- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Νέος γύρος πολέμου: Ο Χάρι αποκαλύπτει ότι η Daily Mail στοχοποίησε Γουίλιαμ και Κέιτ
Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2026
Νέος γύρος πολέμου: Ο Χάρι αποκαλύπτει ότι η Daily Mail στοχοποίησε Γουίλιαμ και Κέιτ
Νέα διάσταση παίρνει η πολύκροτη δικαστική διαμάχη του πρίγκιπα Χάρι και άλλων διασημοτήτων με τον εκδοτικό όμιλο Associated Newspapers (ANL), εκδότη της Daily Mail.
Οι δικηγόροι του πρίγκιπα Χάρι υποστήριξαν στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου ότι νέα στοιχεία αποδεικνύουν πως στόχος του ταμπλόιντ υπήρξαν και ο πρίγκιπας Γουίλιαμ με τη σύζυγό του Κέιτ Μίντλετον.
Η υπόθεση αφορά σοβαρές παραβιάσεις ιδιωτικότητας που φέρονται να χρονολογούνται έως και 30 χρόνια πίσω. Ο Χάρι, μαζί με τον τραγουδιστή Έλτον Τζον, τον σύζυγό του Ντέιβιντ Φέρνις, την ηθοποιό Σέιντι Φροστ και άλλους, κατηγορούν τον εκδοτικό όμιλο για πρακτικές όπως υποκλοπή τηλεφωνημάτων, διάρρηξη και παράνομη πρόσβαση σε ιατρικά αρχεία.
Σύμφωνα με τους δικηγόρους των εναγόντων, υπάρχουν ενδείξεις ότι για τα 21α γενέθλια του Γουίλιαμ το 2003, δημοσιεύθηκαν πληροφορίες που αποκτήθηκαν με «blagging», δηλαδή μέσω παραπλάνησης ώστε να αποκαλυφθούν εμπιστευτικά στοιχεία. Παράλληλα, η Κέιτ φέρεται να παρακολουθήθηκε από ιδιωτικό ντετέκτιβ για λογαριασμό δημοσιογράφου της Mail.
Ο εκδότης αρνείται κατηγορηματικά όλες τις κατηγορίες, χαρακτηρίζοντάς τις «παράλογες» και ισχυριζόμενος ότι οι αντίδικοι παραβιάζουν προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις. Η ANL ζήτησε να απορριφθούν τμήματα της υπόθεσης, επικαλούμενη αποφάσεις σε άλλες δίκες κατά του ομίλου News Group Newspapers του Ρούπερτ Μέρντοχ και του Daily Mirror.
Η δίκη έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2026 και θα είναι η πρώτη φορά που η ANL θα βρεθεί αντιμέτωπη με κατηγορίες παρόμοιες με το σκάνδαλο υποκλοπών που συντάραξε τον βρετανικό Τύπο πριν από δύο δεκαετίες.
Ο πρίγκιπας Χάρι, που άκουσε τη συνεδρίαση εξ αποστάσεως, παραμένει σε ανοιχτή αντιπαράθεση με τα βρετανικά ταμπλόιντ, κατηγορώντας τα ότι διέλυσαν φιλίες και σχέσεις, ενώ θεωρεί τον Τύπο υπεύθυνο για τον θάνατο της μητέρας του, πριγκίπισσας Νταϊάνα, το 1997.
Πηγή: Reuters
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας πόσταρε φωτογραφίες από κατεστραμμένα κτίρια
Tο λεωφορείο βγήκε από τον δρόμο κι έπεσε σε χαράδρα προτού πάρει φωτιά
Παραβίασαν εκατοντάδες email αξιωματούχων σε Ουκρανία, ΝΑΤΟ, Βαλκάνια
9 νεκροί από το μακελειό στο σχολείο της νότιας Τουρκίας, ανάμεσά τους οκτώ συμμαθητές του
Η ανάρτηση στο Truth Social
Το χρονικό της υπόθεσης κακοποίησης
Τι καταγγέλλει η οικογένειά της
Το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού αντιμετωπίζει προβλήματα υδροδότησης
Eφόσον επιτευχθεί συμφωνία για να αποτραπεί η αναζωπύρωση της σύγκρουσης
Θα δοκιμαστεί στην πράξη η αντοχή και η αυτονομία τους
Είχε διακοπεί η συμμετοχή της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2020
Ανάμεσα στους 4 που καταδικάστηκαν
Η ανάρτηση ήρθε λίγες ημέρες μετά από άλλη αντίστοιχη εικόνα
Ο 20χρονος κατέρρευσε μπροστά στην κάμερα και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο από φίλους
Οι ΗΠΑ έχουν επιβάλλει στο Ιράν ναυτικό αποκλεισμό
Η υπόθεση αποκτά ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα καθώς δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό
Συνεδρίαση απόψε στις 20:00, στο τραπέζι η εκεχειρία μετά από πέντε εβδομάδες πολέμου
Η υπόθεση προστίθεται στη μακρά λίστα cold cases που ξανανοίγουν χάρη στις νεότερες μεθόδους ανάλυσης
Καταγγελίες για αδράνεια και προτάσεις για ενίσχυση ασφάλειας - Στο στόχαστρο η κυβέρνηση
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.