- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
«Ώρα μηδέν» για την Ουκρανία: Το τελεσίγραφο Τραμπ, οι συνομιλίες Ζελένσκι και η ικανοποίηση Πούτιν
Την πιο δύσκολη απόφαση της πολιτικής καριέρας του καλείται να πάρει τις επόμενες 6 μέρες, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Αυτό είναι το χρονικό περιθώριο που του έθεσε ο Ντόναλτ Τραμπ, μέχρι την ημέρα των Ευχαριστιών δηλαδή, για να αποφασίσει αν θα αποδεχθεί το σχέδιο για ειρήνη, το οποίο ωστόσο προβλέπει μεγάλες εδαφικές παραχωρήσεις.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε σε ραδιοφωνική συνέντευξη ότι θεωρεί την προσεχή Πέμπτη ως «κατάλληλη προθεσμία» για την απάντηση του Κιέβου.
Σε διάγγελμα προς τους πολίτες, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι περιέγραψε με δραματικά λόγια τη συγκυρία ως «μία από τις δυσκολότερες στιγμές στην ιστορία της χώρας», σημειώνοντας ότι το Κίεβο βρίσκεται αντιμέτωπο με δίλημμα: Την απώλεια του βασικού συμμάχου του ή την απώλεια της αξιοπρέπειάς του.
Πούτιν: Βάση λύσης το σχέδιο
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία έλαβε τις αμερικανικές προτάσεις και θεωρεί ότι «θα μπορούσαν να αποτελέσουν βάση για οριστική ειρηνική διευθέτηση», προσθέτοντας ότι η ουκρανική πλευρά είναι αντίθετη.
Επέκρινε το Κίεβο και τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, υποστηρίζοντας ότι «δεν αντιλαμβάνονται την πραγματική κατάσταση στο πεδίο».
Η θέση των Βρυξελλών
Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι όσο και μεταξύ τους, η φον ντερ Λάιεν και ο Κόστα τόνισαν ότι καμία απόφαση για την τύχη της Ουκρανίας δεν μπορεί να ληφθεί χωρίς τη συμμετοχή της ίδιας. Η στάση αυτή αποτυπώνει τις ανησυχίες των ευρωπαϊκών πρωτευουσών ότι οι ΗΠΑ ίσως επιδιώκουν μια λύση που θα εξυπηρετεί τα δικά τους στρατηγικά συμφέροντα, ακόμη κι αν αυτό συνεπάγεται έναν βαθμό απομάκρυνσης από τη μέχρι τώρα κοινή δυτική γραμμή, μια γραμμή που έχει κλονιστεί εξάλλου ανεπανόρθωτα μετά την επιστροφή του Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
Together with @eucopresident, we have spoken to President @ZelenskyyUA
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) November 21, 2025
From day one, Europe has stood with Ukraine in the face of Russian aggression.
We have been working for a just and sustainable peace with Ukraine and for Ukraine together with our friends and partners.…
Συνεδριάζουν σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες
Η διήμερη σύνοδος των κρατών της ομάδας των 20 μεγαλύτερων οικονομιών (G20) ξεκινά σήμερα στο Γιοχάνεσμπουργκ της Νότιας Αφρικής, επισκιασμένη από την απουσία πολλών ηγετών καθώς και τις δύσκολες διαβουλεύσεις σχετικά με το αμερικανικό σχέδιο για την ειρήνη στην Ουκρανία.