- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Τρεις δράστες εξουδετερώθηκαν, με τον έναν να έχει χάσει τη ζωή του και τους άλλους δύο να έχουν τραυματιστεί
Ένοπλη επίθεση σημειώθηκε έξω από το προξενείο του Ισραήλ στην περιοχή Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης το μεσημέρι της Μεγάλης Τρίτης.
Σύμφωνα με το Reuters οι ένοπλοι δράστες ήταν τρεις με τον έναν από αυτούς να έχει χάσει τη ζωή του, ενώ οι άλλοι δύο έχουν τραυματιστεί.
Η πρώτη ανακοίνωση της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης ανέφερε ότι «έχουν εξουδετερωθεί οι τρεις δράστες». Όπως αναφέρει η Hurriyet, από την ανταλλαγή των πυροβολισμών τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί.
Τα τουρκικά ΜΜΕ ανακοίνωσαν, ανασκευάζοντας προηγούμενες πληροφορίες που έκαναν λόγο για 3 νεκρούς, ότι υπάρχει ένας νεκρός από τους δράστες της επίθεσης, ενώ οι άλλοι δύο τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών, η επίθεση πιστεύεται ότι πραγματοποιήθηκε από άτομα που σχετίζονται με τον ISIS, υποστηρίζει η Sabah.
Ο υπουργός Εσωτερικών Μουσταφά Τσιφτσί ανέφερε πως οι τρομοκράτες ήρθαν με ενοικιασμένο αυτοκίνητο από τη Σμύρνη στην Κωνσταντινούπολη και οι δύο από αυτούς είναι αδέρφια.
Συγκεκριμένα στη δήλωσή του είπε: «Τρία άτομα που ενεπλάκησαν σε ένοπλη σύγκρουση με τους αστυνομικούς μας που βρίσκονταν σε υπηρεσία μπροστά από τα οικοδομικά τετράγωνα Yapı Kredi Plaza στην Κωνσταντινούπολη εξουδετερώθηκαν. Δύο από τους ηρωικούς αστυνομικούς μας τραυματίστηκαν ελαφρά στη σύγκρουση. Οι ταυτότητες των τρομοκρατών έχουν εξακριβωθεί. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα από τα άτομα, που ήρθε στην Κωνσταντινούπολη από τη Σμύρνη με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, έχει δεσμούς με μια οργάνωση που εκμεταλλεύεται τη θρησκεία και ότι ένας από τους δύο τρομοκράτες, οι οποίοι είναι αδέρφια, έχει ιστορικό σχετικό με ναρκωτικά».
Έχει αποκλειστεί η περιοχή γύρω από το προξενείο. Πάντως το ισραηλινό προξενείο ήταν κλειστό για αρκετό διάστημα και συγκεκριμένα είχε εκκενωθεί αφού το Ισραήλ ανακάλεσε το διπλωματικό και προξενικό του προσωπικό από την Τουρκία για λόγους ασφαλείας μετά τις επιθέσεις της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023.
Πώς έγινε η επίθεση
Ο δημοσιογράφος Tamer Oskay έκανε την ακόλουθη δήλωση στο CNNtutrk:
«Το Αστυνομικό Τμήμα της Κωνσταντινούπολης είχε ήδη λάβει προφυλάξεις εδώ και μέρες σχετικά με το ενδεχόμενο επίθεσης. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, σήμερα τρεις δράστες επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν δολοφονική επίθεση στον 7ο όροφο του κτιρίου του προξενείου. Οι φρουροί ασφαλείας και οι αστυνομικοί στην πόρτα τούς εντόπισαν. Δύο από τους τρεις δράστες εθεάθησαν να φέρουν βαριά όπλα. Όταν απάντησαν στην προειδοποίηση της αστυνομίας να σταματήσουν ανοίγοντας πυρ, ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών. Αμέσως μετά την ανταλλαγή πυροβολισμών, δύο δράστες πυροβολήθηκαν από αστυνομικούς. Ο τρίτος δράστης κρύφτηκε πίσω από ένα όχημα και συνέχισε να πυροβολεί τους αστυνομικούς».
«Στόχος του ήταν να εισέλθει στο κτίριο. Προσπαθούσε να φτάσει στο προξενείο. Όταν η αστυνομία απάντησε, ο τρίτος δράστης πυροβολήθηκε επίσης. Συνελήφθη τραυματισμένος. Τα μέτρα ασφαλείας στην περιοχή έχουν ενισχυθεί αυτήν τη στιγμή, επειδή πιστεύεται ότι μπορεί να υπάρχουν και άλλοι δράστες».
Αλί Γκιουρλέκ: «Έχει ξεκινήσει έρευνα»
Στην αρχική του δήλωση, ο υπουργός Δικαιοσύνης Ακίν Γκιουρλέκ ανέφερε: «Σχετικά με τις αναφορές για πυροβολισμούς γύρω από το Ισραηλινό Προξενείο στην περιοχή Μπεσίκτας της Κωνσταντινούπολης, η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ξεκίνησε αμέσως έρευνα. Ένας αναπληρωτής γενικός εισαγγελέας και δύο εισαγγελείς έχουν αναλάβει την έρευνα. Οι εισαγγελείς μας μετέβησαν αμέσως στον τόπο του συμβάντος και ξεκίνησαν τις έρευνές τους. Προκειμένου να ρίξουν φως σε όλες τις πτυχές του συμβάντος, οι εργασίες συνεχίζονται σε συντονισμό με τις αρμόδιες μονάδες επιβολής του νόμου υπό τον συντονισμό της Γενικής Εισαγγελίας μας και η έρευνα διεξάγεται σχολαστικά και ολοκληρωμένα».
O κυβερνήτης Κωνσταντινούπολης μίλησε για προβοκάτσια
Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Νταβούτ Γκιουλ, έκανε επίσης δηλώσεις στο σημείο. Ο Γκιουλ δήλωσε: «Ένας από τους τρομοκράτες σκοτώθηκε και δύο συνελήφθησαν τραυματίες. Ήρθαν με αυτοκίνητο. Συγχαίρω ολόκληρη την ομάδα ασφαλείας. Δόξα τω Θεώ, χάρη στις προφυλάξεις και τα μέτρα, το ξεπεράσαμε με ελάχιστες ζημιές. Η επαλήθευση ταυτότητας και οι έρευνες για τις διασυνδέσεις τους βρίσκονται σε εξέλιξη. Είναι μια πράξη που μυρίζει προβοκάτσια. Όπως γνωρίζετε, υπάρχουν τράπεζες, επιχειρήσεις και ένα προξενείο στο πίσω μέρος αυτής της περιοχής. Δεν υπήρξε καμία δραστηριότητα ή διπλωματική παρουσία σε αυτό το προξενείο εδώ και 2,5 χρόνια. Όλες οι μονάδες μας έχουν ξεκινήσει τις έρευνές τους».
İstanbul'daki İsrail Konsolosluğu çevresinde silah sesleri duyuldu. Olayla bağlantılı olduğu öne sürülen 3 kişinin etkisiz hale getirildiği aktarıldı. pic.twitter.com/drUkA9rRK4
— Hasan Akaras (@hasanakaras) April 7, 2026
#SONDAKİKA | Beşiktaş'ta bulunan İsrail Konsolosluğu önünde hareketli anlar;
— VİZÖR HABER (@vizorhber) April 7, 2026
📌Silah sesleri duyuldu. Çatışma çıktığı bilgileri geliyor.
📌Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. pic.twitter.com/GLYCFPlOvX
⚪️ İstanbul’daki İsrail Konsolosluğu önünde yaşananlar, vatandaşlar tarafından görüntülendi; pic.twitter.com/cr6adVWYiI https://t.co/xr8Rtn3FI6
— SİYAH SANCAK (@siyahsancakx) April 7, 2026