- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Μαρία Ζαχάροβα: Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ χαρακτηρίζει την ΕΕ «υποτελή» των ΗΠΑ μετά την απόφαση για εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο από το 2027.
Η Ευρώπη χάνει ξεκάθαρα την ανεξαρτησία της με την απαγόρευση εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου, ανεξαρτήτως του πώς επιχειρείται να παρουσιαστεί το μέτρο, δήλωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.
«Είναι δύσκολο να πει κανείς σε αυτό το στάδιο αν πρόκειται για ικανοποιημένους υποτελείς ή δυσαρεστημένους σκλάβους. Ο χρόνος θα δείξει. Σε κάθε περίπτωση, όμως, έχουν απεμπολήσει την ελευθερία τους», ανέφερε η Μαρία Ζαχάροβα σε συνέντευξή της στο τηλεοπτικό δίκτυο Zvezda.
Η δήλωσή της έρχεται ως απάντηση στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να απαγορεύσει τις προμήθειες ρωσικού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) προς την Ευρωπαϊκή Ένωση από την 1η Ιανουαρίου 2027, καθώς και το φυσικό αέριο μέσω αγωγών από τις 30 Σεπτεμβρίου 2027.
Υπενθυμίζεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο πρωθυπουργός του Βελγίου, Μπαρτ ντε Βέβερ, δήλωσε πως η απαίτηση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για παραχώρηση της Γροιλανδίας θέτει ζήτημα ευρωπαϊκής αξιοπρέπειας.
Όπως είπε, η Ευρώπη είναι διατεθειμένη να λειτουργεί ως «ικανοποιημένος υποτελής» των Ηνωμένων Πολιτειών, αλλά όχι ως «δυσαρεστημένος σκλάβος». Τόνισε επίσης ότι μέχρι σήμερα οι Ευρωπαίοι υπήρξαν «επιεικείς» απέναντι στην Ουάσιγκτον και προσπάθησαν να ικανοποιήσουν τον Τραμπ, ακόμη και μέσω δασμών, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη στήριξή του στη σύγκρουση με τη Ρωσία στην Ουκρανία.
(Πηγή: Tass)