- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ζελένσκι: Επεκτείνουμε τις επιθέσεις μας εντός της Ρωσίας - Στόχος οι πετρελαϊκές εγκαταστάσεις
Στοχευμένα πλήγματα ετοιμάζει το Κίεβο
Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έθεσε νέους στόχους για την επέκταση της γεωγραφίας των επιθέσεων μεγάλου βεληνεκούς από τις ουκρανικές δυνάμεις
Νέα στρατηγική για την ενίσχυση των πληγμάτων σε βάθος μέσα στο ρωσικό έδαφος, ανακοίνωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι τη Δευτέρα, τονίζοντας ότι τα ρωσικά διυλιστήρια «πληρώνουν ήδη βαρύ τίμημα για τον πόλεμο» στην Ουκρανία.
Κατά τη συνεδρίαση της Ανώτατης Στρατιωτικής Διοίκησης, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έθεσε νέους στόχους για την επέκταση της γεωγραφίας των επιθέσεων μεγάλου βεληνεκούς από τις ουκρανικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στο Facebook.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκπρόσωποι της αμυντικής βιομηχανίας και όλοι οι υπεύθυνοι για τη χρήση των όπλων αυτών. Κεντρικό θέμα αποτέλεσαν οι δυνατότητες της Ουκρανίας να επιβάλει αυτό που ο Ζελένσκι αποκάλεσε «μακρινές κυρώσεις» στη Ρωσική Ομοσπονδία, δηλαδή στοχευμένα πλήγματα σε βάθος στο ρωσικό έδαφος.
Οι συμμετέχοντες της Διοίκησης ανέλυσαν την αποτελεσματικότητα των πληγμάτων μεγάλου βεληνεκούς που έχουν πραγματοποιηθεί το τελευταίο διάστημα. «Η ρωσική πετρελαϊκή βιομηχανία πληρώνει ήδη βαρύ τίμημα για τον πόλεμο και θα πληρώσει ακόμη περισσότερο», υπογράμμισε ο Ζελένσκι.
Ο Ουκρανός πρόεδρος ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη συνεργασία με τους κατασκευαστές όπλων για τη σύναψη μακροπρόθεσμων συμβολαίων τριετούς διάρκειας, τα οποία, όπως είπε, θα επιτρέψουν καλύτερο προγραμματισμό στη χρήση των απαραίτητων πόρων και αύξηση της παραγωγής και των προμηθειών προς τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο αριθμός αυτών των συμβολαίων πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά το επόμενο διάστημα.
Κατά τη συνεδρίαση, παρουσιάστηκαν επίσης αναφορές για τις ρωσικές επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές της Ουκρανίας, ενώ καθορίστηκαν νέες αμυντικές ανάγκες και προτεραιότητες για τη συνεργασία με τους διεθνείς εταίρους σε ζητήματα αεράμυνας.
«Οι εταίροι μας διαθέτουν τα απαραίτητα συστήματα, και είναι κρίσιμο η ουκρανική διπλωματία να δρα πιο ενεργά για την προετοιμασία των σχετικών αποφάσεων», σημείωσε ο Ζελένσκι, τονίζοντας τη σημασία της διεθνούς συνεργασίας για την ενίσχυση των ουκρανικών αμυντικών δυνατοτήτων.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ τόνισε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει διάλογος με το σημερινό ιρανικό καθεστώς
Ευρωπαϊκή ναυτική αποστολή για την ασφάλεια της περιοχής
Επικοινωνίες με Ιράκ, Βρετανία, Γερμανία και Ιταλία – Το Tonnerre πλέει να συναντήσει το Charles de Gaulle
Την κρατούσαν φυλακισμένη για μήνες
Η ελληνική Belharra μαζί με τη φρεγάτα Ψαρά ενισχύουν την αεράμυνα της Κύπρου στην κρίση
Η Ουάσιγκτον δηλώνει ότι διαθέτει επαρκή αποθέματα οπλισμού – Στόχος ο έλεγχος του εναέριου χώρου
Επίθεση κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο – Αεροπορικά πλήγματα του Ισραήλ σε στόχους στη Βηρυτό
Και η επίσκεψη της Κρίστι Νοέμ στη φυλακή του Ελ Σαλβαδόρ με Rolex Daytona
Οι τοπικές αρχές και Eurojust ταυτοποίησαν 22 υπόπτους για επιθέσεις σε ευρωπαϊκές μεταφορές
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ λέει ότι η Κούβα «είναι έτοιμη μετά από 50 χρόνια» – Στο τραπέζι νέα διαπραγμάτευση
Η νέα πηγή ειδήσεων για τη Gen Z
Εκ νέου προειδοποίηση στις ευρωπαϊκές χώρες να μην συμμετάσχουν στον πόλεμο
Δεκαεπτά κράτη μέλη αξιοποιούν τον μηχανισμό της ΕΕ – Πάνω από 1.000 πολίτες επέστρεψαν ήδη
Ανταλλαγή 1.000 αιχμαλώτων, με προσδοκίες για πρόοδο στις συνομιλίες
Οι αναφορές στον Τραμπ και τις αποφάσεις του
Το μέγεθος, η πολυπλοκότητα της χώρας και η πραγματική επιλογή για τον επόμενο ηγέτη
Μαζική αεροπορική επιχείρηση της ισραηλινής αεροπορίας με 100 βόμβες σε υπόγειο συγκρότημα στην Τεχεράνη
Μνημειώδες σκηνικό για μπαλέτο του 1939 στη Νέα Υόρκη δημοπρατείται από τον οίκο Bonhams στο Παρίσι
Οι συμμετέχοντες ζήτησαν από τον Θεό να χαρίσει στον πρόεδρο Τραμπ σοφία, ευλογία και καθοδήγηση
Η εξαγορά αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη επένδυση στην ιστορία του ομίλου μετά την αγορά του Politico
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.