- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Συνέλαβαν πρώην παρουσιαστή του CNN – Ήταν σε διαδήλωση κατά της ICE
Συνελήφθη ο πρώην παρουσιαστής του CNN, Ντον Λέμον, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή αξιωματούχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης που είναι εξοικειωμένος με τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Ο Λέμον είχε μεταδώσει live μια διαδήλωση, η οποία διέκοψε μια εκκλησιαστική λειτουργία στο Σεντ Πολ της Μινεσότα νωρίτερα αυτό το μήνα, με τους διαδηλωτές να διαμαρτύρονται για τις βιαιότητες των πρακτόρων της ICE στην περιοχή.
“Ο Ντον Λέμον τέθηκε υπό κράτηση από ομοσπονδιακούς πράκτορες χθες το βράδυ στο Λος Άντζελες, όπου κάλυπτε την τελετή απονομής των βραβείων Grammy”, ανέφερε σε δήλωσή του ο δικηγόρος του, Άμπε Λόουελ. “Ο Ντον είναι δημοσιογράφος εδώ και 30 χρόνια και το έργο του στη Μινεάπολη, το οποίο προστατεύεται συνταγματικά, δεν διέφερε σε τίποτα από ό,τι κάνει σε όλη του την καριέρα.
Η Πρώτη Τροπολογία υπάρχει για να προστατεύει τους δημοσιογράφους, των οποίων ο ρόλος είναι να ρίχνουν φως στην αλήθεια και να λογοδοτούν όσοι ασκούν εξουσία” σημείωσε, σύμφωνα με το CNN.
“Αντί να διερευνούν τις δολοφονίες διαδηλωτών, σπαταλάνε πόρους σε αυτή τη σύλληψη”
“Αντί να διερευνήσει τους ομοσπονδιακούς πράκτορες που σκότωσαν δύο ειρηνικούς διαδηλωτές στη Μινεσότα, το υπουργείο Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Τραμπ αφιερώνει χρόνο, προσοχή και πόρους σε αυτή τη σύλληψη - και αυτό είναι η πραγματική ένδειξη παρανομίας στην υπόθεση”, πρόσθεσε ο Λόουελ. “Αυτή η άνευ προηγουμένου επίθεση κατά της Πρώτης Τροπολογίας και η προσπάθεια αποπροσανατολισμού από τις πολυάριθμες κρίσεις που αντιμετωπίζει η κυβέρνηση δεν θα περάσουν. Ο Ντον θα αμφισβητήσει τις κατηγορίες ενώπιον της Δικαιοσύνης” επισήμανε.
Ο Λέμον, πρώην παρουσιαστής του CNN, έχει δηλώσει ότι βρισκόταν στη διαδήλωση υπό την ιδιότητα του δημοσιογράφου και όχι του διαδηλωτή. Σε βίντεο του περιστατικού που ανάρτησε στο YouTube, ακούγεται να λέει: “Βρίσκομαι εδώ απλώς για να φωτογραφίζω, δεν είμαι μέλος της ομάδας… είμαι δημοσιογράφος”.
Παρά ταύτα, ανώτατοι αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης δήλωσαν ότι ο Λέμον θα αντιμετωπίσει κατηγορίες. Όπως ανέφεραν, δεν είχε δικαίωμα να βρίσκεται στον ιδιωτικό χώρο της εκκλησίας και η διακοπή της λειτουργίας ενδέχεται να παραβίασε το συνταγματικό δικαίωμα των πιστών στην ελεύθερη άσκηση της θρησκείας τους.
Διαζύγιο με το CNN μετά από 17 χρόνια
Ο Λέμον είχε απολυθεί από το CNN τον Απρίλιο του 2023, έπειτα από 17 χρόνια παρουσίας στο μέσο. Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα που τον ήθελαν να έχει κακοποιήσει τις συναδέλφους του κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο CNN, ενώ είχε δεχτεί σφοδρές επικρίσεις και για σχόλια που έκανε στον τηλεοπτικό αέρα.
Ο ίδιος είχε ανακοινώσει τα νέα στον λογαριασμό του στο Twitter, λέγοντας ότι ενημερώθηκε από τον ατζέντη του ότι απολύθηκε ενώ δήλωσε πως έμεινε «έκπληκτος», καθώς «μετά από 17 χρόνια στο CNN θα πίστευα ότι κάποιος από τη διοίκηση θα είχε την ευπρέπεια να μου το πει απευθείας».
Από την πλευρά του, το CNN είχε χαρακτηρίσει «ανακρίβειες» όσα ισχυριζόταν ο Λέμον, σημειώνοντας πως το δίκτυο πρόσφερε την ευκαιρία να συναντηθεί ο ίδιος με τη διοίκηση, αλλά «αντ’ αυτού δημοσίευσε μια δήλωση στο Twitter».