- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νετανιάχου: Το Ισραήλ έτοιμο για άμεση εφαρμογή του πρώτου σταδίου του σχεδίου Τραμπ για τη Γάζα
Δηλώνει ετοιμότητα για την υλοποίηση του σχεδίου μετά την απάντηση της Χαμάς
Ισραήλ: Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου δηλώνει έτοιμος για την «άμεση εφαρμογή» του σχεδίου Τραμπ για τους ομήρους, μετά την απάντηση της Χαμάς.
Το γραφείο του πρωθυπουργού του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε ότι η χώρα προετοιμάζεται για την «άμεση εφαρμογή» του πρώτου σταδίου του σχεδίου του Ντόναλντ Τραμπ για τη Γάζα, το οποίο αφορά την απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων.
Η αντίδραση της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου έρχεται μετά την απάντηση που έδωσε η Χαμάς στο 20 σημείων σχέδιο του Αμερικανού προέδρου, το οποίο επιδιώκει τον τερματισμό του πολέμου. Ο Τραμπ είχε δώσει τελεσίγραφο στη Χαμάς μέχρι την Κυριακή να αποδεχθεί το σχέδιο, αλλιώς θα υπάρξουν «σοβαρές συνέπειες».
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ ανέφερε ότι η Χαμάς έδειξε πως είναι «έτοιμη για μια διαρκή ΕΙΡΗΝΗ», καλώντας την ισραηλινή κυβέρνηση να αναλάβει δράση. «Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει αμέσως τους βομβαρδισμούς στη Γάζα, ώστε να μπορέσουμε να απελευθερώσουμε τους ομήρους με ασφάλεια και γρήγορα!», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social.
Το γραφείο του Νετανιάχου, ωστόσο, τόνισε μόνο ότι η χώρα θα συνεργαστεί πλήρως με τον Τραμπ και την ομάδα του, «για τον τερματισμό του πολέμου σύμφωνα με τις αρχές που έχει θέσει το Ισραήλ και οι οποίες συμβαδίζουν με το όραμα του προέδρου Τραμπ». Δεν υπήρξε καμία αναφορά στην απαίτηση για άμεση παύση των βομβαρδισμών, ενώ μάρτυρες ανέφεραν ότι η αεροπορία του Ισραήλ εντάθηκε στη Γάζα μετά τη δήλωση του Τραμπ.
Η κατάσταση παραμένει τεταμένη, με τις διεθνείς πιέσεις να αυξάνονται και την Ουάσινγκτον να διαβεβαιώνει ότι εργάζεται για να διαμορφωθεί ένα σταθερό πλαίσιο ειρήνης στη Μέση Ανατολή.
(Με πληροφορίες Guardian)
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το σκηνικό παραπέμπει σε εικόνες από την πανδημία covid
Ένα επεισόδιο για την αλήθεια, την αμφιβολία και τα όρια της σύγχρονης δημόσιας σφαίρας.
Όλοι οι επιβάτες του MV Hondius θεωρούνται επαφές υψηλού κινδύνου
«Χρόνια πολλά» σε όλες τις μαμάδες του κόσμου
Το σενάριο να πρόκειται για ενέργεια που έστησε το Κρεμλίνο εις βάρος της Ελλάδας και, κατ’ επέκταση, της Ευρώπης, εξετάζουν –μεταξύ άλλων– οι ελληνικές μυστικές υπηρεσίες.
Η τριήμερη κατάπαυση πυρός δοκιμάζεται - Επιθέσεις με drones και θύματα εκατέρωθεν
Η Τεχεράνη καταγγέλλει παραβιάσεις της εκεχειρίας και εξετάζει ακόμη την αμερικανική πρόταση
Νέες επιδρομές του Ισραήλ στον νότιο Λίβανο - Προειδοποιήσεις εκκένωσης και τραυματισμοί στρατιωτών
Νέα στοιχεία αμφισβητούν τη θεωρία ότι η μόλυνση προήλθε από χωματερή στην Ουσουάια
Ο ηγέτης του Tisza ανέλαβε την πρωθυπουργία , στροφή της Ουγγαρίας προς την Ευρώπη
Έντονος εμετός και διάρροια σε επιβάτες και πλήρωμα - Αυξημένα μέτρα απολύμανσης στο πλοίο
Στη σκιά του πολέμου και των φόβων για ουκρανικά πλήγματα η φετινή 9η Μαΐου στη Μόσχα
Η διαδρομή ανάμεσα στα χαλάσματα
Οι τύποι των ηγεσιών, o μεσσιανισμός, ο ναρκισσισμός και η δημαγωγία: μια συζήτηση της Σώτης Τριανταφύλλου με τον Τάκη Παππά στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Θεσσαλονίκης
Ανησυχητικές οι τελευταίες κινήσεις της Τεχεράνης
Τα νέα στοιχεία στην υπόθεση της Αϊσεγιούλ Ερασλάν
Μία στα 55 εκατομμύρια πιθανότητα να συμβεί ξανά
Πότε έχουν γίνει οι καταγραφές
Η αριστοκράτισσα που έγινε γαιοκτήμονας και επιχειρηματίας, και παντρεύτηκε μιαν άλλη γυναίκα — σχεδόν διακόσια χρόνια πριν
Η εκεχειρία, σύμφωνα με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, θα διαρκέσει από το Σάββατο έως τη Δευτέρα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.