18χρονη οικιακή βοηθός καταλήγει νεκρή από επιπλοκές σε ιδιωτική κλινική κατά τη διάρκεια άμβλωσης – Την είχαν βιάσει ομαδικά ο γιος του ζάμπλουτου εργοδότη της και ο φίλος του
Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για τραυματισμούς ή ζημιές
Η 21χρονη κατέληξε έπειτα από πτώση περίπου 130 ποδιών
Το θέμα έχει πάρει και έμφυλη διάσταση
Μια από τις πιο παράξενες και συναρπαστικές ιστορίες αφοσίωσης στη λογοτεχνία
Οι ηγέτες των ισχυρών κρατών ζητούν από τις ΗΠΑ να αναλάβουν ρόλο μεσολαβητή
Eκτελέστηκε με πέντε σφαίρες σε πάρκινγκ
Το πλήθος θα κινούνταν προς συγκεκριμένη τοποθεσία, εκεί που θα υπήρχαν ελεύθεροι σκοπευτές
Kρίθηκε ένοχος για «διακεκριμένη μαστροπεία», για απόπειρα βιασμού, επίθεση και απειλές
Για «δίκαιη απάντηση» κάνει λόγο ο Ζελένσκι
Ουκρανία και Ευρωπαίοι ηγέτες αναζητούν κοινό έδαφος με τον Αμερικανό πρόεδρο
Το στιγμιότυπο που έγινε viral στα social media
Τι δείχνουν οι πρώτες ενδείξεις για τον θάνατό της
Ο Γιούρκο έχασε τα πόδια του στο Ντονμπάς και ξαναστάθηκε όρθιος στην Αθήνα
Τι αναφέρει η Wall Street Journal
Σε 1,5 σελίδα η προκαταρκτική συμφωνία - Τι είπε ο Τζέι ντι Βανς
Δεν υπάρχουν επιζώντες
Οι διαβεβαιώσεις Τραμπ για τα Στενά του Ορμούζ και οι αντιρρήσεις της Τεχεράνης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.