- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Επίθεση στο Μάντσεστερ: Νεκρός από σφαίρα αστυνομικών ο ένας από τους δύο πιστούς
Δράστης ήταν ο 35χρονος Τζιχάντ Αλ-Σάμι, γεννημένος στη Συρία, ο οποίος μεγάλωσε σε σπίτι λίγα τετράγωνα από τον ναό
Επίθεση στο Μάντσεστερ: Νεκρός από σφαίρα αστυνομικών ο ένας από τους δύο πιστούς
Ένα από τα δύο θύματα που σκοτώθηκαν στην επίθεση σε συναγωγή του Μάντσεστερ πιθανότατα πυροβολήθηκε από ένοπλους αστυνομικούς που στόχευαν τον δράστη - ανακοίνωσε την Παρασκευή η αστυνομία.
Η παραδοχή ήρθε μία ημέρα αφότου τουλάχιστον δύο Εβραίοι πιστοί σκοτώθηκαν και τρεις άλλοι τραυματίστηκαν σοβαρά σε επίθεση με αυτοκίνητο και μαχαίρι έξω από συναγωγή στην πόλη του Μάντσεστερ, ανήμερα του Γιομ Κιπούρ, της ιερότερης ημέρας του Ιουδαϊσμού.
Ο ύποπτος δράστης σκοτώθηκε επίσης από αστυνομικούς.
Ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάντσεστερ, Στίβεν Γουότσον, δήλωσε ότι σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση του ιατροδικαστή του Υπουργείου Εσωτερικών, ένα από τα θύματα «φαίνεται να υπέστη τραύμα που συνάδει με πυροβολισμό». Πρόσθεσε ότι ένας από τους τρεις τραυματίες που νοσηλεύονται φέρει επίσης τραύμα από σφαίρα.
Ο Γουότσον τόνισε ότι καθώς η αστυνομία πιστεύει πως ο ύποπτος, Τζιχάντ Αλ Σάμιε, δεν είχε όπλο, το πιθανότερο είναι ότι οι σφαίρες που χτύπησαν τα θύματα προήλθαν από τα πυρά της αστυνομίας.
«Οι μόνες βολές που ρίχτηκαν ήταν από τους ένοπλους αξιωματικούς της GMP, καθώς προσπαθούσαν να αποτρέψουν τον δράστη να εισέλθει στη συναγωγή και να προκαλέσει περαιτέρω βλάβη στην εβραϊκή μας κοινότητα», δήλωσε. «Κατά συνέπεια, υπό την επιφύλαξη περαιτέρω ιατροδικαστικής εξέτασης, αυτός ο τραυματισμός ενδέχεται, δυστυχώς, να προκλήθηκε ως τραγική και απρόβλεπτη συνέπεια της άμεσης δράσης που ήταν απαραίτητο να λάβουν οι αστυνομικοί, ώστε να τερματίσουν αυτή τη βίαιη επίθεση».
Τα δύο θύματα που σκοτώθηκαν αναγνωρίστηκαν από την αστυνομία ως Έιντριαν Ντόλμπι, 53 ετών, και Μέλβιν Κράβιτς, 66 ετών. Η αστυνομία δεν διευκρίνισε ποιος από τους δύο θεωρείται ότι πυροβολήθηκε από αξιωματικούς.
Πηγή: CNN
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η AfD και η αριστερή BSW ψήφισαν από κοινού
Ο πρώην επιθετικός της Λίβερπουλ μίλησε για την κακοποίηση που υπέστη
«Είναι κρίμα που χάνουμε έναν ισχυρό εταίρο»
Στο επίκεντρο το κόστος των σπουδών και η επένδυση Κούσνερ
Ο εφιάλτης για το οικονομικό σχέδιο του Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν
Από τον καυγά προκλήθηκε το τραύμα στο κεφάλι του Diddy με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο
Καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλάκισης
Η κόκκινη γραμμή της Αθήνας
Τι ανακοίνωσε το Βατικανό
«Η δίκη έχει πολιτικά κίνητρα και αποσκοπεί στον αποκλεισμό από την πολιτική ζωή»
Xαρακτήρισε παράνομες τις αμερικανικές κυρώσεις κατά του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου
Το τέλος μιας παράδοσης αιώνων;
Ο ΥΠΕΞ Ζαν-Νοέλ Μπαρό προειδοποιεί για ξένες παρεμβάσεις στις επερχόμενες εκλογές
Η ερώτηση που την έφερε σε δύσκολη θέση
Το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ενίσχυση των υπηρεσιών υποστήριξης θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης
Ο 19χρονος «αρχικυνηγός ποντικιών» της βρετανικής πρωθυπουργικής κατοικίας υποβλήθηκε σε επέμβαση αφαίρεσης κύστης
Σοκαριστικές καταγγελίες στη δίκη του κωμικού
Γείτονες ενημέρωσαν τις αρχές για το άγριο, διπλό έγκλημα
4 φορές τουλάχιστον έχουν εκδηλωθεί φέτος πυρκαγιές σε χώρους ανακύκλωσης, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.