Κοσμος

Επιτέθηκαν σε άνδρα που προσπάθησε να διαλύσει αγρυπνία προς τιμήν του Τσάρλι Κερκ - Βίντεο

Αστυνομικοί παρενέβησαν και οδήγησαν τον άνδρα σε ασφαλές μέρος

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στο κοινοβούλιο του Αϊντάχο για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Τσάρλι Κερκ

Ένας οδηγός προσπάθησε να περάσει με το σκούτερ του ανάμεσά από μία αγρυπνία για τη δολοφονία του  31χρονου συντηρητικού ακτιβιστή Τσάρλι Κερκ, προκειμένου να διαλύσει το πλήθος, φωνάζοντας μάλιστα υβριστικά συνθήματα εναντίον του.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Τετάρτη στο κοινοβούλιο του Αϊντάχο για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Τσάρλι Κερκ, ο οποίος νωρίτερα την ίδια μέρα δολοφονήθηκε από άγνωστο δράστη στο Πανεπιστήμιο της Γιούτα Βάλεϊ.

Ωστόσο, μια μαζική συμπλοκή ξέσπασε στην εκδήλωση, όταν ένας άνδρας που περνούσε με το σκούτερ του διέλυσε το πλήθος, φωνάζοντας  «γ*** τον Τσάρλι Κερκ».

Τελικά, οι παρευρισκόμενοι στην αγρυπνία έριξαν κάτω τον άνδρα, κλωτσώντας τον και γρονθοκοπώντας τον εξαγριωμένοι, φωνάζοντας παράλληλα συνθηματικά «ΗΠΑ - ΗΠΑ».

Μια γυναίκα ακούστηκε να ικετεύει τον όχλο να σταματήσει, ενώ άλλοι φώναζαν «πιάστε τον».

Αστυνομικοί  που βρίσκονταν στην περιοχή τελικά παρενέβησαν και οδήγησαν τον άνδρα σε ασφαλές μέρος.

Παρά το γεγονός ότι δέχθηκε επίθεση, ο άνδρας απευθύνθηκε ξανά στο πλήθος ρωτώντας: «τι απέγινε η ελευθερία του λόγου;».

Το  Πανεπιστήμιο της Γιούτα Βάλεϊ παραμένει υπό αυστηρό αποκλεισμό, ενώ η έρευνα για τον εντοπισμό του δράστη βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με ανάλυση του CNN, υπάρχει φόβος πως η δολοφονία Κερκ θα προκαλέσει περισσότερη βία.

Σημειώνεται ότι το FBI νωρίτερα σήμερα  έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες του υπόπτου για τη δολοφονία του Τσάρλι Κερκ το καλώντας τους πολίτες να βοηθήσουν στην ταυτοποίησή του.

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι προσφέρει αμοιβή 100.000 δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στην ταυτοποίηση και σύλληψη του ατόμου ή των ατόμων που ευθύνονται για τη δολοφονία.