- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Έλον Μασκ αφήνει υπονοούμενα για αγορά της Ryanair μετά τον καβγά με τον Μάικλ Ο’Λίρι
Πώς ξεκίνησε η κόντρα
Ο Έλον Μασκ αφήνει υπονοούμενα για αγορά της Ryanair μετά τον καβγά με τον Μάικλ Ο’Λίρι
Το ενδεχόμενο να αγοράσει τη Ryanair άφησε να αιωρείται ο Έλον Μασκ, στο τελευταίο επεισόδιο της δημόσιας αντιπαράθεσής του με τον διευθύνοντα σύμβουλο της αεροπορικής εταιρείας, Μάικλ Ο’Λίρι.
Η κόντρα ανάμεσα στους δύο ισχυρούς επιχειρηματίες ξέσπασε την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Ο’Λίρι δήλωσε ότι δεν προτίθεται να εγκαταστήσει την δορυφορική τεχνολογία ίντερνετ Starlink του Μασκ στον στόλο των 650 αεροσκαφών της Ryanair. Η αντιπαράθεση γρήγορα ξέφυγε σε προσωπικές προσβολές, με τον Ο’Λίρι να αποκαλεί τον Μασκ «ηλίθιο» και τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Tesla και της SpaceX να ανταποδίδει χαρακτηρίζοντάς τον «τελείως ηλίθιο».
Τώρα ο Μασκ, που σύμφωνα με τη λίστα δισεκατομμυριούχων του Forbes για τον Ιανουάριο του 2026 διαθέτει περιουσία 726 δισ. δολαρίων, ανάρτησε στην πλατφόρμα X δημοσκόπηση, ρωτώντας τους χρήστες αν θα έπρεπε «να αγοράσει τη Ryanair και να αποκαταστήσει τον Ράιαν ως τον νόμιμο άρχοντά της». Ο Τόνι Ράιαν, ιδρυτής της Ryanair, είχε πεθάνει πριν από σχεδόν 20 χρόνια.
Η ανάρτηση, η οποία συγκέντρωσε περισσότερες από 30 εκατ. προβολές, δεν φάνηκε πάντως να πείθει τις αγορές. Η μετοχή της Ryanair, που αποτιμάται περίπου στα 30 δισ. δολάρια, σημείωσε μια αρχική άνοδο στο άνοιγμα της συνεδρίασης στο χρηματιστήριο Euronext την Τρίτη, αλλά στη συνέχεια επέστρεψε σχεδόν στο σημείο από όπου ξεκίνησε, στα 28,83 ευρώ, ενώ βρισκόταν χαμηλότερα σε σύγκριση με την ίδια ώρα της προηγούμενης εβδομάδας.
Ούτε η Ryanair ούτε ο Ο’Λίρι σχολίασαν άμεσα τις δηλώσεις του Μασκ. Ο 64χρονος επικεφαλής της αεροπορικής είναι δηλωμένος μη χρήστης των social media και στο παρελθόν έχει αποκαλέσει το X, πρώην Twitter, «βόθρο».
Η διαμάχη ξεκίνησε όταν ο Ο’Λίρι ρωτήθηκε αν θα ακολουθήσει τη Lufthansa και την British Airways, που έχουν αρχίσει να εγκαθιστούν την τεχνολογία Starlink στα αεροσκάφη τους. Εκείνος απάντησε αρνητικά, υποστηρίζοντας ότι οι κεραίες και ο σχετικός εξοπλισμός θα προσέθεταν βάρος και αεροδυναμική αντίσταση στα αεροσκάφη, αυξάνοντας το λειτουργικό κόστος και τα καύσιμα κατά περίπου 250 εκατ. δολάρια σε όλο τον στόλο. Πρόσθεσε επίσης ότι, ακόμη κι αν το ίντερνετ ήταν δωρεάν, οι επιβάτες «δεν θα πλήρωναν ούτε 1 ευρώ» για την υπηρεσία.
Ο Μασκ αντέτεινε ότι ο Ο’Λίρι είναι «παραπληροφορημένος» σχετικά με τον αντίκτυπο του εξοπλισμού Starlink στα αεροσκάφη. Ο επικεφαλής της Ryanair ανταπάντησε ότι όσα γνωρίζει ο Μασκ για τη λειτουργία μιας αεροπορικής εταιρείας «ισοδυναμούν με μηδέν».
Πηγή: The Times
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άλλος ένας 60χρονος άνδρας πνίγηκε ενώ επιχειρούσε να βοηθήσει συμπολίτες του που κινδύνευαν
Ζήτησε μάλιστα αποζημίωση ύψους 2.700 ευρώ για «οικονομική ζημιά και ψυχική ταλαιπωρία»
Θύτης ο πρώην σύντροφός της
Προειδοποίηση προς το Κίεβο μετά την επίθεση σε φοιτητική εστία στο Σταρομπίλσκ
Πρόκειται για την έκτη γυναίκα που εκτελείτε στο Ιράν από τον Ιανουάριο
Η αστυνομία τον άφησε ελεύθερο χωρίς κατηγορίες - Η Μόσχα καταγγέλλει πολιτική σκοπιμότητα
Σφοδρή κριτική για την κατάσταση της οικονομίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης στη χώρα
Η συγκεκριμένη ομάδα έχει πλούσιο παρελθόν στις μεταμφιέσεις
Η απόφαση έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στα social media
Η υπόθεση αφορά τις διαδοχικές επιθέσεις εις βάρος δύο μαθητριών στην Βρετανία
Η καταγγελία έγινε όταν ο ιδιοκτήτης έλαβε μήνυμα μέσω της πλατφόρμας
Πάνω από 1.000 τοπικοί καλλιεργητές και κάτοικοι συνεργάστηκαν για αυτό το ρεκόρ
Ο Μάρκο Ρούμπιο δηλώνει ότι μια συμφωνία παραμένει δυνατή παρά την ένταση
Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Κλιματική κατάρρευση, νέα πανδημία και παγκόσμια σύγκρουση, τα πιο πιθανά σενάρια
Οι ομοιότητες στις υποθέσεις ενισχύουν τους φόβους για serial killer
Ρεκόρ θερμοκρασιών, με τις αρχές να προειδοποιούν για ακόμη πιο ακραία ζέστη
Γιατί αποφάσισε να αποχωρήσει από την εταιρεία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.