- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζάμπια: Ψαράς σκοτώθηκε από κροκόδειλο ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από ελέφαντες
Τραγικό περιστατικό στην περιοχή όπου η σύγκρουση ανθρώπων και άγριας ζωής συνεχίζει να κοστίζει ζωές
Ψαράς στη Ζάμπια σκοτώθηκε από κροκόδειλο πέφτοντας σε ποτάμι για να σωθεί από αγέλη ελεφάντων - Αύξηση των επιθέσεων στον ποταμό Λουάνγκουα
Ένας 52χρονος ψαράς έχασε τη ζωή του στη ανατολική Ζάμπια, όταν δέχθηκε επίθεση από κροκόδειλο ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από αγέλη ελεφάντων, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ο Ντιν Νιρέντα επέστρεφε από ψάρεμα μαζί με δύο φίλους του την Τετάρτη στη ανατολική Ζάμπια, όταν βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με μια ομάδα ελεφάντων. Οι τρεις άνδρες τράπηκαν σε φυγή, με τον Νιρέντα να πέφτει σε ένα ρυάκι κοντά στον ποταμό Λουάνγκουα, στην προσπάθειά του να σωθεί.
«Εκείνη τη στιγμή δέχθηκε επίθεση από κροκόδειλο, ο οποίος τον δάγκωσε στον δεξιό μηρό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο τοπικός αρχηγός της αστυνομίας, Ρόμπερτσον Μουέμπα.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο Νιρέντα κατάφερε αρχικά να ξεφύγει από το αρπακτικό, χτυπώντας το με ένα ξύλο που κρατούσε στα χέρια του. «Σύρθηκε έξω από το ρυάκι», ανέφερε ο Μουέμπα.
Οι δύο φίλοι του, που παρακολουθούσαν από απόσταση, έσπευσαν να τον βοηθήσουν και τον απομάκρυναν από την όχθη του ποταμού, ενώ αιμορραγούσε σοβαρά, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο ZNBC. Παρά τις προσπάθειές τους να σταματήσουν την αιμορραγία, ο 52χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.
Αργότερα, αξιωματικοί της υπηρεσίας άγριας ζωής που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν βαθιά σημάδια δαγκώματος στον δεξιό μηρό του ψαρά, τα οποία προκάλεσαν τη θανατηφόρα αιμορραγία.
Ο ποταμός Λουάνγκουα, που διασχίζει το Εθνικό Πάρκο Νότιας Λουάνγκουα, φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς κροκοδείλων του Νείλου στην Αφρική, σύμφωνα με οργανώσεις προστασίας της φύσης.
Η Ζάμπια διαθέτει επίσης σημαντικό πληθυσμό ελεφάντων και τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά σύγκρουσης ανθρώπων και άγριας ζωής έχουν αυξηθεί. Όπως αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση Resource Africa, από τους 26 θανάτους που καταγράφηκαν το 2023 λόγω άγριων ζώων, οι 15 οφείλονταν σε επιθέσεις κροκοδείλων, κυρίως κατά μήκος του ποταμού Λουάνγκουα.
Οι αρχές της Ζάμπια έχουν επανειλημμένα καλέσει κατοίκους και επισκέπτες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές με έντονη παρουσία άγριας ζωής, ενώ εξετάζονται μέτρα, όπως η κατασκευή προστατευτικών φραχτών, για τον περιορισμό των θανατηφόρων περιστατικών.
(Mε πληροφορίες BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Αν το πουν θα τους σκοτώσουν δικοί τους» είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναφέρθηκε τελικά στη γειτονική χώρα με τη συνταγματική της ονομασία
Η Ντανιέλα Σαντανκέ ήταν από τα βασικά στελέχη του κόμματος της Τζόρτζια Μελόνι
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Καρολάιν Λέβιτ υπογράμμισε ότι ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει»
Η νικήτρια φωτογραφία «Flying Rodent» αιχμαλώτισε τον νεαρό λύγκα σε μια μοναδική κυνηγετική στιγμή
Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα έλαβε την πρώτη θέση στις εκλογές αλλά χωρίς πλειοψηφία εδρών στο κοινοβούλιο
«Οι απαιτήσεις των ΗΠΑ είναι υπερβολικές»
Η μητέρα της παρουσιάστριας του NBC παραμένει αγνοούμενη για πάνω από 50 ημέρες
Φορούσε μπλούζα με γραμμένη την λέξη «vendetta» και βιντεοσκόπησε την επίθεση
Η Τεχεράνη θεώρησε υπερβολικό το σχέδιο του Αμερικανού προέδρου
Θα διαδεχθεί τον Τιμ Ντέιβι, ο οποίος παραιτήθηκε στις αρχές Νοεμβρίου
Η Άγκυρα προσπαθεί να τοποθετηθεί ως πιθανός μεσολαβητής
Αρχικά προβλέπεται εκεχειρία ενός μήνα - «Διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας», λέει η Τεχεράνη
«Μαζί, οι δύο χώρες μας είναι σύμμαχοι στην ελευθερία, ενωμένες από την ιστορία»
Το Πεντάγωνο αναμένεται να διατάξει την αποστολή 3.000 στρατιωτών στη Μέση Ανατολή
Η υπόθεση έρχεται να προστεθεί στον ευρύτερο φάκελο αποκαλύψεων
Τρεις δεκαετίες μετά την καταδίκη
Yπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει συντονισμός
Το βίντεο καταγράφει τη συμπλοκή, η οποία αφήνει τον γείτονα με εμφανή τραύματα στο πρόσωπο
Ο Τραμπ ψήφισε με επιστολική ψήφο στις εκλογές της κομητείας Παλμ Μπιτς
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.