Κοσμος

Γουίτκοφ: Αναμένεται πρόοδος στις συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας

Ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων, με προσδοκίες για πρόοδο στις συνομιλίες

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ουκρανός στρατιώτης αγκαλιάζει συγγενή του στην τελευταία ανταλλαγή αιχμαλώτων
©EPA/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE HANDOUT

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν 1.000 αιχμαλώτους μετά από συνομιλίες στη Γενεύη με συμμετοχή ΗΠΑ

Χίλιους αιχμαλώτους πολέμου αντάλλαξαν αυτή την εβδομάδα Ουκρανία και Ρωσία, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων διπλωματικών επαφών για τον πόλεμο, όπως γνωστοποίησε ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, Στιβ Γουίτκοφ.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Γουίτκοφ ανέφερε ότι η ανταλλαγή πραγματοποιήθηκε μετά από συμφωνίες που επιτεύχθηκαν κατά τη διάρκεια των πρόσφατων τριμερών συνομιλιών στη Γενεύη, στις οποίες συμμετείχαν η Ουκρανία, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Όπως σημείωσε, συνολικά 1.000 άνθρωποι επέστρεψαν στις πατρίδες τους στο πλαίσιο της ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου, μια εξέλιξη που αποδίδεται στις συνεχείς διπλωματικές επαφές των τελευταίων εβδομάδων.

Συνομιλίες Ρωσίας- Ουκρανίας στη Γενεύη και προσδοκίες για επόμενα βήματα

Σύμφωνα με τον Αμερικανό ειδικό απεσταλμένο, η ανταλλαγή κατέστη δυνατή χάρη στις «συνεχιζόμενες και λεπτομερείς ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις» που διεξάγονται με υπόδειξη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι συνομιλίες μεταξύ των πλευρών συνεχίζονται, εκφράζοντας την εκτίμηση ότι τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να υπάρξει περαιτέρω πρόοδος στη διπλωματική διαδικασία.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY