- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Η Μπριζίτ Μπαρντό, η τελευταία επιθυμία της και η κακή σχέση της με τον γιο της, Νικολά Σαριέ
Σε θρίλερ εκτυλίσσεται το άνοιγμα της διαθήκης της Μπριζίτ Μπαρντό λίγα 24ωρα μετά τον θάνατό της, με την τεράστια περιουσία της να περνά μάλλον σε χέρια που η θρυλική Μπεμπέ δεν εμπιστευόταν.
Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στον ραδιοφωνικό σταθμό France Info η δημοσιογράφος και στενή φίλη της Μπαρντό, Γουέντι Μπουσάρ, η ηθοποιός είχε εκφράσει με απόλυτη σαφήνεια τις τελευταίες της επιθυμίες, μεταξύ των οποίων να ταφεί στον κήπο του σπιτιού της, δίπλα στη θάλασσα.
Καθόλου τυχαία η Μπουσάρ ανέφερε ακόμα ότι η Μπριζίτ Μπαρντό θα αναπαυθεί «κοντά σε όσους αγάπησε περισσότερο – τα ζώα της», τα οποία σημάδεψαν βαθιά τη ζωή της. «Τα ζώα την έσωσαν. Από παιδί μεγάλωσε δίπλα τους και βρήκε σε αυτά την τρυφερότητα που της έλειπε», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Και ενώ προς το παρόν δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα άλλες λεπτομέρειες για την κηδεία της Μπαρντό, αποκαλύπτονται πλέον στοιχεία για τη διαθήκη, την περιουσία και τη σχέση της ηθοποιού με το μοναδικό παιδί που απέκτησε ποτέ, τον Νικολά Σαριέ.
Το πρόβλημα με τη μεγάλη περιουσία της Μπαρντό
Η περιουσία της σταρ που εκτιμάται στα 65 εκατομμύρια δολάρια, είχε ήδη ρυθμιστεί από την ίδια εδώ και χρόνια, ώστε να διανεμηθεί σύμφωνα με τις επιθυμίες της, με το μεγαλύτερο μέρος να προβλέπεται ότι θα περάσει στο Fondation Brigitte Bardot, τον οργανισμό προστασίας των ζώων που ίδρυσε το 1986 και στεγάζεται στη βίλα της στο Σεν Τροπέ.
Ωστόσο, η γαλλική νομοθεσία δεν επιτρέπει στο ίδρυμα να κληρονομήσει το σύνολο της περιουσίας. Έτσι, το 50% περνά υποχρεωτικά στον μοναδικό της γιο, Νικολά Σαριέ, με τον οποίο οι σχέσεις τους υπήρξαν διαχρονικά από κακές έως δύσκολες και εξαιρετικά πολύπλοκες.
Όπως επισημαίνει ο βιογράφος της, Yves Bigot, μεγάλο μέρος της περιουσίας είχε ήδη κατευθυνθεί στο ίδρυμα πριν από τον θάνατό της. «Πούλησε ακίνητα, υποθήκευσε τη La Madrague και διέθεσε σημαντικά ποσά για τη χρηματοδότηση του Fondation Brigitte Bardot», ανέφερε. Το 2020, μάλιστα, είχε βγάλει προς πώληση και μια βίλα στις Κάννες, αξίας περίπου 6 εκατομμυρίων ευρώ.
Η κινηματογραφική της καριέρα είχε ολοκληρωθεί από το 1973, γεγονός που σημαίνει ότι τα τελευταία χρόνια τα έσοδά της προέρχονταν κυρίως από λίγες, επιλεκτικές εμπορικές συνεργασίες. «Ο πλούτος με αηδιάζει», είχε δηλώσει το 2006, συνοψίζοντας τη στάση της απέναντι στα χρήματα.
Τώρα απομένει να φανεί ποια θα είναι η σχέση του γιου της με το χρήμα και το αν ο Σαριέ θα επιδιώξει δικαστικά μεγαλύτερο μερίδιο της περιουσίας ή αν θα υπάρξουν νομικές κινήσεις κατά του ιδρύματος ή του τελευταίου συζύγου της, Μπερνάρ ντ’Ορμάλ, με τον οποίο ήταν παντρεμένη από το 1992.
Η Μπαρντό, πάντως, είχε φροντίσει όσο ζούσε να εξασφαλίσει ότι το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας και της υστεροφημίας της θα συνέχιζε να υπηρετεί τον σκοπό που καθόρισε ολόκληρη τη ζωή της: την προστασία των ζώων.