- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Το Κρεμλίνο βλέπει πιθανές συνομιλίες, αλλά χωρίς χρονοδιάγραμμα και με χαμηλές προσδοκίες
Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι δεν έχει ακόμη καθοριστεί ημερομηνία για τον επόμενο γύρο ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία, αφήνοντας ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν σύντομα. Ρωσία, Ουκρανία και Ηνωμένες Πολιτείες συμμετείχαν την περασμένη εβδομάδα στο Αμπού Ντάμπι σε δεύτερο γύρο τριμερών συνομιλιών. Παρά την απουσία ουσιαστικής πολιτικής προόδου, συμφωνήθηκε η ανταλλαγή 314 αιχμαλώτων πολέμου, η πρώτη από τον Οκτώβριο.
Περιορισμένα αποτελέσματα από τις συνομιλίες- μικρές προσδοκίες από μια παρέμβαση της Γαλλίας
Σύμφωνα με το Κρεμλίνο, οι συνομιλίες στο Αμπού Ντάμπι δεν οδήγησαν σε κάποια σημαντική εξέλιξη στο διπλωματικό επίπεδο. Η ανταλλαγή αιχμαλώτων αποτέλεσε το μοναδικό απτό αποτέλεσμα, σε μια περίοδο όπου οι στρατιωτικές και πολιτικές εντάσεις παραμένουν υψηλές. Το Κρεμλίνο ανέφερε επίσης ότι δεν διαπιστώνει προς το παρόν σαφή επιθυμία από τη Γαλλία για επανάληψη του διαλόγου στο υψηλότερο επίπεδο, παρά τις πρόσφατες επαφές μεταξύ Μόσχας και Παρισιού.
Οι πρόεδροι Βλαντίμιρ Πούτιν και Εμανουέλ Μακρόν είχαν συνομιλήσει για τελευταία φορά τον Ιούλιο του 2025, στην πρώτη τους επικοινωνία μετά από σχεδόν τρία χρόνια. Την περασμένη εβδομάδα, ο Γάλλος πρόεδρος απέστειλε στη Μόσχα τον κορυφαίο διπλωμάτη της χώρας του, όπως μετέδωσε το Reuters.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ότι οι επαφές αυτές μπορούν, εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση, να οδηγήσουν γρήγορα σε αποκατάσταση του διαλόγου στο ανώτατο επίπεδο. Πρόσθεσε όμως ότι μέχρι στιγμής η ρωσική πλευρά δεν έχει λάβει σαφή ένδειξη σχετικής πρόθεσης από το Παρίσι, παρά τις δηλώσεις Μακρόν περί ανάγκης βελτίωσης των σχέσεων.
Ο Πεσκόφ υπογράμμισε τέλος ότι η πλήρης υποβάθμιση των διμερών σχέσεων είναι «παράλογη, αντιπαραγωγική και επιβλαβής για όλα τα μέρη», τονίζοντας πως η Ρωσία τάσσεται υπέρ του διαλόγου για την επίλυση προβλημάτων που δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσω σύγκρουσης.