- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η Δανία βλέπει θετικά τη μη χρήση βίας, αλλά ανησυχεί για δασμούς και γεωπολιτική αστάθεια
Ως «θετική εξέλιξη» χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών της Δανίας, Λαρς Λόκε Ράσμουσεν, τη δήλωση του Ντόναλντ Τραμπ ότι δεν σκοπεύει να χρησιμοποιήσει στρατιωτική βία για να καταλάβει τη Γροιλανδία, παρά το γεγονός ότι ο Αμερικανός πρόεδρος επιμένει στη στρατηγική επιδίωξη απόκτησης του νησιού.
Μιλώντας στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, ο Ράσμουσεν υπογράμμισε ότι η αποφυγή χρήσης βίας είναι κρίσιμη για τη Δανία, ωστόσο προειδοποίησε πως άλλες μορφές πίεσης, όπως οι απειλές επιβολής δασμών, δημιουργούν σοβαρά ζητήματα για τη διεθνή σταθερότητα.
Ανησυχία ΥπΕξ Δανίας για ΝΑΤΟ και διεθνή τάξη
Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε νωρίτερα στο Νταβός ότι δεν προτίθεται να χρησιμοποιήσει βία για να καταλάβει τη Γροιλανδία, ένα ημιαυτόνομο έδαφος της Δανίας, επαναλαμβάνοντας ωστόσο τον στόχο να ενταχθεί το νησί στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ο Δανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι οι απειλές οικονομικών αντιποίνων και η αμφισβήτηση κυριαρχικών δικαιωμάτων συμμάχων «θέτουν σε δοκιμασία τόσο την παγκόσμια τάξη όσο και τη συνοχή του ΝΑΤΟ», επισημαίνοντας ότι η συμμαχία βασίζεται στον σεβασμό του διεθνούς δικαίου και της εδαφικής ακεραιότητας.
Η Κοπεγχάγη, όπως ξεκαθάρισε, παραμένει ανοιχτή στον διάλογο, αλλά θεωρεί αδιαπραγμάτευτο το καθεστώς της Γροιλανδίας και τον ρόλο της ως μέρος του βασιλείου της Δανίας.