- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Τραμπ: Το «Συμβούλιο της Ειρήνης» θα πραγματοποιήσει την πρώτη του συνεδρίαση στις 19 Φεβρουαρίου
Ο ούγγρος πρωθυπουργός Ορμπάν δήλωσε πως προσκλήθηκε και θα συμμετάσχει
Πολλοί ηγέτες πήραν πρόσκληση να ενταχθούν σ' αυτή τη νέα οντότητα, μεταξύ των οποίων ο Ορμπάν, ο οποίος τη δέχθηκε
Το Συμβούλιο Ειρήνης, που ίδρυσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, θα πραγματοποιήσει την πρώτη συνάντηση ηγετών στις 19 Φεβρουαρίου, επιβεβαίωσε σήμερα αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος χωρίς να κάνει γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες.
Ο Ντόναλντ Τραμπ ίδρυσε στα τέλη Ιανουαρίου το συμβούλιο, του οποίου είναι πρόεδρος και για το οποίο λέει πως έχει στόχο να επιλύει παγκόσμιες συγκρούσεις, προκαλώντας ανησυχίες ότι θα μπορούσε να υπονομεύσει τα Ηνωμένα Έθνη.
Τη σχεδιαζόμενη συνεδρίαση είχε ανακοινώσει πρώτος ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Axios, σύμφωνα με τον οποίο η συνάντηση θα χρησιμεύσει επίσης για να συγκεντρωθούν κεφάλαια για την ανοικοδόμηση της Γάζας.
«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι η συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ειρήνης είναι προγραμματισμένη για τη 19η Φεβρουαρίου», δήλωσε ο αξιωματούχος στο Ρόιτερς. Για περαιτέρω ερωτήσεις παρέπεμψε στο Λευκό Οίκο, ο οποίος δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα να σχολιάσει.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Ουάσινγκτον, στο Ινστιτούτο της Ειρήνης, σύμφωνα με τον Axios.
Τουλάχιστον ένας ηγέτης επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του. Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπάν, ένας από τους στενότερους συμμάχους του Τραμπ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε σήμερα στη διάρκεια προεκλογικής του συγκέντρωσης στο Σομπατέλι της δυτικής Ουγγαρίας ότι σε δύο εβδομάδες θα μεταβεί στην Ουάσινγκτον για να συμμετάσχει στη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Ειρήνης.
«Χθες βράδυ δέχθηκα μια πρόσκληση: σε δύο εβδομάδες, θα ξαναειδωθούμε (με τον πρόεδρο των ΗΠΑ) στην Ουάσινγκτον, επειδή το Συμβούλιο της Ειρήνης (...) θα πραγματοποιήσει την εναρκτήρια συνεδρίασή του», δήλωσε σε αυτή την προεκλογική συγκέντρωση, την οποία πραγματοποίησε ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Απριλίου.
Οι χώρες που θέλουν μια μόνιμη έδρα σ' αυτό το «Συμβούλιο της Ειρήνης» θα πρέπει να καταβάλουν ένα δισεκατομμύριο δολάρια.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η ανάρτηση που προκάλεσε την αντίδραση
Μέχρι το 2030, ένας στους τέσσερις κατοίκους της αναμένεται να είναι άνω των 65 ετών
Το project εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει περίπου 22.000 θέσεις εργασίας
Kανείς δεν γνωρίζει το ακριβές ποσό
Το ζευγάρι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό για τις παράνομες αναρριχήσεις
Μήνυμα για κυρώσεις σε όσους συμμαχούν με την Τεχεράνη έστειλε ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ
To μεσαιωνικό καθεστώς έχει επιβάλει αποκλεισμό από κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι το Ιράν είχε βάλει στο στόχαστρο έναν από τους γιους του
Στρατολογούνται μέσω social media και χτυπούν όπου βλέπουν μεγάλο κέρδος
Ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται να παρουσιάσει σχέδιο για την ενίσχυση της οικονομικής πίεσης στην Τεχεράνη
Η συζήτηση με αφορμή το Final Fantasy
Τι ισχύει για τα ακουστικά και τις κλήσεις έκτακτης ανάγκης
Προσφέρονται 10 εκατ. δολάρια για τον «βενιαμίν» της οικογένειας Τραμπ
Η λοίμωξη είναι εξαιρετικά σπάνια και σχεδόν πάντα θανατηφόρα
Τουλάχιστον 20 τραυματίες
Γιος του φιλοσόφου Αντρέ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.