- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ο Τραμπ θα συναντηθεί αύριο με τον «κομμουνιστή» Μαμντάνι, εκλεγμένο δήμαρχο Νέας Υόρκης
Στον Λευκό Οίκο η πρώτη επαφή των δύο «αντιπάλων»
Ο Ζοράν Μαμντάνι δήλωσε έτοιμος, μετά την εκλογή του στις αρχές Νοεμβρίου, να κάνει διάλογο με τον Ντόναλντ Τραμπ
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε χθες, Τετάρτη, ότι θα δεχθεί αύριο, Παρασκευή, στον Λευκό Οίκο τον εκλεγμένο δήμαρχο της Νέας Υόρκης Ζοράν Μαμντάνι, προερχόμενο από την αριστερή πτέρυγα του Δημοκρατικού Κόμματος και σφοδρό αντίπαλο του ρεπουμπλικανού προέδρου.
Ο επόμενος δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης των Ηνωμένων Πολιτειών δήλωσε έτοιμος, μετά την εκλογή του στις αρχές Νοεμβρίου, να κάνει διάλογο με τον Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με «το κόστος ζωής», ένα ζήτημα που βρίσκεται στο κέντρο των ανησυχιών των Αμερικανών, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
«Ο κομμουνιστής δήμαρχος της Νέας Υόρκης Ζοράν "Κουάμε" Μαμντάνι ζήτησε να συναντηθούμε. Αποφασίσαμε ότι η συνάντηση αυτή θα λάβει χώρα την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου στο Οβάλ Γραφείο», έγραψε ο αμερικανός πρόεδρος.
Κουάμε είναι το δεύτερο όνομα του Ζοράν Μαμντάνι, φόρος τιμής στη σπουδαία προσωπικότητα του αγώνα για την ανεξαρτησία στην Γκάνα, του Κουάμε Νκρούμαχ.
«Όπως συνηθίζεται σε μια νέα δημοτική αρχή, ο εκλεγμένος δήμαρχος πρόκειται να συναντήσει τον πρόεδρο στην Ουάσινγκτον για να συζητήσουν τα ζητήματα της δημόσιας ασφάλειας, της οικονομικής ασφάλειας και το πρόγραμμα για τη χρηματοοικονομική προσβασιμότητα», επιβεβαίωσε η Ντόρα Πέρεκ, εκπρόσωπος του Μαμντάνι.
Πρώτος από το 1969 υποψήφιος για τη δημαρχία της Νέας Υόρκης που ξεπέρασε το ένα εκατομμύριο ψήφους, ο Ζοράν Μαμντάνι έκανε προεκλογική εκστρατεία υποσχόμενος φθηνές κατοικίες και υπηρεσίες φύλαξης των παιδιών.
Εμφανίζεται ως μια προσωπικότητα που αντιστέκεται στον πρόεδρο και επέκρινε ευρέως τον Ντόναλντ Τραμπ σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του, κατηγορώντας τον για «φασισμό».
Από την πλευρά του, ο Ντόναλντ Τραμπ έλεγε στους Αμερικανούς ότι βρίσκονται πλέον μπροστά σε μια «επιλογή ανάμεσα στον κομμουνισμό και την κοινή λογική».
Ο πρόεδρος είχε μάλιστα απειλήσει να μειώσει την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση που χορηγείται στην πόλη της Νέας Υόρκης, αν εκλεγεί ο Μαμντάνι.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η εταιρεία ανέφερε ότι το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια
Η τάση συνδέεται με τη γενικότερη άνοδο της κουλτούρας των «kidults»
«Aυτή τη στιγμή η επιδημία μας ξεπερνά σε ρυθμό», δήλωσε ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας
Ο Αμερικανός πρόεδρος συνδέει τη συμφωνία με το Ιράν με εξομάλυνση σχέσεων με το Ισραήλ
Στο τραπέζι το Στενό του Ορμούζ, το εμπλουτισμένο ουράνιο και η αποδέσμευση κεφαλαίων
«Στην εποχή της AI έχουμε το επείγον χρέος να παραμείνουμε βαθιά ανθρώπινοι», γράφει ο ποντίφικας
H πιο ζεστή ημέρα του Ηνωμένου Βασιλείου εδώ και 80 χρόνια
Οι αρχές του Παρισιού εξετάζουν περισσότερες από 100 καταγγελίες που αφορούν παιδιά ακόμη και τριών ετών
«Θα δούμε τα αποτελέσματα και μετά θα αποφασίσουμε»
«Είναι καταδικασμένος δολοφόνος και τρομοκράτης που διέπραξε ειδεχθή εγκλήματα», ανέφερε η απάντηση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ
Οι πρώτες δηλώσεις των επικεφαλής των κομμάτων
Zήτησε να ανοίξουν και πάλι άμεσα στα Στενά του Ορμούζ
«Πίστευε ότι μία δολοφονία είναι απαραίτητη για να σωθεί ο κόσμος»
Η μεγαλύτερη αύξηση στη συμμετοχή σε σύγκριση με το 2021 καταγράφηκε στους ψηφοφόρους του εξωτερικού
Η υπόθεση που δίχασε έντονα τη ρωσική κοινωνία
Τι υποστηρίζει στρατιωτικός σύμβουλος του ανώτατου ηγέτη του Ιράν
Αστυνομική επιχείρηση με χρήση χημικών και πλαστικών σφαιρών
Προσπαθούσε εδώ και μήνες να εισέλθει στον χώρο
Η διπλωματία της παρεοκρατίας στη δεύτερη προεδρία του
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.