- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η πλειοψηφία των Ρώσων αναμένει ότι ο πόλεμος θα τελειώσει το 2026, σύμφωνα με δημοσκόπηση
Εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό της σύγκρουσης
Η πλειοψηφία των Ρώσων αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 2026, σύμφωνα με δημοσκόπηση προσκείμενου στην κυβέρνηση κέντρου VTsIOM
Η πλειοψηφία των Ρώσων (55%) αναμένει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τελειώσει το 2026, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που πραγματοποίησε το προσκείμενο στην κυβέρνηση Κέντρο Μελέτης της Κοινής Γνώμης (VTsIOM), τα οποία συνιστούν μια ένδειξη ότι το Κρεμλίνο θα μπορούσε να δοκιμάσει την αντίδραση της κοινής γνώμης σε μια πιθανή ειρηνευτική συμφωνία, καθώς εντείνονται οι διπλωματικές προσπάθειες για τον τερματισμό της σύγκρουσης.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης, ο αναπληρωτής διευθυντής του VTsIOM, Μιχαήλ Μαμόνοφ, δήλωσε ότι το 70% των 1.600 ερωτηθέντων θεωρούν το 2026 θα είναι μια πιο «επιτυχημένη» χρονιά για τη Ρωσία από ό,τι το 2025, ενώ το 55% θεωρούν ότι η ελπίδα για μια καλύτερη χρονιά συνδέεται με ένα πιθανό τέλος του πολέμου στην Ουκρανία, τον οποίο η Ρωσία αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».
«Ο κύριος λόγος αισιοδοξίας είναι η πιθανή ολοκλήρωση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης και η επίτευξη των δηλωμένων στόχων, σύμφωνα με τα εθνικά συμφέροντα που έχει περιγράψει ο πρόεδρος», δήλωσε ο Μαμόνοφ κατά την παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δημοσκόπησης, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Στις προηγούμενες δημοσκοπήσεις του, που παρουσίαζε στο τέλος του έτους, το VTsIOM τόνιζε τη συσπείρωση της ρωσικής κοινωνίας γύρω από τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και τους στρατιωτικούς του στόχους στην Ουκρανία, αλλά δεν είχε παρουσιάσει στοιχεία για το ποσοστό του Ρώσων που αναμένουν να τελειώσει ο πόλεμος.
Δύσκολο να αξιολογηθεί ο πραγματικός βαθμός κόπωσης της κοινής γνώμης από τον πόλεμο
Ο πόλεμος στην Ουκρανία, ο οποίος ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, πλησιάζει στο πέμπτο έτος του, αλλά το πραγματικό επίπεδο κόπωσης της ρωσικής κοινής γνώμης που έχει προκαλέσει είναι δύσκολο να καταγραφεί λόγω του αυστηρού κρατικού ελέγχου της ελευθερίας της έκφρασης.
Ο Μαμόνοφ θεωρεί τη συνεχιζόμενη επίθεση του ρωσικού στρατού στην Ουκρανία, την απροθυμία των ΗΠΑ να χρηματοδοτήσουν την Ουκρανία και την αδυναμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αντικαταστήσει πλήρως τις Ηνωμένες Πολιτείες σε οικονομικό και στρατιωτικό επίπεδο, ως τους κύριους παράγοντες πίσω από τις προοπτικές για μια τελική ειρηνευτική συμφωνία.
Μετά το τέλος των στρατιωτικών εχθροπραξιών, πρόσθεσε ο ίδιος, η επανένταξη των βετεράνων της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» στην κοινωνία και η ανοικοδόμηση των ελεγχόμενων από τη Ρωσία περιοχών της Ουκρανίας, καθώς και των ρωσικών παραμεθόριων περιοχών, θεωρούνται ως οι κύριες προτεραιότητες.
Περίπου τα δύο τρίτα των Ρώσων υποστηρίζουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες, το υψηλότερο ποσοστό από την έναρξη του πολέμου, σύμφωνα με την ανεξάρτητη εταιρεία δημοσκοπήσεων Levada, η οποία έχει χαρακτηριστεί «ξένος πράκτορας» βάσει της ρωσικής νομοθεσίας κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι μώλωπες στο χέρι αποδόθηκαν στις... συνεχείς χειραψίες
Άλλος ένας 60χρονος άνδρας πνίγηκε ενώ επιχειρούσε να βοηθήσει συμπολίτες του που κινδύνευαν
Ζήτησε μάλιστα αποζημίωση ύψους 2.700 ευρώ για «οικονομική ζημιά και ψυχική ταλαιπωρία»
Θύτης ο πρώην σύντροφός της
Προειδοποίηση προς το Κίεβο μετά την επίθεση σε φοιτητική εστία στο Σταρομπίλσκ
Πρόκειται για την έκτη γυναίκα που εκτελείτε στο Ιράν από τον Ιανουάριο
Η αστυνομία τον άφησε ελεύθερο χωρίς κατηγορίες - Η Μόσχα καταγγέλλει πολιτική σκοπιμότητα
Σφοδρή κριτική για την κατάσταση της οικονομίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης στη χώρα
Η συγκεκριμένη ομάδα έχει πλούσιο παρελθόν στις μεταμφιέσεις
Η απόφαση έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στα social media
Η υπόθεση αφορά τις διαδοχικές επιθέσεις εις βάρος δύο μαθητριών στην Βρετανία
Η καταγγελία έγινε όταν ο ιδιοκτήτης έλαβε μήνυμα μέσω της πλατφόρμας
Πάνω από 1.000 τοπικοί καλλιεργητές και κάτοικοι συνεργάστηκαν για αυτό το ρεκόρ
Ο Μάρκο Ρούμπιο δηλώνει ότι μια συμφωνία παραμένει δυνατή παρά την ένταση
Επικίνδυνη κλιμάκωση στη Μέση Ανατολή
Κλιματική κατάρρευση, νέα πανδημία και παγκόσμια σύγκρουση, τα πιο πιθανά σενάρια
Οι ομοιότητες στις υποθέσεις ενισχύουν τους φόβους για serial killer
Ρεκόρ θερμοκρασιών, με τις αρχές να προειδοποιούν για ακόμη πιο ακραία ζέστη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.