- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζάμπια: Ψαράς σκοτώθηκε από κροκόδειλο ενώ προσπαθούσε να ξεφύγει από ελέφαντες
Τραγικό περιστατικό στην περιοχή όπου η σύγκρουση ανθρώπων και άγριας ζωής συνεχίζει να κοστίζει ζωές
Ψαράς στη Ζάμπια σκοτώθηκε από κροκόδειλο πέφτοντας σε ποτάμι για να σωθεί από αγέλη ελεφάντων - Αύξηση των επιθέσεων στον ποταμό Λουάνγκουα
Ένας 52χρονος ψαράς έχασε τη ζωή του στη ανατολική Ζάμπια, όταν δέχθηκε επίθεση από κροκόδειλο ενώ προσπαθούσε να διαφύγει από αγέλη ελεφάντων, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ο Ντιν Νιρέντα επέστρεφε από ψάρεμα μαζί με δύο φίλους του την Τετάρτη στη ανατολική Ζάμπια, όταν βρέθηκαν ξαφνικά αντιμέτωποι με μια ομάδα ελεφάντων. Οι τρεις άνδρες τράπηκαν σε φυγή, με τον Νιρέντα να πέφτει σε ένα ρυάκι κοντά στον ποταμό Λουάνγκουα, στην προσπάθειά του να σωθεί.
«Εκείνη τη στιγμή δέχθηκε επίθεση από κροκόδειλο, ο οποίος τον δάγκωσε στον δεξιό μηρό», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο τοπικός αρχηγός της αστυνομίας, Ρόμπερτσον Μουέμπα.
Σύμφωνα με τις αρχές, ο Νιρέντα κατάφερε αρχικά να ξεφύγει από το αρπακτικό, χτυπώντας το με ένα ξύλο που κρατούσε στα χέρια του. «Σύρθηκε έξω από το ρυάκι», ανέφερε ο Μουέμπα.
Οι δύο φίλοι του, που παρακολουθούσαν από απόσταση, έσπευσαν να τον βοηθήσουν και τον απομάκρυναν από την όχθη του ποταμού, ενώ αιμορραγούσε σοβαρά, όπως μετέδωσε το κρατικό ειδησεογραφικό δίκτυο ZNBC. Παρά τις προσπάθειές τους να σταματήσουν την αιμορραγία, ο 52χρονος υπέκυψε στα τραύματά του.
Αργότερα, αξιωματικοί της υπηρεσίας άγριας ζωής που έφτασαν στο σημείο εντόπισαν βαθιά σημάδια δαγκώματος στον δεξιό μηρό του ψαρά, τα οποία προκάλεσαν τη θανατηφόρα αιμορραγία.
Ο ποταμός Λουάνγκουα, που διασχίζει το Εθνικό Πάρκο Νότιας Λουάνγκουα, φιλοξενεί έναν από τους μεγαλύτερους πληθυσμούς κροκοδείλων του Νείλου στην Αφρική, σύμφωνα με οργανώσεις προστασίας της φύσης.
Η Ζάμπια διαθέτει επίσης σημαντικό πληθυσμό ελεφάντων και τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά σύγκρουσης ανθρώπων και άγριας ζωής έχουν αυξηθεί. Όπως αναφέρει η μη κυβερνητική οργάνωση Resource Africa, από τους 26 θανάτους που καταγράφηκαν το 2023 λόγω άγριων ζώων, οι 15 οφείλονταν σε επιθέσεις κροκοδείλων, κυρίως κατά μήκος του ποταμού Λουάνγκουα.
Οι αρχές της Ζάμπια έχουν επανειλημμένα καλέσει κατοίκους και επισκέπτες να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή σε περιοχές με έντονη παρουσία άγριας ζωής, ενώ εξετάζονται μέτρα, όπως η κατασκευή προστατευτικών φραχτών, για τον περιορισμό των θανατηφόρων περιστατικών.
(Mε πληροφορίες BBC News)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Θα εκδικηθούμε τον χαμό του πατέρα μου», λέει ο Μοτζτάμπα
Η Kauana Bilhar σχεδίαζε να επιστρέψει στην πατρίδα της, ωστόσο το ταξίδι της επιστροφής δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ
315 θύματα δεν έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη
«Τις κάνω κάθε έξι μήνες, είναι απολύτως τέλειες», δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Η ανάρτηση του βουλευτή από την Καλιφόρνια, Ρο Κάνα
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ζήτησε από τον Νορβηγό πρωθυπουργό να του μεταφέρει χαιρετισμούς
Οργή του προέδρου των ΗΠΑ για δημοσίευμα της εφημερίδας
Ακόμη 12 άτομα χρειάστηκαν ιατρική περίθαλψη για διάφορους τραυματισμούς
Οι Αρχές δεν έχουν στοιχεία που να υποδηλώνουν πως η δολοφονία σχετίζεται με τρομοκρατία ή είχε πολιτικά κίνητρα
Τουλάχιστον 12 οι νεκροί - Εκατοντάδες πυροσβέστες παλεύουν με τις φλόγες
Καρέ καρέ οι ουκρανικές επιθέσεις
«Απαίτηση του έθνους η εκδίκηση»
«Έχω αφήσει σαφείς οδηγίες»
Κατέρρευσε για δεύτερη φορά σε μια εβδομάδα το εθνικό δίκτυο ηλεκτρισμού
Η μεγαλύτερη πρόκληση της ανθρωπότητας δεν είναι η αύξηση ή η μείωση των αριθμών. Είναι η ποιότητα της συνύπαρξης
Διεθνής αναγνώριση ως μια προσωπικότητας -σύμβολο στον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα
Για περισσότερα από 70 χρόνια έζησε δίπλα στη συσκευή που της έσωσε τη ζωή
Το κίνητρο δεν ήταν πολιτικό, ούτε τρομοκρατικό, λέει η αστυνομία
Το βίντεο της σύλληψης
Η 78χρονη βρέθηκε μέσα στο σπίτι της με πολλά τραύματα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.