- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξανά στο στόχαστρο του Τραμπ το Χάρβαντ - Διεκδικεί αποζημίωση ενός δισ. δολαρίων
Η αντίδραση σε δημοσίευμα των New York Times
O Ντόναλντ Τραμπ εξαπολύει νέα πυρά κατά του Χάρβαρντ και με αφορμή δημοσίευμα των New York Times
Ο Ντόναλντ Τραμπ διεμήνυσε τη Δευτέρα (2.2) ότι πλέον απαιτεί ποσό ύψους ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων για ζημίες και τόκους από το Χάρβαρντ, αντιδρώντας σε δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνησή του είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει την αξίωση το περίβλεπτο πανεπιστήμιο, στο οποίο προσάπτει αντισημιτισμό και προκατάληψη, να πληρώσει πρόστιμα.
«Ζητάμε τώρα ένα δισεκατομμύριο δολάρια για ζημιές και δεν θέλουμε να έχουμε πλέον καμιά σχέση στο μέλλον με το πανεπιστήμιο Χάρβαρντ», ανέφερε ο Ντόναλντ Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social.
Κατηγορώντας το Χάρβαρντ, όπως και άλλα κορυφαία αμερικανικά ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, πως προωθούν την «ιδεολογία woke», κι ότι δεν προστάτευαν επαρκώς τους εβραίους φοιτητές τους στις διαδηλώσεις υπέρ της παλαιστινιακής υπόθεσης, η κυβέρνηση Τραμπ κατέθεσε σειρά προσφυγών στη δικαιοσύνη, απαιτώντας ως αποζημιώσεις ιλιγγιώδη ποσά. Το χθεσινό δημοσίευμα των New York Times ανέφερε πως ο ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας αποφάσισε να κάνει πίσω, αποσύροντας την αξίωσή του το αρχαιότερο πανεπιστήμιο των ΗΠΑ να πληρώσει 200 εκατομμύρια δολάρια, λόγω της αντίστασης που πρόβαλε.
Τον Σεπτέμβριο ο κ. Τραμπ δήλωνε πως οι διαπραγματεύσεις όδευαν σε ολοκλήρωση και ότι η συμφωνία προέβλεπε πως το πανεπιστήμιο θα πλήρωνε 500 εκατ. δολάρια, εν μέρει για να ανοίξουν επαγγελματικές σχολές.
Οι νέες δηλώσεις του Ντόναλντ Τραμπ κατά του Χάρβαρντ
Το πανεπιστήμιο σκόπευε να παρέχει «επαγγελματική κατάρτιση» αλλά «αυτό απορρίφθηκε καθώς ήταν εντελώς ανεπαρκές και δεν επρόκειτο, κατά την άποψή μας, να έχει επιτυχία», ανέφερε χθες βράδυ ο κ. Τραμπ. «Επρόκειτο απλούστατα για τρόπο ώστε το Χάρβαρντ να γλιτώσει την καταβολή μεγάλου ποσού, 500 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων, που θα έπρεπε να είναι πολύ υψηλότερο, με δεδομένες τις σοβαρές και ειδεχθείς παρανομίες» του πρυτανείου, υποστήριξε.
Αφότου επέστρεψε στην εξουσία τον Ιανουάριο του 2025, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εξαπολύσει ολομέτωπη επίθεση στο Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια της περίβλεπτης Ivy League, αποσύροντας τις χρηματοδοτήσεις τους από το ομοσπονδιακό κράτος αφού τα κατηγόρησε πως άφησαν να θάλλουν οι διαδηλώσεις εναντίον του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας ή, γενικότερα, πως είναι εστίες προοδευτισμού και αμφισβήτησης.
Το Κολούμπια δέχτηκε να πληρώσει 200 εκατ. δολάρια το καλοκαίρι κι υποσχέθηκε να τηρήσει κανόνες που του απαγορεύουν να παίρνει υπόψη την εθνική καταγωγή στις εγγραφές και στις προσλήψεις. Το πανεπιστήμιο στην Πενσιλβάνια, που ανήκει επίσης στην Ivy League, υποχώρησε ακόμη στις πιέσεις ανακοινώνοντας πως θα απαγορεύσει στις διεμφυλικές να συμμετέχουν σε γυναικεία αθλήματα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από μια κλωστή κρέμονται οι διαπραγματεύσεις
Όσα αποκαλύπτει η πρώην Πρώτη Κυρία δύο χρόνια μετά
Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης γιόρτασε το Έιντ αλ Άντχα φορώντας thobe εμπνευσμένο από την Άρσεναλ
Επείγουσα ανάγκη η επιτάχυνση της μετάβασης σε καθαρές μορφές ενέργειας
Ο βοηθός του ηθοποιού είχε παραδεχθεί την ενοχή του για συνωμοσία
Ενώ είχε ήδη πουληθεί για τελετουργική σφαγή
«Οι διαπραγματεύσεις έχουν προχωρήσει σε μεγάλο βαθμό», υποστηρίζει ο πρόεδρος των ΗΠΑ
Το ζώο τέθηκε υπό έλεγχο μετά από καταδίωξη, χωρίς τραυματισμούς
Καραντίνα 21 ημερών για όσους εισέρχονται στη χώρα
Και τώρα ζητά από την εταιρεία 5 εκατ. δολάρια
Δεν είναι η πρώτη φορά που βρίσκεται αντιμέτωπη με περιστατικά stalking
Οκτώ χρόνια μετά τη φωτιά, το ιστορικό μουσείο του Ρίο ανασυνθέτει συλλογές και ταυτότητα
Η τροποποίηση του Συντάγματος διχάζει τα Σκόπια και μπλοκάρει την ευρωπαϊκή πορεία
Οι διαπραγματεύσεις παρατείνονται λόγω διαφωνιών για αυστηρότερες δεσμεύσεις στην online ασφάλεια ανηλίκων
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 14 Ιουνίου, ημέρα γενεθλίων για τον πρόεδρο των ΗΠΑ
Προκαλώντας αντιδράσεις αλλά και σχόλια από ειδικούς
Η νέα ρύθμιση δεν επηρεάζει τα ήδη υπάρχοντα καταλύματα βραχυχρόνιας μίσθωση
Η Τεχεράνη φέρεται να εξετάζει πλαίσιο αποκλιμάκωσης με αποχώρηση αμερικανικών δυνάμεων
Οι καταρρακτώδεις βροχές προκάλεσαν πλημμύρα και δεν μπορούσαν να βγουν
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.