Κοσμος

Υποχωρεί ο Τραμπ: Παίρνει πίσω τους δασμούς που είχε επιβάλλει σε 8 ευρωπαϊκές χώρες για την Γροιλανδία

Ο Αμερικανός πρόεδρος απέσυρε τους δασμούς που είχε επιβάλει σε 8 χώρες από την 1η Φεβρουαρίου

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Τα γυρίζει ο Τραμπ: Παίρνει πίσω τους δασμούς που είχε επιβάλλει σε 8 ευρωπαϊκές χώρες για την Γροιλανδία

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν θα επιβάλει τους δασμούς που επρόκειτο να τεθούν σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου κατά ευρωπαϊκών χωρών.

Σε μια ανάρτηση στο Truth Social, ανέφερε ότι, βάσει μιας «πολύ παραγωγικής συνάντησης» με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, «διαμόρφωσαν το πλαίσιο μιας μελλοντικής συμφωνίας σχετικά με τη Γροιλανδία».

«Με βάση μια ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση που είχα με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε, διαμορφώσαμε το πλαίσιο μιας μελλοντικής συμφωνίας σχετικά με τη Γροιλανδία και, στην πραγματικότητα, ολόκληρη την Αρκτική περιοχή», έγραψε ο Τραμπ στο Truth Social. «Αν αυτή η λύση ολοκληρωθεί, θα είναι εξαιρετική για τις Ηνωμένες Πολιτείες και για όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ. Με βάση αυτή την κατανόηση, δεν θα επιβάλω τους δασμούς που είχαν προγραμματιστεί να τεθούν σε ισχύ την 1η Φεβρουαρίου».

Ο Αμερικανός πρόεδρος πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι συζητήσεις για το αμυντικό σύστημα Golden Dome, τονίζοντας ότι η Γροιλανδία θα είναι καίριας σημασίας για την ανάπτυξή του.