Κοσμος

Σκηνές χάους στην Τεχεράνη μετά τα πλήγματα από ΗΠΑ και Ισραήλ

Σε περιοχές κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, οι εκρήξεις ήταν διαδοχικές και ισχυρές

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Γονείς έτρεχαν να πάρουν τα παιδιά τους από τα σχολεία, «μπλόκαραν» κεντρικοί δρόμοι της Τεχεράνης

Σκηνές έντονου πανικού εκτυλίχθηκαν στην Τεχεράνη μετά τα πλήγματα από τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, με ισχυρές εκρήξεις να συγκλονίζουν την ιρανική πρωτεύουσα και κατοίκους να βγαίνουν έντρομοι στους δρόμους.

Μάρτυρες περιέγραψαν εργαζόμενους να εγκαταλείπουν γραφεία ουρλιάζοντας, ενώ οδηγοί άφηναν τα οχήματά τους σε δρόμους που είχαν ήδη μπλοκάρει από την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Γονείς έσπευσαν πανικόβλητοι στα σχολεία για να παραλάβουν τα παιδιά τους, καθώς οι πρώτες πληροφορίες για τις εκρήξεις διαδίδονταν στην Τεχεράνη.

Μαθήτριες φέρονται να κρύβονταν κάτω από σκάλες κλαίγοντας, την ώρα που σε άλλες γειτονιές κάτοικοι έβγαιναν στις ταράτσες για να δουν καπνούς να υψώνονται στον ορίζοντα. Άλλοι κατέφυγαν σε μπάνια και εσωτερικούς χώρους, καθώς ακούγονταν σειρήνες ασθενοφόρων και μαχητικά αεροσκάφη πετούσαν πάνω από την πόλη.

Σε περιοχές κοντά σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις, οι εκρήξεις ήταν διαδοχικές και ισχυρές, κάνοντας τα παράθυρα να τρέμουν. Την ίδια στιγμή, τοπικά δίκτυα επικοινωνίας άρχισαν να παρουσιάζουν προβλήματα, εντείνοντας το κλίμα αβεβαιότητας.