- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Νέα εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα, 36 χρόνια μετά τη δολοφονία που διέπραξε - Το χρονικό της υπόθεσης
Ένας 58χρονος άνδρας, ο Τσάντγουικ Γουίλασι, εκτελέστηκε την Τρίτη στη Φλόριντα για τη δολοφονία της γειτόνισσάς του το 1990, κατά τη διάρκεια κλοπής.
Η εκτέλεση πραγματοποιήθηκε στις 18:15 τοπική ώρα, αποτελώντας την πέμπτη φέτος στην πολιτεία και όγδοη συνολικά στις Ηνωμένες Πολιτείες, όλες με θανατηφόρα ένεση.
Ο Γουίλασι είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία της 56χρονης Μάρλις Σάδερ, η οποία τον εντόπισε μέσα στο σπίτι της την ώρα της διάρρηξης. Η υπόθεση είχε συγκλονίσει τότε την τοπική κοινωνία, ενώ η καταδίκη του τον οδήγησε στην εσχάτη των ποινών, που εκτελέστηκε μετά από δεκαετίες δικαστικών διαδικασιών.
Τα στοιχεία δείχνουν αύξηση των εκτελέσεων στις ΗΠΑ, με 47 το 2025, αριθμό υψηλότερο από τον μέσο όρο της τελευταίας δεκαετίας. Εκτός από τις ενέσιμες ουσίες, χρησιμοποιήθηκαν και άλλες μέθοδοι, όπως εισπνοή αζώτου και εκτελεστικά αποσπάσματα.
Να θυμίσουμε πως η θανατική ποινή έχει καταργηθεί σε 23 πολιτείες και τελεί υπό αναστολή σε άλλες τρεις.