- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η Γερμανία αίρει τους περιορισμούς στις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ
Απόφαση του Βερολίνου μετά τη σταθεροποίηση της εκεχειρίας στη Γάζα
Η Γερμανία καταργεί από τον Νοέμβριο τους περιορισμούς στις εξαγωγές όπλων στο Ισραήλ - Η απόφαση ήρθε λόγω της σταθεροποίησης της εκεχειρίας στη Γάζα.
Η Γερμανία θα άρει τους περιορισμούς της στις εξαγωγές όπλων προς το Ισραήλ στο τέλος Νοεμβρίου, ανακοίνωσε το Βερολίνο τη Δευτέρα, αντιστρέφοντας μια πολιτικά ευαίσθητη απόφαση που είχε ληφθεί στο αποκορύφωμα του πολέμου της Γάζας.
Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Στέφαν Κορνέλιους, δήλωσε ότι από το τέλος Νοεμβρίου η Γερμανία θα επιστρέψει σε αξιολογήσεις κατά περίπτωση, χάρη στη σταθεροποίηση της εκεχειρίας που συμφωνήθηκε τον Οκτώβριο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.
Η απόφαση σηματοδοτεί το τέλος μιας πλήρους «παύσης» στις αδειοδοτήσεις εξαγωγών στρατιωτικού υλικού, η οποία στην πράξη διήρκεσε από τις 8 Αυγούστου έως και τις 12 Σεπτεμβρίου, όταν δεν εκδόθηκε καμία άδεια.
Οι εξαγωγές θα αφορούν και πάλι εξαρτήματα για ισραηλινά οπλικά συστήματα, όπως οι κινητήρες Renk για τα άρματα Merkava, υπό την προϋπόθεση έγκρισης.
Οι περιορισμοί επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της ισραηλινής στρατιωτικής επιχείρησης που ακολούθησε την επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου 2023, η οποία στοίχισε τη ζωή σε περίπου 1.200 ανθρώπους στο Ισραήλ και οδήγησε σε εκτεταμένες απώλειες και καταστροφές στη Γάζα.
Το Βερολίνο, όπως τόνισε ο Κορνέλιους, θα συνεχίσει να στηρίζει ανθρωπιστικά τη Γάζα και να συμμετέχει σε διπλωματικές προσπάθειες για «διαρκή ειρήνη» στην περιοχή.
(Με πληροφορίες Politico.eu)
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η πρόεδρος του Μεξικού Κλαούντια Σέινμπαουμ συνέστησε ψυχραιμία στους κατοίκους
Η υπόθεση αφορά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 30 Ιουνίου σε πολυκατοικία
Το υπουργείο Άμυνας των Φιλιππίνων χαρακτήρισε το βίντεο ως «περιφρονητική προπαγάνδα»
Ο υγειονομικός συναγερμός ξεκίνησε στις αρχές Μαΐου
Ποιες είναι οι επιλογές του προέδρου των ΗΠΑ
Προειδοποίηση για τσουνάμι – Πιθανότητα να πληγούν παράκτιες περιοχές
Η ανακοίνωση της κεντρικής στρατιωτικής διοίκησης των ΗΠΑ
«Θα προσπαθήσουμε ξανά την επόμενη εβδομάδα», λέει ο Έλον Μασκ
Η ανάρτησή της συγκέντρωσε εκατοντάδες μηνύματα στήριξης από φίλους και συναδέλφους
Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε Ελ Σλαβαδόρ και Γουατεμάλα
Κυβερνητικός ανασχηματισμός από τον Ζελένσκι εν μέσω πολέμου
«Να έχετε εμπιστοσύνη στον γαλλικό λαό», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας
Ο συλληφθέντας έχει ομολογήσει το αδίκημα - Σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα
Η ορμητική ροή του νερού προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στην περιοχή
Ως γνωστόν οι δημοσιεύσεις του έχουν επανειλημμένα επηρεάσει τις χρηματοπιστωτικές αγορές
«Μειώστε την κατανάλωση ρεύματος»
Στο οκτάγωνο βρέθηκαν ο «Αετός» και ο «Ταυρομάχος», δύο ρομπότ T800 της κινεζικής EngineAI
Ο Ίλια Ρεμέσλο συνελήφθη ως ύποπτος για διάδοση ψευδών πληροφοριών σχετικά με τον στρατό
Υποστήριξε ότι η χώρα ακολούθησε «λανθασμένη πορεία» από τη δεκαετία του 1980
Η χώρα μας συμπεριλαμβάνεται στα 13 κράτη-μέλη που πέτυχαν βελτίωση σε όλες τις συστάσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.