Κοσμος

Αίγυπτος: Θερμή χειραψία Μητσοτάκη - Τραμπ στη Σύνοδο για τη Γάζα

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα σε 20 ισχυρές χώρες που συμμετέχουν στη Συνάντηση Κορυφής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Xειραψία Μητσοτάκη - Τραμπ στη Σύνοδο για τη Γάζα
Xειραψία Μητσοτάκη - Τραμπ στη Σύνοδο για τη Γάζα © CNBC

Η συνάντηση Μητσοτάκη - Τραμπ στο Σαρμ Ελ Σέιχ πριν από τη Σύνοδο για τη Γάζα

Θερμή χειραψία είχαν σήμερα το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στο περιθώριο της Συνόδου για την ειρήνη στη Γάζα που διεξάγεται στην Αίγυπτο.

Ο Τραμπ νωρίτερα είχε μια ολιγόλεπτη συνομιλία με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι. Στη συνέχεια ο πρόεδρος είχε μια σύντομη χειραψία με όλους τους ηγέτες που δίνουν το παρόν στη Σύνοδο βγάζοντας παράλληλα και τις απαραίτητες φωτογραφίες.

Η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα σε 20 ισχυρές χώρες όπως είναι η Γαλλία, η Βρετανία, η Ιταλία, η Ισπανία κι άλλες που συμμετέχουν στη Σύνοδο.

Από την εικόνα που μεταδίδουν τα τηλεοπτικά δίκτυα το κλίμα είναι εξαιρετικό με όλους τους συμμετέχοντες να δηλώνουν ανυπόμονοι για να ολοκληρωθεί το σχέδιο ειρήνης για την ταλαιπωρημένη περιοχή της Γάζας.

«Η δεύτερη φάση του σχεδίου έχει ήδη ξεκινήσει», είπε ο Τραμπ στην πρώτη του δήλωση από την Αίγυπτο.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY