- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Η Γερμανία αίρει τους περιορισμούς στις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ
Απόφαση του Βερολίνου μετά τη σταθεροποίηση της εκεχειρίας στη Γάζα
Η Γερμανία καταργεί από τον Νοέμβριο τους περιορισμούς στις εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ - Η απόφαση ήρθε λόγω της σταθεροποίησης της εκεχειρίας στη Γάζα.
Η Γερμανία θα άρει τους περιορισμούς της στις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ στο τέλος Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το Βερολίνο τη Δευτέρα, αντιστρέφοντας μια πολιτικά ευαίσθητη απόφαση που είχε ληφθεί στο αποκορύφωμα του πολέμου της Γάζας.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Στέφαν Κορνέλιους, δήλωσε ότι από το τέλος Νοεμβρίου η Γερμανία θα επιστρέψει σε αξιολογήσεις κατά περίπτωση, χάρη στη σταθεροποίηση της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε τον Οκτώβριο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.
Η απόφαση σηματοδοτεί το τέλος μιας πλήρους «παύσης» στις αδειοδοτήσεις εξαγωγών στρατιωτικού υλικού, η οποία στην πράξη διήρκεσε από τις 8 Αυγούστου έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, όταν δεν εκδόθηκε καμία άδεια.
Οι εξαγωγές θα αφορούν και πάλι εξαρτήματα για ισραηλινά οπλικά συστήματα, όπως οι κινητήρες Renk για τα άρματα Merkava, υπό την προϋπόθεση έγκρισης.
Οι περιορισμοί επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης που ακολούθησε την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.200 ανθρώπους στο Ισραήλ και οδήγησε σε εκτεταμένες απώλειες και καταστροφές στη Γάζα.
Το Βερολίνο, όπως τόνισε ο Κορνέλιους, θα συνεχίσει να στηρίζει ανθρωπιστικά τη Γάζα και να συμμετέχει σε διπλωματικές προσπάθειες για «διαρκή ειρήνη» στην περιοχή.
(Με πληροφορίες Politico.eu)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έρευνα για τα κίνητρα του 16χρονου δράστη
Διαδηλωτής φέρεται να έχασε το χέρι του σε πορεία κοντά στη Λυών
Την ώρα που στη χώρα εντείνονται οι μαζικές διαδηλώσεις κατά της ακρίβειας και επιστρέφουν τα «Κίτρινα Γιλέκα»
Πληροφορίες ότι θα ευλογήσει αύριο το πλήθος στην πλατεία του Αγίου Πέτρου
Ο Ντίτερς δημοσίευσε ένα ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο συνομιλεί με τον Τζόναθαν Κονσταντίν, επικεφαλής του ελληνικού παραρτήματος των Republicans Overseas
Δεν παραιτείται ο Ράμα
Το ζευγάρι είχε αποκτήσει μια κόρη
Σώθηκαν η αδελφή και ο ανιψιός της
Έκκληση για ψυχραιμία απευθύνει ο Μακρόν
Τα 8 λεπτά απόλυτου τρόμου
«Τον ενθαρρύνουν μόνο να συνεχίσει να επιτίθεται»
«Ήταν ένα αστείο» ισχυρίστηκε ο Ρεπουμπλικάνος πολιτικός
Αποθέωσε τον Αμερικανό πρόεδρο μετά την απόλυσή της
Κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν παρά να επινοούν διαρκώς τον εαυτό τους
Μια 23χρονη Ιρανή αντιμετωπίζει ποινή θανάτου αλλά η διεθνής αριστερά και οι Παλαιστίνιοι σιωπούν
Τι προβλέπει το εκτελεστικό διάταγμα που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος
Τι απαντά μετά τη σύλληψη
Το παρασκήνιο της απομάκρυνσης της εκπροσώπου του Τραμπ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.