- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζάμπια: Ψαράς σκοτώθηκε από κροκόδειλο ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από ελέφαντες
Τραγικό περιστατικό στην περιοχή όπου η σύγκρουση ανθρώπων και άγριας ζωής συνεχίζει να κοστίζει ζωές
Ψαράς στη Ζάμπια σκοτώθηκε από κροκόδειλο πέφτοντας σε ποτάμι για να σωθεί από αγέλη ελεφάντων - Αύξηση των επιθέσεων στον ποταμό Λουάνγκουα
Ένας 52χρονος ψαράς έχασε τη ζωή του στη ανατολική Ζάμπια, όταν δέχθηκε επίθεση από κροκόδειλο ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από αγέλη ελεφάντων, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ο Ντιν Νιρέντα επέστρεφε από ψάρεμα μαζί με δύο φίλους του την Τετάρτη στη ανατολική Ζάμπια, όταν βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με μια ομάδα ελεφάντων. Οι τρεις άνδρες τράπηκαν σε φυγή, με τον Νιρέντα να πέφτει σε ένα ρυάκι κοντά στον ποταμό Λουάνγκουα, στην προσπάθειά του να σωθεί.
«Εκείνη τη στιγμή δέχθηκε επίθεση από κροκόδειλο, ο οποίος τον δάγκωσε στον δεξιό μηρό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο τοπικός αρχηγός της αστυνομίας, Ρόμπερτσον Μουέμπα.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο Νιρέντα κατάφερε αρχικά να ξεφύγει από το αρπακτικό, χτυπώντας το με ένα ξύλο που κρατούσε στα χέρια του. «Σύρθηκε έξω από το ρυάκι», ανέφερε ο Μουέμπα.
Οι δύο φίλοι του, που παρακολουθούσαν από απόσταση, έσπευσαν να τον βοηθήσουν και τον απομάκρυναν από την όχθη του ποταμού, ενώ αιμορραγούσε σοβαρά, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο ZNBC. Παρά τις προσπάθειές τους να σταματήσουν την αιμορραγία, ο 52χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.
Αργότερα, αξιωματικοί της υπηρεσίας άγριας ζωής που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν βαθιά σημάδια δαγκώματος στον δεξιό μηρό του ψαρά, τα οποία προκάλεσαν τη θανατηφόρα αιμορραγία.
Ο ποταμός Λουάνγκουα, που διασχίζει το Εθνικό Πάρκο Νότιας Λουάνγκουα, φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς κροκοδείλων του Νείλου στην Αφρική, σύμφωνα με οργανώσεις προστασίας της φύσης.
Η Ζάμπια διαθέτει επίσης σημαντικό πληθυσμό ελεφάντων και τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά σύγκρουσης ανθρώπων και άγριας ζωής έχουν αυξηθεί. Όπως αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση Resource Africa, από τους 26 θανάτους που καταγράφηκαν το 2023 λόγω άγριων ζώων, οι 15 οφείλονταν σε επιθέσεις κροκοδείλων, κυρίως κατά μήκος του ποταμού Λουάνγκουα.
Οι αρχές της Ζάμπια έχουν επανειλημμένα καλέσει κατοίκους και επισκέπτες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές με έντονη παρουσία άγριας ζωής, ενώ εξετάζονται μέτρα, όπως η κατασκευή προστατευτικών φραχτών, για τον περιορισμό των θανατηφόρων περιστατικών.
(Mε πληροφορίες BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επείγουσα ανάγκη η επιτάχυνση της μετάβασης σε καθαρές μορφές ενέργειας
Ενώ είχε ήδη πουληθεί για τελετουργική σφαγή
«Οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό», υποστηρίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης γιόρτασε το Έιντ αλ Άντχα φορώντας thobe εμπνευσμένο από την Άρσεναλ
Το ζώο τέθηκε υπό έλεγχο μετά από καταδίωξη, χωρίς τραυματισμούς
Καραντίνα 21 ημερών για όσους εισέρχονται στη χώρα
Και τώρα ζητά από την εταιρεία 5 εκατ. δολάρια
Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται αντιμέτωπη με περιστατικά stalking
Οκτώ χρόνια μετά τη φωτιά, το ιστορικό μουσείο του Ρίο ανασυνθέτει συλλογές και ταυτότητα
Η τροποποίηση του Συντάγματος διχάζει τα Σκόπια και μπλοκάρει την ευρωπαϊκή πορεία
Οι διαπραγματεύσεις παρατείνονται λόγω διαφωνιών για αυστηρότερες δεσμεύσεις στην online ασφάλεια ανηλίκων
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου, ημέρα γενεθλίων για τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Προκαλώντας αντιδράσεις αλλά και σχόλια από ειδικούς
Η νέα ρύθμιση δεν επηρεάζει τα ήδη υπάρχοντα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωση
Η Τεχεράνη φέρεται να εξετάζει πλαίσιο αποκλιμάκωσης με αποχώρηση αμερικανικών δυνάμεων
Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρα και δεν μπορούσαν να βγουν
Το προσωπικό στις εταιρείες αυτές θα επιτρέπεται ακόμα και να οπλοφορεί
Προειδοποιεί ο επικεφαλής του ΠΟΥ, Τέντρος Γκεμπρεγέσους
Η 60χρονη πολιτικός υποβλήθηκε σε θεραπεία και βρίσκεται σε φάση ανάρρωσης
Ο Μπλερ επιτέθηκε στον Μπέρναμ και στον συνυποψήφιό του για την ηγεσία, Γουές Στρίτινγκ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.