- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Φαβορί ο Ντόναλντ Τραμπ για το νεοσύστατο Βραβείο Ειρήνης της FIFA
Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα απονείμει το βραβείο για πρώτη φορά στις 5 Δεκεμβρίου
Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται στα προγνωστικά για το νικητή, κυρίως λόγω του ρόλου του στην κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
Η FIFA εγκαινιάζει το Βραβείο Ειρήνης, που έρχεται για να ανταγωνιστεί το Νόμπελ και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ είναι μεταξύ των φαβορί για να το κερδίσει.
Η Παγκόσμια Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία θα απονείμει το βραβείο για πρώτη φορά στις 5 Δεκεμβρίου, στη διάρκεια της κλήρωσης των ομίλων του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2026, στην Ουάσιγκτον. Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται στα προγνωστικά για το νικητή, αφενός λόγω του ρόλου του στην κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και αφετέρου για την προσωπική σχέση του με τον πρόεδρο του οργανισμού, Τζιάνι Ινφαντίνο.
«Σε έναν ολοένα και πιο ασταθή και διχασμένο κόσμο, είναι ζωτικής σημασίας να αναγνωριστεί η εξαιρετική συμβολή όσων εργάζονται σκληρά για να τερματίσουν τις συγκρούσεις και να ενώσουν τους ανθρώπους με πνεύμα ειρήνης», δήλωσε ο πρόεδρος της FIFA, «φωτογραφίζοντας» ουσιαστικά τον Τραμπ, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Το βραβείο θα απονέμεται ετησίως «εκ μέρους των οπαδών του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο». Και ο πρώτος πιθανός νικητής είναι ο φίλος του Ινφαντίνο, δεδομένου του ρόλου του στην εξασφάλιση κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα και των συνθηκών ειρήνης που βοήθησε να διασφαλιστούν με αρκετές χώρες σε πόλεμο σε όλο τον κόσμο.
Ο Τραμπ έχει επίσης στενή σχέση με τον Ινφαντίνο, ο οποίος θα μπορούσε να τον βοηθήσει να ξεχάσει την απογοήτευση που ένιωσε όταν δεν έλαβε το εφετινό Νόμπελ Ειρήνης, το οποίο κέρδισε η ηγέτιδα της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, Μαρία Κορίνα Ματσάδο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έκρηξη κοντά στην ίσαλο γραμμή σε δεξαμενόπλοιο υπό σημαία Νήσων Μάρσαλ ανοιχτά του Ομάν
Ο Αμερικανός πρόεδρος συγκαλεί υπουργικό συμβούλιο εν μέσω έντασης με την Τεχεράνη
Οι παρευρισκόμενοι απομακρύνθηκαν αιφνιδιασμένοι
Οργή για την British Airways
Θεωρείται η ανώτατη διάκριση στη γαλλική ξενοδοχειακή βιομηχανία
Oι μώλωπες στο χέρι αποδόθηκαν στις... συνεχείς χειραψίες
Άλλος ένας 60χρονος άνδρας πνίγηκε ενώ επιχειρούσε να βοηθήσει συμπολίτες του που κινδύνευαν
Ζήτησε μάλιστα αποζημίωση ύψους 2.700 ευρώ για «οικονομική ζημιά και ψυχική ταλαιπωρία»
Θύτης ο πρώην σύντροφός της
Προειδοποίηση προς το Κίεβο μετά την επίθεση σε φοιτητική εστία στο Σταρομπίλσκ
Πρόκειται για την έκτη γυναίκα που εκτελείτε στο Ιράν από τον Ιανουάριο
Η αστυνομία τον άφησε ελεύθερο χωρίς κατηγορίες - Η Μόσχα καταγγέλλει πολιτική σκοπιμότητα
Το παιδί κατάφερε να απομακρυνθεί και ενημέρωσε αμέσως τους γονείς του
Σφοδρή κριτική για την κατάσταση της οικονομίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης στη χώρα
Η συγκεκριμένη ομάδα έχει πλούσιο παρελθόν στις μεταμφιέσεις
Η απόφαση έχει προκαλέσει έντονη συζήτηση στα social media
Η υπόθεση αφορά τις διαδοχικές επιθέσεις εις βάρος δύο μαθητριών στην Βρετανία
Η καταγγελία έγινε όταν ο ιδιοκτήτης έλαβε μήνυμα μέσω της πλατφόρμας
Πάνω από 1.000 τοπικοί καλλιεργητές και κάτοικοι συνεργάστηκαν για αυτό το ρεκόρ
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.