- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Τραμπ: Με χιούμορ και καρφιά η χάρη στις γαλοπούλες «Gobble» και «Waddle» στον Λευκό Οίκο
Το αστείο για τους Πελόζι και Σούμερ
Τραμπ: Με χιούμορ και καρφιά η χάρη στις γαλοπούλες «Gobble» και «Waddle» στον Λευκό Οίκο
Ο Ντόναλντ Τραμπ προχώρησε την Τρίτη στην καθιερωμένη προεδρική «χάρη» των δύο γαλοπούλων της Ημέρας των Ευχαριστιών, προσθέτοντας τις Gobble και Waddle στη μακρά λίστα των περισσότερων από 1.600 ατόμων και ζώων που έχει ήδη «αθωώσει» στη δεύτερη θητεία του.
Οι δύο μεγαλόσωμες λευκές γαλοπούλες, βάρους άνω των 23 κιλών η καθεμία, μεγάλωσαν σε φάρμα της Βόρειας Καρολίνας και πέρασαν τη νύχτα πριν από την τελετή στο πολυτελές Willard InterContinental Hotel, κοντά στον Λευκό Οίκο.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης στον Κήπο των Ρόδων, ο Τραμπ αστειεύτηκε ότι αρχικά σκεφτόταν να τις μετονομάσει σε “Chuck” και “Nancy”, φωτογραφίζοντας τους Δημοκρατικούς Τσακ Σούμερ και Νάνσι Πελόζι. «Μετά όμως κατάλαβα ότι δεν θα τους έδινα χάρη», είπε. «Δεν θα έδινα χάρη ποτέ αυτούς τους δύο».
President Donald Trump pardoned Thanksgiving turkeys Gobble and Waddle — joking he nearly named them after Democrats Nancy Pelosi and Chuck Schumer. pic.twitter.com/l61UWhaUPS
— Al Jazeera English (@AJEnglish) November 25, 2025
GOBBLE GOALS: @PressSec's son took the stage with Waddle, the National Thanksgiving turkey alternate, as President Trump prepares to pardon the turkeys — and it’s the cutest thing you’ll see all day. pic.twitter.com/CXoqr4Q07b
— Fox News (@FoxNews) November 25, 2025
Ο Αμερικανός πρόεδρος έχει χρησιμοποιήσει επανειλημμένα τις προεδρικές χάρες για να ευνοήσει πολιτικούς συμμάχους ή εμπλεκόμενους στην απόπειρα ανατροπής του εκλογικού αποτελέσματος του 2020, αλλά και περίπου 1.500 άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση της 6ης Ιανουαρίου στο Καπιτώλιο.
Με τις τιμές των τροφίμων και το κόστος ζωής να κυριαρχούν στη δημόσια συζήτηση ενόψει των ενδιάμεσων εκλογών, ο Τραμπ ισχυρίστηκε ότι το φ φετινό τραπέζι των Ευχαριστιών θα είναι «φθηνότερο», επικαλούμενος ανάλυση της Walmart που μιλά για μείωση τιμής κατά 25%. Η Ένωση Αμερικανών Αγροτών, πάντως, εκτιμά τη μείωση στο 5%, με μέσο κόστος 55,18 δολάρια.
Ο Τραμπ… έδωσε χάρη επίσης στις Peach και Blossom, τις γαλοπούλες που είχε δώσει χάρη πέρυσι ο Τζο Μπάιντεν. Χωρίς καμία βάση, υποστήριξε ότι οι περσινές χάρες ήταν «άκυρες».
Οι φετινές δύο γαλοπούλες θα ζήσουν το υπόλοιπο της ζωής τους στην Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας, όπως ανακοίνωσε η Ομοσπονδία Γαλοπούλας των ΗΠΑ.
Πηγή: Reuters
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο χορηγός που «έκαψε» τη Γκιλφόιλ απειλεί πλέον ευθέως τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.