- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
Σλοβακία: Ένοχος για τρομοκρατία κρίθηκε ο άνθρωπος που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο
Ένοχος με την κατηγορία της τρομοκρατίας κρίθηκε ο 72χρονος άνδρας που πυροβόλησε και τραυμάτισε τον πρωθυπουργό Ρόμπερτ Φίτσο. Το δικαστήριο της Σλοβακίας τον καταδίκασε σε 21 χρόνια κάθειρξης.
Ο Γιουράι Τσίντουλα πυροβόλησε τον Ρόμπερτ Φίτσο από κοντινή απόσταση ενώ ο πρωθυπουργός χαιρετούσε πολίτες στην πόλη Χάντλοβα, στην κεντρική Σλοβακία, τον Μάιο του 2024. Η ετυμηγορία του Ειδικού Ποινικού Δικαστηρίου στην πόλη Μπάνσκα Μπίστριτσα ολοκληρώνει μια δίκη που ξεκίνησε τον Ιούλιο με το βασικό ερώτημα εάν ο Τσίντουλα, που παραδέχθηκε ότι πυροβόλησε τον Φίτσο, είναι ένοχος για τρομοκρατία. Ο καταδικασθείς μπορεί να καταθέσει έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.
«Ήθελα να τραυματίσω τον Φίτσο, όχι να τον σκοτώσω»
Ο Ρόμπερτ Φίτσο χτυπήθηκε τέσσερις φορές και τραυματίστηκε σοβαρά στην κοιλιακή χώρα, ενώ υπέστη τραύματα στον γοφό, το χέρι και το πόδι του. Έκανε την πρώτη δημόσια εμφάνισή του μετά την επίθεση πέρυσι τον Ιούλιο.
Ο Τσίντουλα δήλωσε ότι ήθελε να τραυματίσει αλλά όχι να σκοτώσει τον Φίτσο, διότι ήθελε να τον αποτρέψει από το να συνεχίσει τις πολιτικές του, που σύμφωνα με εκείνον, πλήττουν τη σλοβακική ελευθερία και κουλτούρα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ