- CITY GUIDE
- PODCAST
-
16°
Ο υπερτυφώνας Ραγκάσα σαρώνει την Ασία με ανέμους έως 295 χλμ/ώρα - Μαζικές εκκενώσεις, πλημμύρες και ακυρώσεις πτήσεων
Εκτός λειτουργίας αεροδρόμια και λιμάνια – Σε επιφυλακή 400.000 πολίτες στην Κίνα
Ο υπερτυφώνας Ραγκάσα σαρώνει την Ασία με ανέμους έως 295 χλμ/ώρα - Μαζικές εκκενώσεις, πλημμύρες και ακυρώσεις πτήσεων
Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Φιλιππίνες και αρκετές περιοχές της νοτιοανατολικής Ασίας, καθώς ο υπερτυφώνας Ραγκάσα, ένας από τους ισχυρότερους της χρονιάς, πλήττει τις βόρειες επαρχίες του αρχιπελάγους με ανέμους που φτάνουν τα 295 χλμ/ώρα. Ο Ραγκάσα έπληξε το νησί Πανουιτάν τη Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, προκαλώντας μαζικές εκκενώσεις, κλείσιμο σχολείων και αναστολή κυβερνητικών λειτουργιών σε 29 επαρχίες, περιλαμβανομένης της Μανίλας. Ήδη περισσότεροι από 8.200 κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς περιοχές, ενώ διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν σε Καλαγιάν και Απάγιαο.
Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας προειδοποίησε για απειλητικά κύματα άνω των 3 μέτρων και σοβαρό κίνδυνο πλημμυρών και κατολισθήσεων.
Καθώς ο τυφώνας κινείται προς τα δυτικά, οι αρχές στην Ταϊβάν προχώρησαν σε ακυρώσεις πτήσεων και δρομολογίων πορθμείων, ιδίως στις νότιες κομητείες και τα νησιά Ορχιδέα και Γκριν. Στο Χονγκ Κονγκ, η εθνική αεροπορική εταιρεία Cathay Pacific ανέστειλε όλες τις πτήσεις μετά τις 6 μ.μ. της Τρίτης, ενώ αναμένονται περισσότερες από 500 ακυρώσεις.
Κλειστά θα παραμείνουν όλα τα σχολεία σε Χονγκ Κονγκ και Μακάο για δύο ημέρες, καθώς οι τοπικές αρχές λαμβάνουν μέτρα πρόληψης όπως η διανομή σακιών με άμμο και η ετοιμότητα για εκκενώσεις σε ευάλωτες περιοχές.
Στη νότια Κίνα, οι επαρχίες Γκουανγκντόνγκ και Φουτζιάν προχωρούν σε αναστολή πτήσεων, μεταφορών και λειτουργίας σχολείων, ενώ στην πόλη Σενζέν σχεδιάζεται η μετακίνηση 400.000 κατοίκων από ζώνες υψηλού κινδύνου. Το Εθνικό Μετεωρολογικό Κέντρο της Κίνας προβλέπει ότι ο Ραγκάσα θα πλήξει την ακτογραμμή μεταξύ Σενζέν και Σουβέν την Τετάρτη. Οι κάτοικοι καλούνται να αποθηκεύσουν προμήθειες, να προστατεύσουν τις κατοικίες τους και να αποφύγουν υπόγειους χώρους, καθώς οι αρχές προετοιμάζονται για έντονα καιρικά φαινόμενα με καταρρακτώδεις βροχές και ισχυρούς ανέμους.
Πηγή: ΕΡΤ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αναφορά στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο χορηγός που «έκαψε» τη Γκιλφόιλ απειλεί πλέον ευθέως τον Τραμπ και την κυβέρνησή του
Πρόταση ακόμη και για αναστολή της διαδικασίας
Η απάντηση στους διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης
Καθώς η χώρα μπαίνει στον πέμπτο χειμώνα σύγκρουσης
Στο στόχαστρο η Alpha Epsilon Phi
Τι δείχνουν τα στοιχεία για τις εισαγωγές μικροδεμάτων από την Κίνα
Τι καταγγέλλει πρώην συνάδελφός της
Κανονικά οι προετοιμασίες για την επίσκεψη στη Νότια Αμερική
Πώς η συγκεκριμένη απόφαση συνδέεται με τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ
Μετά τις επιθέσεις σε πλοία στη Μαύρη Θάλασσα
Τέταρτη ημέρα βίαιων διαδηλώσεων με αιχμή τα σκάνδαλα διαφθοράς
Τα δευτερόλεπτα τρόμου που βίωσε και η στιγμή της λύτρωσης«Νόμιζα ότι θα πέθαινα»: Ο δύτης που βρέθηκε στο στόμα φάλαινας
Ποια είναι η 18χρονη που εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Καραϊβική
Παραμένουν οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Η «ηρωική παρέμβαση» πολίτη που αφόπλισε και σκότωσε τον δράστη
Από την εγκαθίδρυση της κομμουνιστικής δικτατορίας και την ίδρυση της Σοβιετικής Ένωσης δεν πρέπει να έχει υπάρξει πρόεδρος που να βοηθάει τη Ρωσία τόσο πολύ.
Έκοψε τη διαφορά λίγο πριν από τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών
Προβληματισμός για τα προβλήματα του Starshield
«Θα γινόμουν εξαιρετική πρέσβειρα! Μιλάω ελληνικά, έχω ελληνικό διαβατήριο» υποστηρίζει
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.