- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Έντι Ράμα: Σπούδασε στο Χάρβαρντ με ελληνική υποτροφία - «Αγνώμονας, αχάριστος» λέει η Τζαβέλλα
Τι αποκάλυψε η πρώην βουλευτής της ΝΔ που τον επέλεξε
Μια άγνωστη πτυχή της σταδιοδρομίας του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, έκανε γνωστή η πρώην βουλευτής της ΝΔ, Νίκη Τζαβέλλα
Στον απόηχο των δηλώσεων του Έντι Ράμα για τους Έλληνες, με αφορμή ένα λεκτικό λάθος ενός Ελληνοαμερικανού δημοσιογράφου, η Νίκη Τζαβέλλα χαρακτήρισε τον Αλβανό πρωθυπουργό «αγνώμονα αχάριστο», καθώς δεν εκτίμησε ποτέ το γεγονός ότι σπούδασε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ με υποτροφία ελληνικού ιδρύματος.
Από τη θέση που κατείχε παλιότερα στο ίδρυμα Κόκκαλη, η Νίκη Τζαβέλλα είχε εγκρίνει η ίδια την υποτροφία, καθώς ο Ράμα τη δικαιούταν επειδή η μητέρα του είναι Ελληνίδα. Η πρώην βουλευτής της ΝΔ μάλιστα χαρακτηρίζει εκείνη την απόφαση ως «κορυφαίο λάθος της».
Σύμφωνα με την κυρία Τζαβέλλα, η βασική προϋπόθεση για να λάβει κάποιος τη συγκεκριμένη υποτροφία θα έπρεπε να έχει μειονοτική καταγωγή. Ο Αλβανός πρωθυπουργός πληρούσε την προϋπόθεση, καθώς η μητέρα του είναι Ελληνίδα, με την ίδια να χαρακτηρίζει τώρα την επιλογή αυτή ως «κορυφαίο λάθος».
Γράφει η κ. Τζαβέλλα: «Πριν 30 χρόνια δεν ήταν κακόφημος. Τον επέλεξα με την πολυ καλή γνώση μου της Αλβανίας, λόγω προηγούμενης εργασίας μου εκεί. Ήταν μισό μειονοτικός, είχε τις αιτούμενες προϋποθεσεις (δήμαρχος, που δεν είχαν άλλοι μειονοτικοί. Ήταν υποχρεωτικό να είναι θεσμικός), και ήταν σίγουρα ικανός. Ο αλλος Αλβανος που σπουδάσαμε έφτασε να γίνει υπουργός Οικονομικών, του είχα βαφτίσει το παιδί (πέθανε αυτός νεαρός). Δεν υπήρχε σκοπιμότητα. Άλλωστε στην ΝΑ Ευρώπη τότε ήταν ελάχιστοι που πληρούσαν τις προϋποθεσεις για εκπαίδευση στο Χαρβαρντ. Θα εκπλαγείτε αν δείτε ποιοι πολιτικοί της ΝΑ Ευρώπης προήλθαν από το Ίδρυμα αυτο. Αστέρια!».
Ο δημοσιογράφος στον οποιον έκανε bullying ο homoNeanderthal Ραμα, είναι ο Ελληνοαμερικανος ΤΖΩΝ ΝΤΕΦΤΕΡΙΟΥΣ .
— Νίκη Τζαβέλα (@tzavelaniki) January 16, 2026
30 χρόνια οικονομικό ρεπορτάζ στο CNN , κ επικεφαλής του CNN Middle East.
Μου μεταφέρουν ότι άφωνο το κοινό παρακολούθησε την απρόκλητη πρωτοφανή αυτή επίθεση ενός…
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Eκτιμά ότι η χώρα του βρίσκεται πλέον σε πιο ευνοϊκή στρατηγική θέση
Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 57 αστυνομικοί τραυματίστηκαν
Η κρίση αποδίδεται σε συνδυασμό παραγόντων
H νέα πραγματικότητα προκαλέσει σοβαρές αναταράξεις στην τοπική αλιευτική βιομηχανία
Τα επεισόδια ξέσπασαν στην περιοχή Πορτονόβα, βόρεια της Αυλώνας
Tο Παρίσι κάνει λόγο για «μεγάλο λάθος» του Μπενιαμίν Νετανιάχου
Οι αρχές σφράγισαν το κατάστημα για διοργάνωση μουσικών εκδηλώσεων που προωθούσε «παρεκκλίνουσες συμπεριφορές»
Η χώρα ψηφίζει στον πρώτο γύρο εν μέσω του χειρότερου κύματος βίας από το 2016
Ο Αμερικανός πρόεδρος σκληραίνει τη στάση του για τα πυρηνικά και τα Στενά του Ορμούζ
Τέσσερις τραυματίες
Aφού παραδέχθηκε τρεις κατηγορίες που αφορούσαν άσεμνο υλικό με ανηλίκους
Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη
Το ζήτημα αποκτά ιδιαίτερη σημασία δεδομένου ότι ο πρόεδρος πλησιάζει τα 80 χρόνια
Aρκετοί επιστήμονες εκφράζουν επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα
Οι δύο καλλιτέχνες επρόκειτο να εμφανιστούν στο φεστιβάλ «Pulse of Gaia»
Ο θερμικός θόλος που πλήττει την ήπειρο προκαλεί πρωτοφανή ζέστη για τον Μάιο
Ιταλός τραγουδιστής καλείται να καταθέσει ως βασικός μάρτυρας στην καταγγελία κατά του διάσημου σχεδιαστή
Επιτίθεται με οργή κατά του δικαστή και προαναγγέλλει τη μεταβίβαση του «αποτυχημένου ιδρύματος» στο Κογκρέσο
O εμβληματικός χώρος δεν επιτρέπεται να μετονομαστεί χωρίς σχετική απόφαση του Κογκρέσου
Τι αναφέρει δημοσίευμα των New York Times
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.